3. joulukuuta 2017

Tallinnan joulutori

Minä olen hurahtanut joulutoreihin. Ne tuovat valoa ja tunnelmaa joulukuuhun. Viime vuonna kävin peräti neljillä joulumarkkinoilla. Tämän vuoden joulumarkkinakauden avasin ystäväni kanssa Tallinnassa. Suunnitelmissani on käydä vielä Helsingin Tuomaanmarkkinoilla ja Turun joulumarkkinoilla. Suuret suositukseni saa Lohjan menneen ajan joulumarkkinat, jotka järjestetään 9-10.12. Viime vuoden tunnelmia Lohjalta ja Tammisaaresta pääset kurkkaamaan *tästä*

Tallinnan joulutori oli tunnelmallinen, mutta aika pieni. Myynnissä oli käsitöitä villatuotteista nahkaan. Elintarvikkeita oli aika vähäisesti myynnissä, toki monta kojua myi glögiä ja pikkupurtavaa ja herkkua. Torin keskipisteenä oli varsin komea kuusi. Avajaisviikonloppuna joulutorin ohjelmalavalla oli melkein koko ajan musiikkia tai tanssiesityksiä. Minä löysin torilta pikkaisen herkkuja ja pellavaisen, joulunpunaisen huivin itselleni.






Juolutoreilun lisäksi ehdimme ihastella vanhaa kaupunkia, syödä hyvin ja shoppailla. Löysin itselleni erinomaiset talvikengät ja uskomatonta kyllä myös varvassandaalit. Minun piti koko kesän ostaan uudet flipflopit, mutta jäi hoitamatta ja niille olisi tarvetta ensi vuonna. Tallinnan reissun ja black friday alejen ansiosta meillä onkin kaikki joululahjat ostettuna.



Hotellin suosituksesta söimme Farm-nimisessä ravintolossa. Sisäänkäyntiä koristi erilaiset täytetyt eläimet ja mietimmekin, että minköhän olemme oikein menossa. Sisältä ravintola on avara, vaalea ja tyylikäs. Ruoka oli todella hyvää, söin todella mureaa lammasta. Annoskoko oli minusta reilu. Harmillisesti illallispaikkavalintamme ei ollut lähelekkään Farmin tasoa.

Lampaan filettä

Ravintolassa oli pyörivä joulukuusi

Farmin ravintolasali

Joulufiiliksen nostattaminen keskittyy minulla tällä hetkellä jouluherkkuihin tai sitten kodin ulkopuolelle. Koti en todellakaan pysty laittelemaan joulukuntoon, kun olemme räjäyttäneet osan irtamistoamme pitkin alakertaa. Astiat ovat melkein kaikki löytäneet tiensä takaisin astiakaappiin. Yllättävää kyllä ne eivät meinaa mahtua sinne takaisin -melkein arvasin tuon! Astiakaappien tyhjentämisen lisäksi olemme joutuneet tyhjentämään myös kirjahyllyt siirtoa varten. Nyt olohuoneessamme näyttääkin tältä:

Pieni sotku

Hiukan alkaa hermostuttamaan, että mintenkäs sitä joulua oikein vietetään, kun koti menee koko ajan enemmän ja enemmän sotkuun. 

16 kommenttia:

  1. Joulutoreja on mukava kierrellä, vaikkei mitään osaisikaan. Tunnelma niissä on niin mukava! Jaahas, teillä näyttää siellä olevan sellainen perusteellisempi joulusiivous käynnissä, tsemppiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin yleensä tyydyn vain kiertelemään joulutoreja ja juomaan glögiä. Joskus tosin voi löytyä joku kiva herkku kotiin vaikka sinappia tai jotain marjaisaa.

      Meillä on irtaimisto räjäytetty pahasti levälleen hyvä kun mahtuu kulkemaan välistä. Saas nähdä, että saadaanko kaikki paikalleen ja ylimääräiset toimitettua kiertoon ja kaatopaikalle.

      Poista
  2. Joulutorit ovat ihania! Ihan liian harvoin niillä tulee kumminkin käytyä. Tallinnan joulutorilla kävin viime vuonna, tosin joulun jälkeen, uutenavuotena. Ja joulutoreilla olisi kiva jos olisi säiden puolesta oikea tunnelma (lunta ja pikkupakkasta), mutta se taitaa olla nykyaikana ihan liikaa pyydetty.

    Tsemppiä sinne kaaoksen keskelle! Kyllä se joulu vielä teillekin koittaa, olen siitä ihan varma. Hiljaa hyvä tulee. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kyllä lähteä käymään joulutorilla! Saat sieltä varmasti otettua ihania valokuviakin :)

      Se on ihan totta, että paras sää olisi luminen ja pikkupakkanen. Osa toreista on aika myöhään auki, jolloin hämärä korjaa tilanteen :) Kunhan ei vettä sada tai pystyyn jäädy.

      En tiedä mikä älynväläys oli ryhtyä tällaiseen kalusterumbaan ennen joulua. Toisaalta, jos saadaan paikat jonkinlaiseen kuntoon, niin ihanahan se on sitten viettää joulua uudessa nojatuolissa löhöten ja Netflixiä katsellen :D

      Poista
  3. Oih♡ Kerran olen päässyt Tallinnan joulutorille ja Rakastin sitä! Näyttää ihanalta yhä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joulutorit ovat yleisesti ottaen aivan ihania ja Tallinna myös. Toivottavasti pääset käymään tulevaisuudessa joulutorilla. Olen kuullut, että Tampereellakin on loistava tunnelma.

      Poista
  4. Oi miten tunnelmallista. Mä en ole koskaan ollut Tallinnan joulutorilla...ehkä joku vuosi.

    Tsemppiä jouluaskareisiin, joulu on mielentila eiks niin ;)?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa pitää Tallinna mielessä ja ottaa vaikka Eckerö Linen päiväristeily. Siinä jää kivasti aikaa tunnelmoida torilla, lounastaa ja tehdä vaikka jouluostokset.

      Joulu on mielentila, mutta sen verran pitäisi saada fyysistä tilaa, että mahdutaan olohuoneeseen ja ruokapöytään :D :D

      Poista
  5. Voi miten upeita kuvia, niin kaunista ja kaikki nuo valot..Wau!!:) On tuollaisella torilla vaan nähtävää ja silmät ymmyrkäisinä saa ihmetellä ympärilleen:) Mukavaa joulun odottelua sinne♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joulutorit ovat kyllä ihania valoineen ja tuoksuineen :) Mukavaa joulufiiliksen nostatusta ihan vaan katsella ympärillee ja juoda vaikka mukillinen glögiä.
      Kiitos samoin - mukavaa joulun odotusta!

      Poista
  6. Joulutorit ovat ihania. Itsekin muutama vuosi sitten kävin Tallinassa joulutorilla ja tykkäsin siitä vanhan ajan tunnelmasta. Samoin Helsingin joulutorit ovat joka vuotisia kohteita. Kovasti haluaisin joskus matkustaa Saksaan joulun tienoilla. Niitä joulutoreja kehuttu kovasti. Iloista joulunodotusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla on jäänyt muutamana vuotena Tuomaan markkinat väliin, kun olen käynyt muiden paikkakuntien markkinoilla. Toivottavasti tänä vuonna ehdin sinne!

      Saksalaiset joulumarkkinat ovat hienoja. Olen käynyt Münchenissä. Harmillisesti silloin oli todella kylmää. Minua himottaisi Berliinin joulumarkkinat ja Strassbourgh on ehkä joulutoritoivelistan ykkönen. Niiden toiveiden toteutumista odotellessa onkin vuorossa Turku :D
      Mukavaa joulunodotusta!

      Poista
  7. Täälläkin on pieni hurahdus ja haluaisin myös päästä Saksan joulutoreille ja ostamaan kaiken maailman heh kitsiä joulukamaa. <3 Tallinnan joulutori on must. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen kerran käynyt Münchenin joulutorilla ja se oli kiva, mutta nyt olen nähnyt instassa kuvia pienempien kaupunkien todella suloisista joulutoreista ja himotus päästä on suuri :) Ne näyttävät niin suloisilta!

      Poista
  8. Nyt tulee tunnustus. Sun blogi on niin ihmisläheinen ja kiva, että olen saanut siitä hyvää virettä itselleni. Olen sairastellut ja on aikaa lueskella. Hoidat hienosti poikiasi ja olet kuitenkin uranainen :) Arvostan myös tapaasi puhua Hra Kepposesta. Ja välillä nauran ääneen poikiesi edesottamuksia. Mieleeni on jäänyt myös sun taksireissu Venäjällä hotellilta oikealle hotellille... Joten kiitos! Olet mahtava nainen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos todella paljon, komenttisi lämmittää sydäntäni!

      Sain muuten vajaa vuosi sitten keskimmäisen kummeilta kuvan Pietarista, majoittuivat toisen niistä väärän Holiday Innin vierestä :D :D Tunnistin paikan ;)

      Toivon sinulle terveempiä päivä ja ihanaa joulunodotusta!

      Poista