7. kesäkuuta 2014

Rentoiluperjantai

Torstaina iski ihan puun takaa yllättäviä vaikeuksia töissä. Minulla on työasioiden suhteen erittäin pitkä pinna, mutta saahan senkin kiristymään, kun oikein olan takaa yrittää. Niinpä tein päätöksen ottaa perjantaina rennommin.

Aloitin perjantairentoilun menemällä ulos lounaalle. Useinmiten etäpäivinä huitaisen mikrokeiton töitä tehdessäni. Parjantaina söin lounaani kirjaimellisesti ulkona eli venesataman kahvilan terassilla. Sinne paistoi mukavasti pilvien raosta. Uutelan luonnonsuojelu alue Vuosaaren Aurinkolahdessa on yksi suosikkipaikkojani Itä-Helsingissä. Luontopolun alussa on mukava Kahvila Kampela.

Kahvila Kampelan terassinäkymät

Kampelan lounaslista on hyvin suppea: kirkas lohikeitto tai kermainen lohikeitto :)
Hyvältä se maistuu ulkoilmassa - jopa muovilautaselta!

Lopetin työt ajoissa ja lähdin ystäväni kanssa kaupungille. Ensin kävimme sushilla.


Sieltä jatkoimme leffaan katsomaan Pahatarta


Elokuvassa oli ainekset huippuleffaan saakka, mutta se oli jotenkin hajanainen, jopa viimeistelemätön ja jäi tasolle ihan kiva. Leffan jälkeen kävimme terassilla yksillä. 

Lasten saamisen jälkeen olen käynyt maksimissaan kerran vuodessa leffassa ja joka toinen vuosi terassilla. Tämä oli vuoden kolmas leffa (yksi oli lastenleffa) ja jopa vuoden toinen terassikerta (aika lyhyeksi jää terassilla istuminen, koska maha kestää yhden pienen juoman ja sen jälkeen pelkkää vettä). Aikaisempiin vuosiin verrattuna tämähän on ihan hurjaa menoa!

Puolen yön aikaan kotiinpalatessani kävin vielä ikuistamassa kesäyötä. Tiheä usva nimittäin valui merenlahdelta kohti kotiamme ja alkoi jo kietoa sisäänsä pururataa. Mahdotonhan usvaa on kännykkäkameralla ikuistaan, mutta aina pitää yrittää ;)



Usvasta tulee yhä edelleen mieleen Enid Blytonin Viisikko-kirjat. Niissä lapset vaelsivat usvaisilla nummilla Skotlannissa. Joku sellainen seikkailullinen ja mystinen fiilis usvaan liittyy.

Kulosaaren kohdalla metron ikkunasta katsottuna meri ja taivas olivat ihanan utuisen siniset. Päätin katsastaa, että olisiko näky samanlainen omilla nurkilla.

Usvainen lahti

Merelle päin näkymä oli sinisempi eikä usvaa ollut niin paljoa. 
Niin tyyntä ja kaunista, mutta ei yhtä lumoavaa kuin Kulosaaren kohdalla

Ihan mielettömän kiva perjantai. Viikonloppuna on edessä jälleen keskimmäisen 7v synttärit. Näin kivan perjantain jälkeen on mukava aloittaa juhlavalmistelut - siitä huolimatta että niihin kuuluu siivousta.

10 kommenttia:

  1. Mukava perjantai, ja kivat kuvat! Meilläkin on synttärit viikonloppuna, meidän kuopus täyttää 6 v :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa kun on vihdoin kunnolla kesäiset säät ja voi nauttia Suomen kauneudesta. Vaikka näin leivontahommia aloitellessa vähempikin lämpö riittäisi :)

      Mukavaa synttäriviikonloppua teidän perheellenne!

      Kyllä se aika menee nopeasti, kun teidänkin kuopus on jo 6v. Meillä kuopus täyttää myöskin 6v marraskuussa. Kesäloman jälkeen on kaksi koululaista ja yksi eskarilainen.

      Poista
  2. Vaikka melkein 30 kesää oon Suomessa nähnyt, niin silti oon näemmä ehtinyt puolessatoista vuodessa unohtaa, miten valoisa on suomalainen kesäyö... Ihanat kuvat!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä on ollut pari niin valoisaa iltaa, että lapset ovat iltayhdeksältä kysyneet, että mitä kello on. Ei kuulemma voi olla ilta, kun aurinko näkyy vielä ja on niin valoisaa.

      Kyllä se nopeasti unohtuu tuo Suomen kesän valoisuus, kun asuu paikassa, jossa pimeä tulee kesälläkin nopeasti.

      Poista
  3. Ihanat kuvat kesäyöstä ja usvasta!!!

    VastaaPoista
  4. Moi, minä taas! Pitäiskö perustaa yhteinen blogi, missä voitais kirjotella toisillemme? ;))) Toisaalta, onhan tää ristiin kommentointi lystiä :D Mutta pakko tulla huuteleen, että sulla on kyllä ollut ihan hirmukiva perjantaki! Lohisoppaan en ehkä itse olisi sortunut, mutta toisaalta, noin ihanassa maisemassa voi syödä mitä vaan. Paitsi pinaattikeittoa. Ja siis tuo sushi-annos näyttää upealta ja kauniilta, herkullista se nyt oli tietenkin. Meinasin muutes mennä viime viikolla kattoon tuon Maleficentin, mutta keksittiin sitten niillekin treffeille parempaa tekemistä :) Mutta mua se ois kyllä kiinnostanut. Mä olen vähän huono käymään leffassa - alan miettiä monesti, että oottaisko sittenkin, että se tulee DVDlle, tai että lankomies netistä latailisi. Yhden ystävämiehen kanssa käymme välillä katsomassa milloin mitäkin rainaa, ehkä n.4x vuodessa, mutta vois kyllä käydä useamminkin.

    Ja sitten se varsinainen syy, miksi aloin kommentoimaan - ihan mahtavia nuo kesäyön kuvat!! Se sun kännys on kyllä pirun hyvä kamera, ja tekä kyllä osaa kuvatakin sillä. Mutta noista kuvista melkeinpä kuulee ja haistaakin lämpimän kostean kesäyön. Ihania!

    Hirmuhyvejä ja herkullisia juhlia teille kaikille, keskimmäiselle pentukepposelle rutkasti onnea sekä tietty mukaveja lahjoja! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannatan sitä yhteistä blogia, vaikka sujuuhan se mukavasti näinkin :)

      Tuosta kahvilasta ei ilmeisesti enää saa muuta kuin tuota lohisoppaa. Minua se ei haittaa, koska lohikeitto on ihan mun lemppareita. Mulle uppoaa pinaattikeittokin.

      Ei tule usein käytyä minunkaan leffassa. Ei ole vapaata enkä vaan saa aikaiseksi. Poikien kanssa on nykyisin kiva käydä leffassa. Se menee jo sujuvasti ja pojat tykkäävät tosi paljon. Valitettavan tyyristä lystiä on tosin tämän perheen leffakäynnit, lipput ovat yli 50€. Siihen sitten metroliput, popcornit, karkit ja pahimmillaan vielä hamppariateriat.

      Yllättävän hyviä kuvia tosiaan tuolla Lumia 1020lla tulee. Tulisi vielä parempia, jos osaisi sitä säädellä, mutta yleensä käytän sitä kuin järjestelmäkameraani eli kuvaan automaatilla tai jollain valmiilla moodilla. Pitäisi opiskella vähän noita valotusaukkoja ja -aikoja, mutta en ole vaan saanut aikaiseksi. Olisi ihan selvästi kurssin paikka, etenkin kun kuvia tulee kuitekin räpsittyä melkein päivittäin.

      Pitäisi enemmänkin ikuistaa näitä lähikulmia. Tämä on kuitenkin yllättävän luonnonläheinen paikka ollakseen reilut 10km Helsingin keskustasta.

      Pentukepposella on käynyt hyvä tuuri. Ensin hän sai warhammer ukkeliaskartelupaketin meiltä lahjaksi ja nyt pääsi vielä uudestaan lahjakierrokselle. Pihalla odottaa aivan tuliterä fillari. Tulipa vielä pieni legopakettikin, kun poika tinki vielä tarjousfillarista legorahat itselleen :) Näppärä kaveri :)

      Poista
  5. Aivan ihania kuvia, noi usvaiset tunnelmat, huoh.. kesä <3
    Oikein mukavaa synttäriviikonloppua teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Taina :)
      On kyllä ihanaa, kun on niin kesäiset säätkin, että tuosta luonnosta pääsee nauttimaan.

      Poista