13. huhtikuuta 2017

Kesän rento "reppureissu"suunnitelma

Saimme vihdoin tällä viikolla kesän reppureissusuunnitelman löytyä lukkoon. Voi, että tuskin maltan odottaa! Pelkkä ajatus kesästä on jo niin huumaava ja sitten reissukutkutus vielä siihen päälle.

Olen matkustellut paljon ystäväni Jonnan kanssa. Peru-Galapagosreissun jälkeen suunnittelimme kiertävämme muutkin uuden maailman ihmeet. Harmi vaan, että meiltä loppui heti kättelyssä rahat sekä lomat :D Silloin keksimme uuden matkateeman eli kommunismi-kierrokset. Sen hengessä olemme vierailleet Ukrainassa, Romaniassa ja Kuubassa, sekä aikaisemmin Kroatiassa ja Bosnia-Hertzegovinassa. Minä täydensin viime kesänä kommunismikierrostani Latvialla ja Liettualla. Kaikki kohteet ovat olleet hyvin antoisia. Kiovassa söimme hyvin ja ihailimme kirkkoja, luostareita ja kauniita puistoja. Romaniassa ihastuimme Transilvaniaan, mutta Bucharest ei saanut meitä ihastumaan, vaikka sen kommunismikierros olikin hurjan mielenkiintoinen. Minä varmasti muistan vierailuni Ceauacescun pöntöllä hyvin pitkään :D Kuuba oli myös hurjan mielenkiintoinen ja tarjosi upeita rantoja ja snorklausta. Kaunein kohteista on ehdottomasti ollut Kroatia.

Nyt tänä kesänä on vuorossa Albania. Ensin ajattelimme lentää Tiranaan ja lähteä sieltä autoilemaan. Googlemaps näyttää monelle tieosuudelle pitkiä ajoaikoja, matkavauhti olisi n. 50km/t. Matkakertomusten perusteella arvio ei ole mitenkään alakanttiin. Sitten ajattelin, että en todellakaan viitsi viettää lomaa autossa Albaniassa. Lennotkin olivat minusta liian kalliit. Albania jäi hetkeksi syrjään, kunnes googlailu tuotti uuden reittivaihtoehdon. Kreikan Korfun-saarelta pääsee nopeimmillaan reilussa puolessa tunnissa lautalla Etelä-Albaniaan Sarandaan. Noin kuukausi tämän löydön jälkeen bongasin halvat Norwegianin suorat lennot. Lentojen ostaminen oli nopeasti päätetty.

Laiskan pulskeasti olemme useamman kuukauden miettineet, että mitä haluaisimme reissullamme tehdä. Välillä jopa spekuloitu mahdollisuudella, että mitäs jos makaisimmekin Korfulla laiskoina ;) Nyt on reittisuunnittelmat tehty ja majoitukset varattu. Olen ihan täpinöissäni.

Reissua tehdään tällä kertaa hyvin maltillisella budjetilla. Majapaikoiksi on valikoitunut pieniä perheomisteisia hotelleja. Jokaisessa pitäisi olla ilmastointi ja monessa myös uima-allas. Useimmat omatoimimatkani ovat olleet kaupunkimatkoja, jolloin hotellihinnat ovat sellaisia alkaen 100€ per yö. Nyt löysin ilokseni ilmeisesti ihan mukavaa majoitusta puoleen hintaan kaupunkeihin verrattuna. Eli emme ole ihan oikealla reppureissulla, koska emme asu hostellissa ja tavarat kulkevat kyllä ihan matkalaukussa :) Mutta hengeltään tämä on meille tyyliltään reppureissu: kujeskellaan eri kulkuvälineillä, asutaan vähän siellä ja täällä ja usein edullisesti.

Matkasuunnitelmamme:
Lento Korfulle. Sieltä jatkamme lautalla Manner-Kreikan puolelle Igoumenitsan satamaan. Sieltä vuokraamme auton ja jatkamme matkaa Meteoran kalliolla sijaitseville luostareille. Yövymme läheisessä kylässä. Meteorasta palaamme palauttamaan vuokra-auton takaisin Igoumenitsaan, josta siirrymme rajan ylitse Sarandaan. Siirtyminen on vähän hakusessa. Bussimatka vaikuttaa työläältä, joten saatamme ylittää rajan taksilla. "Rva Kepponen ajoi taksilla Albaniaan".

Albaniassa majoitumme Sarandaan. Suunnitellut retkikohteet sijaitsevat kaikki Etelä-Albaniassa, listalla on Gjirokaster ja Butrint, sekä löhöilyä rannalla. Liikkuminen on vielä ratkaisematta, katsomme paikan päällä busseja tai sitten toinen vuokra-auto. Palaamme Sarandasta lautalla takaisin Korfulle.


Mitä odotan näkeväni

Ihan ykkösenä on Meteoran luostarit ja maisemat

kuva lainattu http://meteora.com/


Butrint Albaniassa -  kai sitä pitää bongata joku albanialainen kivikasa ;)


Kuvat lainattu http://euro-travel.tours/

Albanian rannat houkuttelevat myös. Pienet Ksamilin saaret ovat listani kärjessä.

Ksamil, kuva lainattu: www.thecrazytourist.com

Ennen kesälomakauden minulla on vielä se Sardinian alematka kahden pojan ja samaisen ystäväni ja hänen poikansa kanssa. Muuten kesälomasuunnitelmamme keskittyvät mökkeilyyn appiukon erämaa-henkisellä mökillä. Tule jo kesä!

Onko sinulla jo kesäsuunnitelmat valmiina?
Onko matkavinkkejä Albaniaan?

21 kommenttia:

  1. Mielenkiintoiset kesälomasuunnitelmat. Minun lomasuunnitelmat suuntautuvat kotimaahan ja maaseudulle. Kesä tule pian!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minua polttelee monet kotimaisetkin kohteet. Suomessa on niin kiva kesällä retkeillä. Toivottavasti tulisi lämmin ja vähäsateinen kesä!

      Poista
  2. Kuulostaa tosi hyvältä! Olen jo pitkään ihastellut Meteoraa ja haluaisin kovasti käydä siellä ja kyllä Albaniakin kiinnostaa. :) Meillä on tosi poikkeuksellinen kesälomakohde, kun lähdetään piiitkästä aikaa Aasiaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen myös pitkään ihastellut Meteoraa ja miettinyt, että olisiko sitä varten pitänyt lentää Ateenaan, josta pääsisi helposti paikalle junalla. Nyt se Meteora loksahti erinomaisesti tähän Etelä-Albania reissuun.

      Jos Japania ei lasketa, niin minä olen viimeksi lomaillut Aasiassa vuonna 2000. Olisi aika päästä uudestaan :) Mihin päin olette menossa?

      Poista
  3. Mielenkiintoinen matka tulossa. Varmasti on upea paikka.
    En ole koskaan käynyt Albaniassa.
    Meidän loma suunnitelmat ei ole vielä valmiit. Lomat ei ole selvillä.
    Mutta jossain ulkomailla varmaan käydään kesällä.
    Hyvää pääsiäistä sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkään en ole aikaisemmin käynyt Albaniassa. Siellä Etelä-Albanian rannikolla turismi kehittyy hurjaa kyytiä, mutta onhan se mielenkiintoista nähdä, että minkälaista siellä on.
      Meillä on sen verran luksusta lomien kanssa, että saadaan pitää aina lomat suurimmaksi osaksi heinäkuussa.
      Hyvää pääsiäistä!

      Poista
  4. Aivan huippu idea tuo kommunismikierros! Tosi kivoja matkasuunnitelmia teillä!
    Kesäksi meillä on suunnitteilla telttailua ja mökkeilyä, ensi talvena sitten isompi reissu suunnitteilla mun ja miehen 40 v synttäreiden kunniaksi.
    Iloista pääsiäisen aikaa! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kommunismikierros on ollut tosi mielenkiintoinen ja toimiva. Onpahan tullut matkustettua uusiin kohteisiin eikä aina vaan samoihin. Vaikka eihän niissä tutuissa ja hyväksi havaituissakaan mitään vikaa ole.

      Minä aikoinaan haaveilin kanssa 40v matkasta miehen kanssa kahden. Se ei toteutunut, eikä toteudu 50v matkakaan. Se on välillä ollut vähän masentava ajatus, mutta ehkä vietetään sitten joskus 50 koko perheen voimin.
      Mukavaa pääsiäistä!

      Poista
  5. Muistan kun 90luvulla meidän kylään tuli pakolaisia Albaniasta. En tiedä uskaltaisinko mennä sinne. Tunneseikka vaikka varmasti turvallinen kohde. En ole oikein edes tutustunut nykytilaan. Mukavaa reissua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Melkein kaikki Euroopan kansallisuuksia olen tavannut, mutta en vielä yhtään albaania. Eiköhän se asia korjaannut kesällä ;)

      Albania on nykyisin ihan turvallinen maa (siten kun enää juuri mistään Euroopan maasta voi sanoa, että turvallinen) ja nouseva matkailukohde. Kansalaisten puolesta vähän jännittää, että kuinka hyvin turismin rahavirrat jäävät omaan maahan ja minkä maalaiset sijoittavat ovat olleet eniten kärppänä paikalla ostamassa maata halpaan hintaan.

      Poista
  6. Hyvältä kuulostaa teidän reissu! Itse olen käynyt 3 kertaa Albaniassa juurikin Sarandassa ja sen lähistöllä mieheni ja nyt 9-vuotiaan poikamme kanssa. Olemme menneet joka kerta Korfulta ja pisimillään olemme olleet Alnbanissa melkein 2 viikkoa. Olemme liikkuneet siellä bussilla ja taksilla. Mielenkiintoinen ja monipuolinen maa,jossa turismi tekee vasta tuloaan (tosin viimeisellä kerralla 2 vuotta sitten ainakin Sarandassa oli jo paljon ruotsalaisia matkailijoita). Albanialaiset ovat todella vieraanvaraisia ja ystävällisiä. Toivotan antoisaa matkaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, kun jaoit positiiviset matkakokemuksesi Albaniasta. Minä toivon, että tässä välissä Sarandasta ei ole tullut venäläisten bilekeskus ;) Odotan kovasti reissua ja Albanian kehuttuja rantoja.
      Mukavaa kevättä!

      Poista
  7. Waude ihan huikea reissu suunnitteilla ja mitkä maisemat ja historian havinaa. Me olemme nyt buukanneet ihan lötsäilyloman Kreikkaan, nyt tuntuu, että juuri sellaiselle on tarvetta.

    Mukavaa pääsiäistä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä odotan reissua kovasti, siinä pitäisi yhdistyä sopivasti historiaa, maisemaa ja rantailua. Löhöloma Kreikassa kuulostaa tosi hyvältä. Minäkin olen alkanut haaveilemaan perhelomasta, jolla ei tehdä mitään. Nautitaan vaan uimisesta, merimaisemasta ja rentoilusta. Meillä edellisestä sellaisesta on kohta 2 vuotta. Ensi talveksi Teneriffan löhöloma olisi niin tervetullut, mutta kyllä meillä silti varovaisesti suunnitellaan laskettelulomaa. Toisaalta ihan mikä vaan käy minulle, kunhan ei tarvitse pitkiä matkoja ajaa. Emme ole autoiluperhe lainkaan ja kolmeen viimeisimpään lomaan on kuulunut autoilua.
      Mukavaa toista pääsiäispäivää!

      Poista
  8. Tosi kiva reissusuunnitelma upeisiin maisemiin. Olisi kiva nähdä nuo maisemat livenä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen aika innoissani suunnitelmista. Toivottavasti reissu vastaa odotuksia :)

      Poista
  9. Kiitos vierailusta mun blogissa.

    Onpas makee reissusuunnitelma! Hyvää reissua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin reissusuunnitelma on tosi hyvä, toivottavasti se vastaa odotuksiamme.
      Mukavaa uutta viikkoa!

      Poista
  10. :) arvaapa, onko meillä suunnitelmissa juuri Corfu. Tosin ihan vain ranta-aurinkolomaversiona.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä suunnitelma :)
      Korfullakin vaikutti olevan kivasti kaikenlaista katseltavaa, jos aika käy löhötessä pitkäksi ;) Mekin jo ehdimme ajatella, että makaamme viikon laiskoina. Se tekisi minulle niin hyvää, mutta sitten uteliaisuus otti taas voiton ja tuleekin kiertomatka.

      Sieltä Korfulta pistäytyy päiväseltään Albaniassa Sarandassa, jos haluaa vaihtaa hetkeksi maisemaa. Kansainvälisiä päiväretkiä näytti olevan tarjolla Meteoraan.

      Poista
  11. things to do in Havana Why Go to Havana Cuba is full of life, and Havana is its center stage. Come rain or shine, hardship or prosperity, Havana is always beaming with buoyancy. Whether it’s the luminous pastel-colored buildings that dot the centuries-old plazas of Old Havana...
    http://placestovisitss.com/things-to-do-in-havana-caribbean/

    VastaaPoista