29. elokuuta 2016

Perhehurahdus = Pokemon Go

Olimme puhuneet Hra Kepposen kanssa, että keskimmäinen saisi -ehkä- uuden puhelimen jouluksi. Yhtenä päivänä Hra Kepponen ihan ilmoitusasiana kertoi ostaneensa ja taloustililtämme maksaneensa uuden puhelimen jokaiselle pojalle. Hra Kepposella on tunnetusti härpäkehimo.

Riemu repesi uusista kännyköistä! Niillä pystyy pelaamaan Pokemon Gota. Pojat olivat vähän päässeet pelailemaan yhdistämällä vanhan kännykän ja iPadin, mutta vähän hankala ja toimintahäiriöinen tuo yhdistelmä oli.

Ensimmäiset kävelykilometrit nassikat ottivat tuossa lähipururadalla. Siis siinä samalla, johon olen heitä vuosia houkutellut tuloksetta. Pian kävi ilmi, että pururata ja koulumatka eivät riitä, vaan pokemetsästykseen pitää päästä paremmille apajille. Ne paremmat apajat ovat meilläpäin metroasemia, kauppakeskusten ympäristöä ja muita vastaavia paikkoja, jonne meidän 7v ja 9v ei ole mitään asiaa keskenään notkumaan. Oli siis selvää, että pokekeräys tarvitsee aikuisen tuen.

Olen aika vetävän näköinen mimmi -vai mitä?
Otin Sanni tyyliin avatarilleni siniset hiukset.

Latasin pelin itselleni. Olisi pitänyt arvata, kuinka siinä käy. Olen aivan yhtä pahassa Pokemon Go koukussa kuin lapsenikin. Viikkosuunnittelun kulmakivenä on varmistaa, että riittävän monena iltana pääsemme pokemonien metsästykseen johonkin kivaan paikkaan. Naapurin poikakin osaa jo kysyä meidän lapsilta, että milloin teidän äiti lähtee pokehunttaamaan. Silloin mennään siis autolla jonnekin kauemmas kävelemään.

Pokemon Go plussat:

 • Lapset saavat ihan älyttömästi liikuntaa ja raitista ilmaa. Naapurin poika on kävellyt 119km. Kyllä 119km!! Itse olen kävellyt vasta 23km. Olen aika luottavainen siihen, että satanen tulee minullakin täyteen.
 • Kaikki odotteluajat voi käyttää pokemonien keräykseen. Kun yhdellä lapsella on treenit, muut lähtevät mukaan pokemoneja keräämään. Perheen yhteinen aika lisääntyy selvästi.
 • Lapsille kelpaa kehnompikin ruoka. Pakastepinaattikeittokin menee alas paljon sujuvammin selityksellä, että vähäinen ruuanlaittovaiva mahdollistaa Pokemon-retken.
 • Yhteinen kiinnostuksen kohde. 
 • Lapset saavat neuvoa aikuisia. En ole selvittänyt mitään peliin liittyvää vaan lapseni ovat opettaneet minua. Heistä on kiva päästä neuvomaan. Onko kuulkaa mikään ilahduttavampaa kuin saada lasten kavereiltakin pokemon neuvoja WhatsAppilla?
 • Pelihän on kertakaikkiaan koukuttava

Pokemon Go miinukset:

 • Äitinä olet tietysti velvoitettu pokemetsästämään sille lapselle, joka on harrastuksessaan, muiden metsästäessä. Kahdella kännykällä pokemoneja metsästävä keski-ikäinen nainen saa osakseen pitkiä katseita.
 • Jotkut aikuiset eivät ymmärrä, että aika usein pitää kurkata, että olisiko lähistöllä pokemoneja
 • Kännykässä on aina akku loppu, ei paljoa kannata soitella meikäläiselle iltaisin
 • En jaksa enää tehdä kotitöitä, kun pitää iltaisin tehdä kilometrien lenkkiä
 • En ehdi bloggaamaan, kun pitää aina vaan kävellä :)
Onko muita Pokemon metsästäjiä? Paljonko on pokeja kerättynä? Mikä on tavoitteesi?

Suosittelen kokeilemaan! Neuvojakin voin antaa tarvittaessa, tosin en voi luvata, että ne olisivat niitä parhaita vinkkejä. 

Blogi päivittyneen hitaammin ainakin siihen saakka, kunnes saan sadan erilaisen Pokemonin tavoitteeni täyteen.

Lapset ovat pesseet minut mennen tullen näissä Pokemonien voimakkuuksissa.
Heillä ne ovat jo yli 800 ja naapurin pojalla yli 1000CP:tä. Perästä tullaan :) 

Tämä on tämän hetkinen ylpeyden aiheeni.
Ajattelin seuraavaksi power upata sitä reilusti, kun tuota Stardustia on kertynyt

32 kommenttia:

 1. Meillä on pojat hurahtaneet Pokemon Go:hun ja mä olen hyvänä tukena harrastuksessa. Pokemoneja ollaan metsästetty mm. Töölönlahdella ja Suokissa.

  Mä olen myös hyvä tekemään munan hauttamislenkkejä poikien kännyköillä ;).

  Hieno harrastus!! Harrastusiloa teidän perheelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Töölönlahti ja Suokki on meidän poikien toivelistan kärjessä, mutta vielä emme ole sinne saakka ehtineet. Seuraavan kerran kun pääsemme ajoissa liikkeelle hyvällä säällä, niin pitää tsekata Töölönlahti.

   Näppärää, että äidiltä saa munan hautomislenkkiä :) Minä en ole päästänyt ketään vielä hautomaan munia pyörällä tai edes potkulaudalla, toisaalta hyvin noita kilometrejä kertyy kävellenkin.

   Poista
 2. Meillä vain nuorin on Pokemonin pyörteissä, tosin noilla kävelylenkeillä äiti saa kuulla poweuppaamisesta, evolvaamisesta, iivieistä yms. ihan yllin kyllin :D Minä saattaisin olla Poke-koukussa, joka tapauksessa kävelemme joka päivä koirien kanssa, mutta jouduin jahdin alussa vaihtamaan puhelimeni pojan kanssa, koska tuossa pojan entisessä ei Pokemon vaan jaksanut pyöriä ja se viritys iPadin ja puhelimen kanssa oli melkoisen hankala ja riskialtiskin...

  Ei muuta kuin hyvää pokehunttaamista vaan teille, toivottavasti pitäisi kohtuullisen kuivia ilmoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koirien kanssa voisi hyvinkin saada kerättyä pokemoneja, etenkin jos kävelee katuja pitkin ja munahaudontaa koiralenkit olisi juuri passelit :)

   Meidän lasten edellisen puhelimet eivät myöskään jaksaneet pyörittää softaa ja ensin yritimme iPad+puhelin yhdistelmällä, mutta siinä oli se riski, että jompikumpi putoaa matkasta ja huonolla tuurilla putoava vehje olisi se iPad.

   Kuivat ilmat olisivat varsin tervetulleita!

   Poista
 3. Meillä sekä pojat että minä olemme hurahtaneet :D Homma lähti siitä, ettei esikoisen windows-puhelimeen saa ladattua Pokemon Go:ta. Niinpä se kärttämisen jälkeen pääsi asettumaan minun puhelimeeni. Pojat saavat keskenään käydä sen kanssa nappaamassa lähimmät pokestopit ja joskus tehdään yhdessä pieni pokemon-kävely iltaisin. Omilla kävelylenkeilläni ja siirtymätaipaleilla mulla on tapana pitää pokemon päällä ja nappailla otuksia, jos niitä osuu kohdille.

  Mun isoin CP on yhdellä pokemonilla vähän vajaa 800 ja tasolla 14 mennään. Tekisi mieli hurahtaa enemmänkin, mutta kun työ ja arki häiritsee kaikkea kivaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä teidän tiimi!
   Meidän keskimmäinen on myös levelillä 14 ja tosiaan muutama päälle 800CPn poke. Itse kynnän vasta tason 12 alussa, kun jäin pahasti viikonloppuna pojista jälkeen. Hra Kepponen oli kävelyttänyt pojat kauppakeskukselle ja olivat ostaneet jätskit kahvilasta ja laittaneet molempiin pokestoppeihin luret ja keränneet urakalla.

   Se on kyllä harmillista, että työ ja arki estää aikuisen naisen huvittelua ;) Nyt odotan juuri etäpalaverissa omaa esitysvuoroani kotona ja jumakauta mulla näkyy Pikachu. On kyllä tuskaista vaan istua ja odottaa, kun tekisi mieli juosta Pikachun perään :D :D

   Poista
  2. Ei vitsi, kyllä on kuumottavaa, jos lähistöllä on Pikachu ja pitää vaan odotella etäpalaveria. Ymmärtäisköhän ne, jos hetkeksi viuhahdat pokemonien perään..? :D Tai vaihdat lennosta esityksen aiheeksi pokemonit ja niiden merkityksen työhyvinvoinnille?

   Poista
  3. Oli se kuumottavaa, mutta en uskaltanut viuhahtaa Pikachun perään. Saamatta jäi :(

   Poista
 4. Miten riemastuttava postaus! :-D Ihana tapa viettää aikaa yhdessä - sanokoot kurttuotsaiset nipottajat mitä hyvänsä. Onnekkaita metsästysreissuja teille! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu :)
   Meillä onkin tässä illan ohjelman suunnittelu menossa. Pikkaisen on pokemetsästyskuumetta havaittavissa :)

   Poista
 5. Hienoa, että olette löytäneet koko perheen harrastuksen :D

  Meillä neiti latasi ohjelman, muttei sitten innostunutkaan. Reissussa ystäväperheen pojan kanssa kyllä metsästivät Pokemoneja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se voi olla, että lapsilla pitää olla pokemonien metsästykseen kaveri. Yksin voi olla vähän orpoa jahdata pokemoneja. Onhan se aikuisellekin kiva, kun voi koko ajan kysellä toiselta, että mitä pokeja sinulla näkyy :)

   Poista
 6. Pokemon-peli on parasta mitä pelimaailmassa on tapahtunut koskaan! Mekin ollaan talsittu. Lasten puhelimet eivät sovellut pelin pelaamiseen, joten peli on ladattu minun puhelimeeni. Aika paljon annan poikien kulkea puhelimeni kanssa keskenään, mutta mahdollisuuksien mukaan jahdataan myös yhdessä. Kesälomareissuilla oli kerrankin mahdollisuus kiertää kaupungeilla ilman kitinää, kun Pokemoneja vilisi jahdattavaksi joka kulman takana. Vaasassakin teimme oikein nähtävyyskierrosennätyksen :). Työelämän alkaessa äitin kännykkä lähtee pois kotoa, joten meillä mietitään pitäisikö pojille nyt ostaa omaksi Pokemon-puhelimet...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän pojat eivät ole olleet innokkaita kävelemään, mutta nykyisin on ihan eri ääni kellossa :) Osaan arvostaa innokkuutta! Kaupunkikierroksia on varmasti helppo tehdä pokejahdin siivittämänä.

   Poista
 7. Mukana ollaan! Eikä mulla ole edes lasta, ketä voisi "syyttää". Tasolla 16 mennään. Kivaa puuhaa ja liikuttaa ruhoa edes vähän.
  Miinuksena sanon sen, että Pokemon on selkeästi kaupunkilaisten peli. Täällä maalla Pokeja tulee vain ja tasan kolmea tavallisinta. Sitten kun on kaupunkiasiaa, on pakko varata vähän aikaa myös Pokeille, koska niitä kerrankin on mahis saada. Myös pokestoppeja ja lureja on paaaaaaaljon tiheämmässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä Helmi! Me olemme hiukan kateellisia tasostasi ;)
   Aivan varmasti on helpompaa kerätä pokemoneja kaupungissa kuin maalla. Ei meilläkään tästä kotinurkilta mitään kovin kummoista saalista tule, ollaan ihan kyllästytty Rattataahan ja Weedleen mitä tästä nurkalta lähinnä saa. Meiltäkin pitää lähteä vilkkaimmille nurkille notkumaan, mutta tässä on muutaman kilometrin sisään hyviä metsästyspaikkoja.

   Poista
 8. Level 23 :D. Erilaisia pokemoneja 110. Kesän huippuhetki oli kun sain evolvattua Gyaradoksen (cp 1783). Siitä oli toki tehtävä postaus http://puolinaisenero.blogspot.fi/2016/08/gyarados.html

  Alkaa käymään jo raskaaksi, mutta ei voi lopettaa, ei. Myönnän että on mennyt pahasti överiksi. Viime viikolla ajoin kahdesti suomenlinnaan (matka per suunta 1,5 h + Helsingin julkiset päälle). Onneksi alkoi työt niin ei ole enää niin paljon aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Respect! Arvostan asialle omistautumista :) Minä en ole vielä suoriutunut Suomenlinnaan saakka, kun pitäisi ensin mennä metrolla :) :) Nyt kyllä alkoi pahasti polttelemaan Suokki, toivottavasti tulisi hyvä keli, niin menisin sinne.

   Onnea 100 Magikarpin keräyksestä.

   Poista
 9. Aloitin pelaamisen kokeilulla, jotta tiedän, mistä oppilaat syksyllä puhuvat. Mutta niinhän siinä kävi, että hurahdettu ollaan ja tasolla 19 menossa, erilaisia pokemonejakin on kerätty jo hiukan yli 70. Itse pitäydyn nimenomaan pokemonien keräilyssä ja haluaisin saada kaikki erilaiset kasaan. Salien vaktaaminen yms ei ole ainakaan vielä kiinnostanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä Suvi! Hyvä leveli :)
   Minäkään en ole kiinnostunut pokesaleista, en valtaamisesta enkä taisteluista. Ihan puhtaalla keräilyharrastuksella olen liikkeellä. Meillä pojat ovat kyllä käyneet salitaisteluissa, joten onhan se mahdollista, että minut ylipuhutaan siihenkin :D

   Poista
  2. Pitää käydä saleilla että saa coinsseja, jotta saa ostettua lucky eggejä, lureja tai muuta hyödyllistä kamaa :D. Se tunne kun istut autossa parkissa ja hakkaat puhelintasi lasten katsoessa vieressä. Se on noloa kun ikää on lähemmäs 40... Tästä voitte muuten tsekata että mitä pelaajatyyppiä olette! https://www.youtube.com/watch?v=48hR52sXc0o

   Poista
  3. Minulla on vielä melkein kaikki kamat käyttämättä. Viikonloppuna lapset olivat oppineet käyttämään lucky eggejä ja minä juuri tein sellaisen avulla nousun tasolta 12 tasolle 14. Täytyy alkaa tutkimaan coinsien hankintaa salien avulla. Uuuhh tässähän tulee lisää narkkiskertoimia :D :D

   Poista
 10. Tää peli on myös mun mieleen, pois nurkista liikenteeseen :) Omaan puhelimeeni ei valitettavasti saa (ja ehkä ihan hyvä :D). Ilta/yökävelyitä (lomalla) oon Pojan kanssa läheiselle hautuumaalle ja kirkolle tehny, siellä on pokestoppeja muutamat. Ja kuskaillu Poikaa kavereineen Tampereelle metsästään, että vähän kuitenkin pääsy osallistuun vaikken mitään pelistä tajuakkaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta on niin erinomaiseta, että peli ajaa lapset ja heidän vanhempasakin ulos ja liikkumaan! Saisivat vielä enemmän ripotella pokemoneja ulkoilureittien varrelle ;)

   Poista
 11. Hih tuohon peliin on kaikki jääneet loukkoon :D Meillä on perheen miesväki koukussa tuohon, minä en ole edes ladannut tuota, koska pelkään että siinä käy juuri noin :D
  Mutta miehet kieltämättä lenkkeilee paljon ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aloittamisessa on kieltämättä varsin korkea riski, että jää Pokemon Go koukkuun :)

   Poista
 12. Omaan puhelimeen ei saa (Nokia), mutta lapsen halvahkossa Android-laitteessa toimii. Oli jo ennen pelin tuloa Pokémon piirrettyjen fani ja keräsi kortteja eli tämä oli ihan must. 9v on kävellyt 201 km ja on tasolla 21, erilaisia pokemoneja taitaa olla just yli 100.

  Äitinä olen lenkkiseurana ja puhun jo Pokémon go jargonia aika sujuvasti, peliin en osallistu eli hauduttaa itse kaikki munansa jne. Hassua kuulla jatkuvasti, että kävellään vielä tai lähdetään lenkille ;)

  Ja Suokki sekä Töölönlahti on meilläkin julkisen liikenteen päässä, mutta molemmissa on käyty jo pariin kertaan, liikumme tosin yleensäkin lomilla ja viikonloppuisin Helsingin saarissa ja keskusta-alueilla (yhdet reissut tehty arki-iltaisinkin nyt vain pelin innoittamina).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, kuinka hyvällä levelillä lapsesi on :) Tässähän alkaa iskemään level-kateus, juuri pääsin levelille 15 itse.

   Täytynee yrittää jaksaa ja ehtiä töiden jälkeen käymään edes Töölönlahdella! On kyllä niin outoa, että meilläkin pojat kärttävät koko ajan kävelyretkeä.

   Poista
 13. Mä kirjoittelin samasta aiheesta kesällä :D Meilläkin tää on (melkein) koko perheen harrastus, vaan esikoinen ei ole lähtenyt mukaan :) Olen vähän jäänyt lapsista jälkeen, kun toi töissäkäynti haittaa hunttaamista, mutta 21 levulla menen ja 90 erilaista örkkiä on kasassa. Mä veikkaan että talvi sitten taittaa mulla tämän homman, sormet ja akku ei varmaan kestä pakkasia kovin hyvin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä hunttaa kaikki, esikoisella on vähäisin palo hommaan. Nyt olemme aika tasaisesti samalla levelillä minä, Hra Kepponen ja keskimmäinen. Hra Kepponen mokoma pärjää vähemmällä työllä, kun hän ostaa lucky eggejä ;)

   Hyvä levu sulla. Toivotaan hyvää syksyä, että hunttaus onnistuu mahdollisimman pitkälle.

   Poista
 14. Ihana postaus! Ja hieno yhteinen harrastus. En ole Pokemon-koukussa, mutta hymyssäsuin katselen Pokémon-metsästäjiä. Turun Teatterisilta on todella suosittu metsästyspaikka. Siellä teitä koukkuunjääneitä on pilvin pimein :) Onnea ja kilometrejä hienoon harrastukseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuula :) Meillä on kyllä ollut kivaa yhteisillä pokemon metsästysreissuilla. Pokemonhunttaajia on niin paljon, että parhaimmat paikat löytää, kun etsii paikallaan kököttäviä ihmisiä. Kävelykilometrejä kertyy hurjasti, minulla on jo nyt 50km kasassa :D

   Poista