Nuudeli-lihapulla-keitto
400g possunjauhelihaa
1tl punaista currytahnaa
kuullotettua sipulia
2tl suolaa
Liemi
5cm inkivääriä, tai vaikka n. 1 1/2tl maustepussista
2 valkosipulinkynttä
1rkl öljyä
2-4tl punaista currytahnaa
8dl vettä
2rkl kalakastiketta
1-3tl suolaa (minusta tämä kaipasi reilusti suolaa, mutta monelle varmaa riittänee 1tl)
1tlk kookosmaitoa
200g riisinuudeleita
2 kevätsipulia
2rkl limetinmehua
(2 punaista chiliä, 1 ruukku korianteria)
1. Sekoita kulhossa jauheliha, suola, currytahna ja kuullotettu sipuli ja pyörittele pieniksi lihapulliksi leivinpaperin päälle odottelemaan.
2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullosta siinä viipaloidut valkosipulin kynnet. Lisää currytahna ja inkiväärijauhe. Pyörittele hetki. Lisää vesi, kalakastike ja suola ja kiehauta liemi.
3. Keitä lihapullia kiehuvassa liemessä 3min. Nosta lautaselle ja peitä foliolla.
4. Lisää kookosmaito ja kiehauta. Lisää riisinuudelit ja keitä 4min.
5. Pilko kevätsipulit ja lisää liemeen. Lisää limentinmehu. Lientä voi vielä maustaa chilijauheella. Lisää lihapullat keittoon.
Varmasti tuore chili ja korianteri tekevät hyvän säväyksen, tuoreesta inkivääristä puhumattakaan. Meidän lapset eivät syö kovin tulista ruokaa, mutta näillä mausteilla ruoka kelpasi sekä esikoiselle että kuopuksellekin.
Keitolle! Ei ehkä ulkonäöllisesti kaikkein kutsuvin annos, mutta hyvää oli
Sain serkultani kanttarelleja. Meillä kastikkeeseen tarvitsee aikamoisen määrän sieniä, koska kanttarellikastike on yksi suurista herkuistamme. Ajattelin ensin syödä kanttarellit etäpäivänä salaa yksin, mutta teinkin sitten kanttarellipiirakan. Piirakka maistui ihanasti kanttarelleilta.
Tein piirakan kaupan valmiiseen piirakkapohjaan.
Kanttarellipiirakan täyte:
reilu 1/2-1l kanttarelleja paistettuna (minulla oli vajaa litra)
kuullotettua sipulia n. 1/2-1 sipuli tai yksi kevätsipuli pilputtuna
2dl ruokakermaa
150g emmentaljuustoraastetta
1/2-1tl kirveliä
1/2tl rakuunaa
1/2-1tl suolaa
mustapippuria myllystä
Paista 200 asteessa n. 25min
Lihapullakeittoa täytyykin kokeilla!
VastaaPoistaOli näppärä pikaruoka ja varmasti maku vain paranee, kun käyttää tuoretuotteina inkiväärin, chilin ja korianterin.
PoistaToi keitto vaikuttaa siltä, että pojatkin sitä söisi! Kokeiluun siis! Iloa loppuviikkoon!
VastaaPoistaMeillä kaksi kolmestä söi. Harva ruokaa syö kaikki kolme, jonkun pitää aina ronklata ja syödä Saarioista :(
PoistaLaitoin punaista currytahnaa tuon 4tl ja silti upposi ihan hyvin :)
Herkullisia molemmat! Maistuisi!😀
VastaaPoistaMinusta on niin kiva kokeilla uusia reseptejä.
Hyvää viikon jatkoa!
Minun tulee kokeiltua uusia reseptejä aivan liian harvoin. Aion yrittää siihen muutosta, olen niin kyllästynyt perheen vakioruokiin.
PoistaMukavaa sunnuntaita!
Oi, kuuma mausteinen keitto maistuisi nyt tälle flunssapotilaalle paremmin kuin hyvin!
VastaaPoistaFlunssaruuaksi tuo keitto sopii varmasti. Toivottavasti olet jo parantunut!
PoistaOnpas herkullisen kuuloinen lihapullakeitto! Pitääkin kokeilla heti ensi tilassa. Lihapullajuttuja tulee muutenkin tehtyä aivan liian harvoin. Ehkä siitä syystä, että mun pullista ei tule koskaan pullia vaan jotain puikuloita. :-D
VastaaPoistaSinun kannattaa laittaa sekaan tuoretuotteet niin tulee enemmän makua ja väriä annokseen. Meillä eletään edelleen yrttien kätkentävaihetta 😂
PoistaMukavaa sunnuntaita!