23. huhtikuuta 2017

Oikeasti hyvä terveysherkku

Minä olen varsin perso makealle ja toiveikkaana olen kokeillut montaa terveysherkkua. Chiavanukas on ihan ok, mutta ei tyydytä makeannälkääni. Banaanipannarit hajoavat pannulle ja ovat aika mauttomia. Proteeinijauheista en innostu, joten pirtelöt tai pannarit eivät kiinnosta. Paria erilaista taateliin perustuvaa herkkua olen kokeillut, mutta en tykännyt.

Koska aiemmat kokeilut eivät olleet ikinä tuottaneet huudahdusta "Tämä on niin hyvää!", jätin banaanijäätelön kokeilematta. Kunnes eräänä päivänä keittiön työtasolla oli taas useampi ylikypsä banaani ja ajattelin, että nyt viipaloin ja pakastan banskut.

Seuraavana päivä tein sauvasekottimella banaanista jäätelöä. Meidän 300W sauvasekotin jaksoi juuri ja juuri muussata ylikuumentumatta yhden jäisen banaanin ja 10 jäistä mansikkaa. Kun sauvasekoittimella tarpeeksi sotkee jäistä banaania siitä tulee rakenteeltaan kuohkeaa ja se alkaa ihan oikeasti muistuttamaan jäätelöä. Pakastemansikkani olivat sokeroitua, joten muuta sokeria ei tarvinnut lisätä. Nyt tuli herkku, joka kirvoitti jokaiselta maistajaltaan kommentin "Todella hyvää!"

Banaani-mansikkajäälöannos

Kuvan annoksessa on siis yksi ylikypsä, viipaloitu ja yön yli pakastettu banaani ja 10 pientä pakastemansikkaa. Kaikki on jäisenä muussattu sauvasekoittimella.

Oletko jo kokeillut banaanijäätelöä?
Onko sinulla joku hyvä terveysherkku?

18 kommenttia:

 1. No enpä ole ja nytkin keittiössä on muutama ruskea banaani. Taidankin laittaa ne heti pakastimeen. Kiitos vinkistä ja mukavaa viikonalkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa testata!
   Kiitos samoin - mukavaa uutta viikkoa!

   Poista
 2. En ole tehnyt, mutta pitääkin kokeilla.
  Kiitos ohjeesta!
  Kivaa illan jatkoa!

  VastaaPoista
 3. Mä oon niin out, joten tiedä terveysherkuista mitään. Kiitos vinkistä, menee kokeiluun :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla kolottaa herkkuhammasta jatkuvasti ja housut kiristää vyötäröltä pahasti, joten kaikki terveysherkut on aina kokeiltava ;)

   Poista
 4. Menee kokeiluun, ehdottomasti 😊

  VastaaPoista
 5. Kiitos tästä jahka kirvoitan tuhannen kerran jojottelu elämäntaparempan, niin silloin on tälläiset terveellisemmät herkkureseptit kultaakin kalliimpia. <3

  Mukavaa viikkoa Rva Kepponen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jojottelu on minulle niin tuttua, tosin nyt olen ollut aivan liian pitkään sillä nousukäyrällä. Herkkuhammastani kolottaa niin pahasti kokoajan, että pakko on yrittää kaikki terveysherkut.
   Kiitos samoin - mukavaa viikkoa!

   Poista
 6. Minä olen kokeillut banaani-kaakaojäätelöä ja tykkään siitäkin.
  Kiva resepti, ja tykkään näistä nk. sokerin korvaavista resepteistä :)
  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meiltä loppui jo pakastemansikat, niin ahkerasti on sauvasekoitin surissut. Täytyypäs kokeilla tuota banaani-kaakaojäätelöä.
   Kiitos samoin - mukavaa viikkoa!

   Poista
 7. Täällä samat kokemukset... <3 Kiitos, kun muistutit, täytyypä taas tehdä banaanijäätelöä! Ja on niin ihanaa, kun sen ansiosta ei tarvi heittää niitä mustuneita banaaneja pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä etuus, että mustuneet banaanit saa hyötykäyttöön ja tietysti vielä suurempi etuus on, että jäätelönä banaani on kyllä jaloimmassa muodossaan :D :D :D
   Mukavaa viikkoa!

   Poista