24. maaliskuuta 2015

Kannettavan arkistokaapin ja valuuttakukkaron yhdistelmä

Uraäiti haastoi minut näyttämään käsilaukkuni sisällön. Käsilaukkuni todellinen luonne paljastuu nopeasti haasteessa: se on kannettava arkistokaappini ja valuuttakukkaroni :)

Työmatkoilla käytän todella usein pientä Marimekon olanyli laukkua. Tarvittaessa se mahtuu läppärilaukkuni tai isomman käsilaukun sisään tai jopa takin alle. Sitä voi kantaa myös siten, että läppärilaukun hihna tulee sen päälle. Olin kuvitellut laukun olevan mallia, johon taskuvarkaat eivät yllä, mutta niin vaan minun ja passini tiet erosivat Istanbulissa :(

Laukku in action. Kuva viime toukokuulta Lontoosta Potter Studioilta

Kokovertailua :) Laukussani ei sentään ole tuoremehua.

Olen ollut sen verran laiska ja niin paljon menossa, että kyseinen laukku on tälläkin hetkellä käytössäni. Enkä ole viitsinyt edes sujauttaa sitä suosikkini Alexan sisään. Kurkistetaanpas sitten laukkuun sisään. Ensin etu- ja takapuolen vetoketjutaskujen sisältö.


Huulikiillot jakavat taskujen sisällöt diagonaalisesti. Takataskusta paljastuu: KappAhlin kortti, Hra Kepposen kirjastokortti, pokkaripassi ja kolme huulikiiltoa. Etutaskusta löytyy jälleen kirjastokortti - tällä kertaa esikoisen. Lisäksi kasa japanilaisia kolikoita, 60senttiä, 3 Azerbaijanin manatia, 2kpl lumiwerneri osallistumistarroja ja yksi lasikuula. Kysymys kuuluun, että missä onkaan oma kirjastokorttini?

Sukelletaanpas laukun sisään.


Valuuttakukkarolinja jatkuu japanilaisilla kolikoilla, puntia on niin paljon, että niillä saisi varmaan tuopin ja höysteenä vielä Arabiemiraattien kolikoita. Pari vajaata liuskaa Panadolia, legohahmon hiukset, lentofirmankuulokkeet, 3 kynää, passi ja arkisto.

Tuosta näkyy arkiston kokoa paremmin

Arkistossa on vaikka mitä. 79€ lasku siitä, että lääkäri totesi n. 5 minuutissa pojalla olevan flunssan. Toinenkin lääkärilasku ja 2 kpl paperireseptejä. 1 kpl lapsen sairauslomatodistuksia. 5 kpl lippuja Kolmeen iloiseen rosvoon ja lippu Cirque du Soleiliin. Rajavartiolaitoksen lappu matkustusasiakirjan katoamisesta ja ilman sitä maahan saapumisesta.

Keskellä muistiinpanot yhdestä työjutusta. Niitä löytyi useampikin arkki. Työmuistiinpanoista otan kännykkäkuvat. Lähinnä sen takia, että säästyn työkavereiden irvailulta, kun ei tarvitse kaivella noita lappuja esille :) Itselleni lappujen tuhrustelut aukeavat millisekunneissa tai sitten ei ollenkaan :D


Sisätaskussa on lisäksi pino muovikortteja. Pikaisella laskemisella näyttäisi olevan 10kpl. Lisäksi ruuhtinaallisesti 20€ käteistä. Minusta sinänsä aika kevyt varustelu :) Sitä selittää se, että läppärilaukussani on isohko tasku. Sieltä löytyi huulirasva, pieni kosteusvoide, matkahammasharja ja -tahna, närästyslääke, Immodium, kuulakärkikyna ja muistitikku.

Hauska haaste. Tuli samalla siistittyä laukkua. Se keveni kummasti, kun jätin kolikot sieltä pois. Yleensä kannan niitä mukanani sen takia, että lentokoneessa tai kentällä voin nakata ne johonkin keräyslippaaseen.

Haasteeseen kuuluu haastaa muita esittelemään laukkunsa sisältö. Nimen sijasta heitän haasteen eteenpäin näin: Jos käsilaukustasi löytyy erikoisia tavaroita tai sähkölaitteita, puoleksi päiväksi ruokaa, enemmän kolikoita tai paksumpi arkisto kuin minulla, olet heti haastettu! Odottelen kovasti kiinnostuneena, että osuuko haasteeni keneenkään ;)

12 kommenttia:

  1. Haha! Ei osu haaste ainakaan omalle kohdalleni. Ketään tuskin kiinnostaa tumput, pipo, viimeisiään vetelevä rahapussi ja kasa kuitteja :D

    Sinä vaikutat melkoiselta maailmanmatkaajalta meikäläiseen verrattuna, joka ei ole koskaan astunut jalallaan lentokoneeseen ja näillä näkymin en astukaan. :/ Mutta hei, Marimekon laukku on hieno. Kelpais mullekin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tumput ja pipo käsilaukussa ovat ei-taaperon äidin osalta kiinnostavia :) Ja etenkin jos niitä sattuu olemaan useampia :D

      Minä pidän lomareissaamisesta. Joskus pidän jopa työmatkoistakin, niiden suhteen tämä vuosi alkoi niin surkeissa merkeissä, että olen päättänyt poteroitua toimistolle ja panostaa enemmän lomamatkoihin.

      Minä en ole lentomatkustamisen ystävä, mutta kestän sen kun on pakko päästä paikasta toiseen. Meiltä on moni pidempi reissusuunnitelma vaihtunut sen takia, että ajatus pitkästä koneessa istumisesta ja aikaeroista on tuntunut niin raskaalta.

      Marimekon laukku on ihan superkätevä. Ulkonäkö nyt on vähän ankea, mutta menettelee. Ostin Marimekon laukun kanssa melkein samaan aikaan vähän pienemmän nahkalaukun, jolle käyttökertoja on kertynyt muutama. Marimekko sen sijaan päätyy käyttöön koko ajan, vaikka yrittäisin käyttää muita laukkujani :)

      Poista
  2. Suurkiitos kunnon palleajumpasta! Mainiota, että osallistuit haasteeseen näin hulvattomalla postauksella :D " 3 Azerbaijanin manatia, rajavartiolaitoksen lappu matkustusasiakirjan katoamisesta ja ilman sitä maahan saapumisesta..." Ole selvästi kansainvälinen tyyppi!
    "lLegohahmon hiukset" - en kestä!!! :D Ja vielä kaupan päälle kuva Potter-studiolta!
    Amen. Tästä ei laukun esittelypostaus enää parane!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ilahduttavasta kommentistasi ja kiitos myös haasteesta. On se kyllä kumma mitä kaikkea käsilaukun pohjalle kertyy :)

      Poista
  3. Tää laukun sisältö on kyllä mielenkiintoinen! Ehkäpä pitää itekin postata tästä. :)

    VastaaPoista
  4. Jee ihanaa, että haaste pyörii ja kivaa oli tämän uteliaan nähdä laukkusi sisältö. Niin ja ei sitä koskaan tiedä milloin englannin puntia tarvitset, eli hyvähän se on pitää vaikka koko valuttavarasto matkassa. Minullakin pyörii vieläkin dollarit lompuukissa. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eihän sitä ikinä tiedä, että milloin minkäkin valuutan akuutti tarve iskee :)
      Kiva haaste :)

      Poista
  5. Olipa mielenkiintoinen käsilaukun sisältö :) Tuli heti mieleen, että pitäisi kai siivota oma, viime kerrasta on aikaa ja varmaan siellä jotain turhaakin on. Taidanpa myös postata tästä, vaikkei laukussa sähkölaitteita olekaan, mutta jos jotain omituista löytyy. Legoja ehkä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Ei muuta kuin postailemaan laukun sisällöstä. Minusta legot ovat kyllä poikien äitien vakiokamaa :D Useamman vuoden niitä löytyi aina laukuista ja ihan jokaisen ulkotakin taskuista. Jos joku kerta ei ollut kannossa legoja, niin sitten pokemon-hahmoja tai gormiteja :)

      Poista
  6. Hihi olihan täällä vaikka mitä ja myöskin troppeja. ;) Ne kuitit ne kuitit.

    Kiitos tästä Rva Kepponen ja kivaa keskiviikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aina pitää olla troppeja laukussa. Eihän sitä voi mihinkään lähteä ilman panadolia ja närästyslääkettä :D :D

      Mukavaa loppuviikkoa!

      Poista