13. maaliskuuta 2015

Perheloma Himoksella

Perheloma Himoksella oli oikein onnistunut. Vaikka sää päivisin oli lämmin ja keväinen, olivat rinteet vielä mukavassa kunnossa ja niissä oli ihanan väljää. Suurimmaksi osaksi sää suosi meitä. Laskettelijan suurimmat ongelmat olivat, kuinka pukeutua riittävän keveästi ja suojata kasvonsa auringolta. Ihania ongelmia ;)

Himos oli meistä mukava kohde. Ehdottomana plussana on lyhyehkö ajomatka Helsingistä. Majoitusvaihtoehtoina oli lähinnä erilaisia mökkejä. Näin sesongin ulkopuolella majoitushinnat ovat siedettävät. Peruspalvelut ovat toimivat: on kahvilaa, ravintolaa, pieni kauppa ja pizzeria. Jämsä on lyhyen ajomatkan päässä aika kattavine palveluineen. Himoksen rinteissä on mukavasti korkeusprofiilia ollakseen etelä-suomalainen kohde. Pituutta toki voisi olla lisää. Rinteet ovat pääosin punaisia ja mustia ja yksi sininen rinne. Lisäksi on maksuttomia lastenrinteitä. Tänä talvena laskettelemaan oppinut kuopus laski sujuvasti punaisia rinteitä.

Ah, mikä paiste.

Tästä kuvasta voisi päätellä, että lunta on muuallakin kuin rinteessä. 
Talvi rajoittui aika tiukasti lumetettuihin rinteisiin.

Luminen rinne ja paljaat pellot

Kuvasin hissistä keskimmäistä edessäni hississä

Poikien uusi laskettelukokemus oli tuolihissi.

Näimme upean auringonlaskun

Laskettelun lisäksi olemme herkutelleet. Laskiaispullia, grillattuja vaahtokarkkeja, jäätelöä, keksejä, karkkia... Pieni herkkulakko tekisi hyvää jokaiselle meidän perheessämme.

Dumle-kieli :D

Iltahuvina meillä oli ulkoporeamme. Vuokramökissä oli mahdollisuus lisämaksusta ottaa käyttöön ulkoporeamme. Pojat ovat vuoden verran haaveilleet ulkoporeammeesta. Nyt meillä kaikilla oli mahdollisuus päästä kokeilemaan sitä. Hra Kepponen lakonisesti totesi, että eipä uskoisi, että poreammeessa istuminenkin käy työstä :) Altaassa kävi aikamoinen vilinä ja huiske ja välillä iski eripurakin istumapaikoista. Jatkuvasti piti olla muistuttamassa, että ei vettä suuhun.

Näytämme niin viattomilta tässä peukuttaessamme poreammetta

Laskettelun lisäksi pojat pääsivät pienelle huskysafarille. Iltaisin poreilun lisäksi Hra Kepponen ja pojat pelailivat kortti- ja lautapelejä, minä lukaisin yhden dekkarin ja nautimme takkatulen loimusta.


Majoituksen laatu vastasi odotuksia. Ainoat moitteet kohdistuvat keittiövälineisiin, joita oli aika vähäisesti ja se ainoa paistinpannu oli surkea. Mökki muuten oli kiva, siisti ja lämmin. Sellainen outo juttu kyllä oli, että makuuhuoneessa oli lukittu huoltotilan ovi, jonka takana vesi solisi jatkuvasti. Herkkäuninen olisi voinut siitä kärsiä pahemminkin. Ensimmäisenä iltana solina hiukan häiritsi minua ja unta odotellessani keksin useita eri syitä äänelle. Parhaalta selitykseltä tuntui se, että siellä on kaikkien Suomen maahisten salainen suihkuhuone.

Tässä mökissä maahiset kokoontuvat suihkuttelemaan. Muuten ihan kiva mökki.

6 kommenttia:

 1. Ihanat pienet punaposket ja Dumlekieli. <3 <3 Ja mitkä maisemat ja sää. Upeaa viikonloppua. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Dumlekieli oli kyllä onnistunut :) "Äiti katso kohta tänne niin näytän sulle kielitempun" ja meinasin jo sanoa, että tyhmää.
   Ihanaa viikonloppua sinne! Toivottavasti aurinkoinen sää jatkuu.

   Poista
 2. Erilaiset lauta-ja korttipelit ovat minun mielestä kivaa ajanvietettä, eikä aina niiden laitteiden kimpussa. Kivan näköinen mökki teillä ollut käytössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lauta- ja korttipelit ovat kivaa koko perheen tekemistä ja siinä ollaan yhdessä eikä nyykötetä yksin jonkun laitteen kanssa. Vuokramökissä valinta osui aivan nappiin :)

   Poista
 3. Voi mitä pieniä peukuttajia :D Auringonlasku oli upea. Täällä ei talvisin / keväisin tunnu koskaan olevan "punertavaa" auringonlaskua, vaan aina sellainen oranssi, kesällä sen sijaan on punaistakin. Luulenkohan mä vaan, vai onkohan sille joku tieteellinen selitys olemassa...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auringonlasku oli todella hieno, koska se oli toiseeen suuntaan mäkeä pinkki ja toiseen oranssi. Harmi, että se oranssi kuva ei oikein onnistunut. Olisi päässyt vertailemaan.

   Minusta Helsingissäkin on pinkkejä auringonlaskuja kesällä. Pitäisiköhän meidän alkaa googlailemaan selitystä sille? Olen aivan varma, että sille on joku tieteellinen selitys. Veikkaisin, että kesäisin on ilmassa jotain partikkeleita, jotka sirottavat eri aallonpituuksia eri lailla ja siksi tulee noita ilmiöitä. Fysiikan oppimääräni on niin ruosteessa, että poikien kysymysten edessä näppärästi yritän siirtää vastausvastuun Hra Kepposelle :)

   Poista