22. kesäkuuta 2014

Kaupunkijuhannus kuvina

Aika hyvin on paikallissääennusteet pitäneet paikkansa ja olemme onnistuneet osuttamaan ulkoilut sateiden väliin. Hetken aikaa lauantaina jopa paistoi lämpimästi.

Juhannusaattona olimme yhdessä lähistön suosikkipaikassani eli Uutelassa, siellä kiertää erittäin mukava luontopolku. Tosin retkiseurani on enemmän omia polkuja kulkevaa mallia, joten kuljeskelimme suurimmaksi osaksi rantaviivaa pitkin.Minua jaksaa aina hymyilyttää rantakivien koloissa kasvava villiruohosipuli

Mietiskelyä merituulessa :)

Pari kertaa aurinko pilkisti ja merellä horisontissa taivas oli vaaleansininen, mutta mantereelta puski aikamoinen pilvirintama. Ehdimme juuri takaisin autolle ennen sadetta.


Saderintama pyykäisi ylitse nopeasti ja kotona pilkahteli jo vaaleaa taivasta.


Juhannuspäivänä lähdimme koko perhe Kaivopuistoon. Hetken aikaa Kaivarin rantaan jopa paistoi ja merelle päin sää näytti suorastaan loistavalta. Mattolaiturin ulkokahvila/baarissakin oli kiitettävästi asiakkaita.


Totuus ei ollut aivan yhtä aurinkoinen. Jälleen mantereelta puski synkkäpilvilautta. Se ei edennyt kovin nopeasti, joten jatkoimme kävelyä.


Yhtään en lämpene valkoposkihanhille. Minun puolestani kantaa voisi harventaa rankalla kädellä. Mutta söpöjä ovat niiden poikaset.


Kierrettiin pikaisesti leikkipuiston kautta, josta bongasin tämän ihanan pensaan.


Kuvasta päätelle Cafe Ursulan omistaja on hyvissä väleissä sääherran kanssa, kun oikein sädekehä on kahvilan päälle osunut. Ihmeen vähän tuli sadetta, vaikka taivas olikin noin uhkaavan näköinen. Auringon katoaminen sai kyllä ilman tuntumaan niin viileältä, että kesän ensimmäiset pallojäätelöt jäivät odottamaan lämpimämpiä kelejä.


6 kommenttia:

 1. Upeita kuvia, missä näkyy hienosti kesän valo, kylmyydestä ja koleudesta huolimatta. Teidän city-juhannuksessa oli kyllä melkoisia luontohetkiä :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Helsinki on kyllä monesta kohtaa hyvin rehevä ja maalaismainen. Hyvä niin :)

   Poista
 2. Niin tuttuja maisemia tuo Itä Helsingin maisemat - Ihan lempiulkoilumaastoja...
  Ihanaa viikkoa, toivotaan että pian lämpiää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me tykätään kovasti Uutelasta.
   Toivon hirmuisesti, että sää lämpenisi. Loma on ihan nurkan takana ja niin toivoisin hyvää tai edes kohtuullista lomasäätä.

   Poista
 3. Ihana tuo mietiskely kuva <3 Alin kuva on myös todella upea. Kaupunki juhannus on kyllä ihan parasta, en lähtisi mistään hinnasta maalle hyttysten syötäväksi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sara :)
   Minusta kaupunkijuhannusta aivan suotta vähätellään tyyliin "ainoa oikea juhannus on mökillä/maalla". Itsestä kaupunkijuhannukset ovat mukavia. Mökkijuhannuksetkin ovat mukavia, jos ei ole aivan kamalat säät.

   Poista