5. huhtikuuta 2017

Varma kevään merkki on parsa

Minulle uuden satokauden avaa parsa. Voih, niitä ihania parsanippuja. Ensin tulee espanjalaiset ja niitä seuraa minun suussani vielä paremmalta maistuva unkarilainen parsa. Käytän kotikeittiössa vain vihreää parsaa, valkoisen kanssa on tullut pettymyksiä.

Hra Kepponen ilahdutti minua eilen sesongin ensimmäisellä parsa-annoksella. Tarjolla oli Hra Kepposen karstalohta, jossa on todella tumma paistopinta. Sen seurana oli parsaa ja kaupan valmista Hollandaise-kastiketta. Niin herkullista!

Karstalohta, parsaa ja Hollandaisea

Suosituin yhdistelmä meillä on juurikin lohi ja parsa. Vaikka kyllähän parsa sopii hyvin pihvinkin kaveriksi ja kevyempää ateriaa kaipaava voi keskittyä nauttimaan parsasta Hollandaisen tai voisulan kanssa.

Aikaisemmilta keväiltä on jäänyt mieleen pari parsareseptiä. Kevään 2016 suosituin parsa-annos oli parsapasta. Se vaatii runsaasti pitkään kypsytettyä parmesania, koska maku on muuten hyvin hentoinen. Tätä teemme varmasti tänäkin keväänä. Resepti täällä.

Parsapasta

Keväällä 2012 söimme parsaa urakalla. Blogtekstini mukaan parsanippu oli halvimmillaan 1,7€. Tuolta keväältä repertuaariin jäi pekoniin kiedottu parsa. Resepti täällä.


Onko parsa sinulle kevään merkki?

14 kommenttia:

 1. Aivan ihanan näköinen parsa-lohiannos, ihan vei herahti kielelle! Minunkin mielestäni parsa, lohi ja hollandaisekastike ovat huippuyhdistelmä, ja siihen lisäksi vielä tuoretta sitruunaa. <3

  Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Lohi, parsa ja Hollandaise on kyllä klassikkoherkku. Sitruuna tosiaan antaa hyvän lisäsäväyksen :)
   Kiitos samoin - mukavaa viikon jatkoa :)

   Poista
 2. Ihania herkkuja, vitsi kunpa joku loihtisi moisia minullekin.
  Opettaisikohan joku mua syömään parsaa, itsellä tulee parsasta vain mieleen lausahdus "ime parsaa" ja siihen se sit jääkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki eivät lämpene parsalle, minä olen jostain syystä tykännyt aina parsasta. Mutta suosittelen kokeilemaan :D

   Poista
 3. Herkullisilta näyttävät annoksesi!

  Onhan se parsa kevään merkki, mutta jos totta puhutaan, niin en ole koskaan oikein ymmärtänyt parsavillitystä. Syön kyllä itse parsaa ja laitankin sitä, mutta mulle se ei ole koskaan ollut mikään herkkujen herkku.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä tykkään todella paljon parsasta. On minulla suurempiakin herkkuja, mutta parsa on uuden satokauden avaaja ja varmaankin siksi erikoispaikalla. Jos pitäisi valita parsan ja kanttarellien välillä, niin ehkä parsa jäisi kakkoseksi. Kotimaisista marjoista puhumattakaan ;) Mutta on se parsa hyvää :D

   Poista
 4. Olenkohan minä edes ikinä syönyt parsaa..? Joka kevät niitä nippuja katselen, mutta sinne ne on jääneet kauppaan. Ehkä pitäisi kokeilla :) Varsinkin, jos sen kanssa saa juoda valkkaria :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoviini sopii parsan kanssa erinomaisesti!!! Parsa on helppoa laittaa, ainoa ongelma on, että kaupassa parsat eivät aina ole tuoreita ja tuoreus vaikuttaa olennaisesti makuun. Minä en ole vielä keksinyt, että mistä erottaa tuorean parsan. Ne varsistaan kuivahtaneet ja halkeilleet erottaa kyllä :)

   Poista
 5. En ole tainnut koskaan syödä parsaa, tai sitten joskus ammoisina aikoina maistanut ja todennut itselleni sopimattomaksi. Nyt pitäisikin päästä syömään oikein hyvin laitettua parsaa, jos siitä vaikka innostuis ja tekis joskus kotonakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kokeilemaan parsaa, se on kyllä ihan helppoa laittaa kotonakin. Hollandaisekastike tietysti vaatii työtä ellei sitten tyydy kaupan valmiisiin, jotka eivät ole läheskään yhtä hyviä. Monissa ravintoloissa on nyt käynnissä parsaviikot.

   Poista
 6. Aah, parsa on kyllä niin herkkua!

  VastaaPoista
 7. Minä en ole vielä tänä keväänä muistanut ostaa parsaa, vaikka esikoinen on sitä jo pariinkin kertaa pyytänyt. Viikonloppuna voisi tehdä parsaa ja paistettua lohta. Viime keväänä kokeilin tuota parsapastaa ja muistelen, että se oli ihan ok, mutta makua olisi voinut olla enemmän. Sitä parmesaania olisi varmasti pitänyt olla lisää.

  Mukavaa viikonloppua ja kiitos viikonlopun ruokainspiraatiosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parsa ja lohi ovat minun ykkösvalintani, mutta välillä tulee kyllästyminen loheen, kun sitä tulee syötyä sekä töissä, että kotona. Silloin maistuu paremmin nuo muut parsaruuat.

   Parsapasta tosiaan vaatii reilusti parmesaani, koska maku on muuten hyvin mieto. Niin ja reilusti pinjansiemeniäkin :)

   Mukavaa viikonloppua!

   Poista