7. maaliskuuta 2019

Amurin Helmen aamiaisella rinteeseen

Minulla ja miehelläni ei ollut taaskaan mahdollisuutta pitää koko viikkoa lomaa koululaisten talvilomaviikolla. Suunnittelimme jälleen päivän tai kahden lomaa. Koska appi tarvitsi anopin hoitoapua Tampereelle, niinpä päädyimme viettämään taas minilomasen Tampereella. Pojat olivat tyytyväisiä siihen, että talvilomalla oli 3 arkipäivää rajoittamatonta peliaikaa :)

Hiihtolomaviikon säät ainakin Helsingissä olivat pääosin ärsyttävän sateiset. Onneksemme talvilomaviikon perjantai valkeni aivan älyttömän aurinkoisena ja pakkasta oli muutama aste. Reippailimme koko perhe aamiaiselle Amurin Helmeen.

Amurin Helmi kahvila sijaitsee Amurin työläismuseokorttelissa. Museokortteli on auki vain kesäkautena. Rakastan interiöörimuseioita ja Amuri on minusta erinomainen museo. Amurin Helmi jatkaa hienosti museokorttelin menneiden vuosikymmenten tunnelmaa.

 Amurin myyntitiski voisi olla ties miltä vuosikymmeneltä ellei elektroniikka paljastaisi

Kahvilassa on muutama vanha huonekalu lisäämässä tunnelmaa

Ihanat vanhat ikkunanpokat

Viikonloppuisin aamiainen maksaa 9€ per aikuinen, arkisin 7,5€, lasten aamiainen on 5,5€. Meidän 10v pääsi vielä lastenhinnalla. Aamiainen sisältää herkullisen kuohkeita tuoreita sämpylöitä, kinkkua, juustoa, tomaattia, salaattia ja kananmunia. Lisäksi tarjolla on päivittäin vaihtuva puuro. Meidän aamulle osui hyvin haudutettu neljän viljan puuro, jonka kanssa oli keittiön omaa mustikkakeittoa. Puuro oli niin hyvää, että teini söi pelkkää puuroa ja pullan. Juomina on mehua, teetä ja kahvia. Suun saa makeaksi voisilmäpullilla tai omena-kanelipullakranssin viipaleilla.


 Voipullat ovat hetkellisesti loppu

Tavallisena perjantaiaamunakin Amurin Helmessä kävi aikamoinen kuhina, pöytätilaa riitti kuitenkin hyvin eivätkä kaikki asiakkaat olleet aamiaisella. Amurin Helmen laskiaispullat näyttivät niin herkullisilta, että hetken harkitsin sellaista aamiaiseksi ;)


Mitä tykkäsimme:
+viehättävä sisustus ja ilmapiiri
+ystävällinen palvelua
+perushyvä, joskin hieman suppea, aamiainen
+erinomainen puuro ja mehukeitto
-jäin kaipaamaan jotain hedelmäistä lisuketta aamiaiseen
-/+lapsista se ei ole mikään ravintola/hotelli/kahvila-aamiainen, jos siihen ei kuulu pekonia :) Se seikka on aikuisten mielestä ihan vaan plussaa

Amurin Helmestä jatkoimme matkaamme Sappeelle laskettelemaan.

 Matkalla piti lämmitellä monoja, jotka olivat olleet yön ylitse suksiboksissa



Sappee on kiva päiväkohde. Rinteet olivat vaihtelevista säistä huolimatta pääosin hyvässä kunnossa, eikä Etelä-Suomen hiihtolomaviikon arkipäivä aiheuttanut pitkiä hissijonoja. Mikä parasta, saimme nauttia koko päivän ihanasta auringonpaisteesta.

Kahvilan kapasiteetti ei valitettavasti riittänyt asiakasmäärän palveluun. Me puuron ja kananmunat syöneet aikuiset olisimme pärjänneet rinnepäivän ihan vaan munkkikahveilla, mutta pojille iski nälkä ja harmillisen kauan odottelimme ruokaa. Kaikkiaan kaikkiaan päivä oli oikein onnistunut.

10 kommenttia:

  1. Kiva päivä teillä ja ei aamiaisella tarvitse montaa juttua, jos kaikki on vaan laadukasta. Tosin raikas elementti tarvitaan, kuten jäitkin kaipailemaan. Kivan tuntuinen kahvila.

    Mukavaa viikon jatkoa Rva Kepponen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välillä tuntuu, että on oikeastaan parempi ettei ole liian montaa sorttia, niin tulee syötyä se puurokin. Heikkovatsainen ei saisi sortua aamiaiseen ilman puuroa :)

      Kiitos samoin - kivaa viikon jatkoa!

      Poista
  2. Ihanan tunnelmallinen aamupala paikka. Täytyypä pistää nimi mieleen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Amurin Helmi on hyvin viehättävä, kannattaa pistäytyä siellä.

      Poista
  3. Neljänviljanpuuro on ihan parasta. Kiitos kahvilavinkistä 💓

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä syön melkein joka aamu puuroa, se pitää vatsani parempana. Neljänviljanpuuro on kyllä hyvää, mutta sen päihittää kyllä maitoon keitetty Sadonkorjuupuuro. Kannattaa kokeilla sitä.

      Poista
  4. kiitos vinkistä, tuo aamiainen onkin testaamatta vaikka täällä suunnalla asutaan.. Vaikutti herkulliselta ja sopivan hintaiselta myös!
    Teillä on ollut mukava loma kuitenkin, arjesta irrottautumista, ulkoilua, yhdessä tekemistä ja ruutuaikaa lapsille. :)
    Iloista maaliskuuta! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Amurin Helmi oli mukava aamiaispaikka - suosittelen :)

      Miniloma toimi hyvin, saatiin happea ja perheaikaa. Tänä vuonna pojat eivät yhtään pistäneet pahakseen, että heille jäi muutama päivä rajoittamatonta ruutuaikaa :) Mokomat peli-innokkaat ;)

      Kiitos samoin - kivaa maaliskuuta!

      Poista
  5. Onpas idyllisen näköinen paikka! Tuolla on piipahdettava kun seuraavan kerran on Tampereella :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Interiööri on todella suloinen ja kesäaikaan voi samalla ihailla koko museokorttelin :)

      Kivaa viikkoa Marjo!

      Poista