9. kesäkuuta 2014

Ruokaa ja maisemia Tokiosta

Tässä on ollut niin tapahtumien täyteiset viikot, että blogin kronologia kärsii, kun pitää jatkuvasti palailla vanhoihin juttuihin. Nyt harpataan takaisin toukokuuhun ja Tokioon.

Tokion toimiston työkaverini halusivat viedä minut illalliselle. Päädyimme Roppongin sivukujalla sijaitsevaan KollaBo-nimiseen ravintolaan. KollaBo on yakiniku paikka, jossa paistellaan pöydän keskellä olevalla grillausalustalla erilaisia lihoja.

Ensin salaatit tarjolle. Paikka oli korealaistyylinen ja siksi lisukkeena tarjoiltiin kimchiä ja mausteisesti pikkelöityjä vihanneksia.

Sitten lihaa grilliin paistumaan. Nämä oli niin herkulliset ja mureat palat.

KollaBossa on useita pieniä huoneita, joissa saa istuskella rauhassa omalla porukalla. Pöydän päässä olevalla "ovikellolla" soitetaan tarjoilija paikalla ottamaan lisätilausta. Ruokaa juomaa tilaillaan lisää illan kuluessa. Tyypillisin ruokajuoma on japanilainen olut. Viiniäkin saisi, mutta viinit eivät usein ole kovin kummoisia.


Nämä lihanpalat lisukkeineen kuului kääräistä salaatin sisään. Hauska ja herkullinen yhdistelmä. Alla kääräisyä vaille valmis annos.

Vähäisesti on noita maustekasviksia minun annoksessani, ei vatsa vieläkään kestä :(

Näistä en tiedä, että mitä lihaa oli kyseessä. Maku ja struktuuri muistuttivat enemmän sisäelimiä

Otettiin pienet välikeitot

Olen syönyt usein ennenkin yakinikupaikoissa, mutta sisäelinlautaseen en ollut ennen törmännyt. Lautasella oli kuulemma eri eläinten vatsalaukkua ja jotakin muuta... Maussa ei ollut mitään vikaa, mutta palojen rakenne on sellainen, että hampaat eivät meinaa mennä millään lävitse. Eihän siinä lopulta auttanut kuin nielaista palaset sellaisenaan. Onneksi tuli valittua pieniä paloja :)

Raakoja vatsalaukkupaloja. Näiden jälkeen paisteltiin vielä noita marmorilihaviipaleita.

Oli herkullinen ja mukava ilta!

Ruuasta sitten maisemiin. Kuvat ovat Meiji shrinen viereisestä pääsymaksullisesta keisarinnan puistosta. Kaunein hehku jäi näkemättä, koska iirikset eivät vielä kukkineet. Puistoon on istutettu useita satoja erilaisia iiriksiä. Niiden sinertävän loiston olisin halunnut nähdä.

Ihanaa vehreyttä. Nuo pidemmät korret ovat iiriksiä.


Kävimme tsekkaamassa lähteen. Kiva duuni tuolla puistovahdilla vahtia lähdettä koko päivä.

Kalliilla alueella asuintaloja joissa kivijalkamyymälöitä ja -kahviloita. 
Tyypillinen pientaloalueen sähköjohtohässäkkä

Entinen kotikatu. Tässä korttelissa on aikoinaan myynnissä kallis tontti. Pinta-ala oli 32 neliötä. 
Siis 32 neliötä - hyvän talonhan siihen sai mahtumaan.

Harmillisesti en tajunnut heti tsekata hotellin kylpytarvikkeita. Siellä oli aivan mahtavia kylpytabletteja!
Tällaisen violetin kukkaiskylvyn ehdin ottaa. Olipa nautinnollista lojua ammeessa.

6 kommenttia:

 1. Mahtava tuo violetti kylpy :D
  Korealaistyyppinen grillailu näyttää hyvältä, vaikka ei ne sisäelimet kyllä mitään erityisherkkua ole, ei maun eikä varsinkaan just sen purkkamaisen koostumuksen vuoksi.
  Mutta tuossa viidennessä kuvassa (missä on persiljaa ja tunnistamatonta "lihaa") näyttää ihan tuija-puun oksalta tuo yksi littana!? Ei kai sitä sentään syödä, vai oliko se jotain ihan muuta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kutsun noita sisäelimiä ja osaa merenelävistä narskupaloiksi, juuri sen takia, että hampaat narskuu, mutta eivät mene ruuasta lävitse ;) Eivät ole minunkaan suosikkeja tuon koostumuksen takia.

   Kaikki vihreät liha-annoksissa olivat koristeina. Yksi annos tuli risupedin päällä ja siinä oli kanssa noita tuijalta näyttäviä vihreitä mukana. Ei tullut kysäistyä, että mikä kasvi tuo vihreä on. Näyttää tosiaan tuijalta tai ainakin samansukuiselta.

   Poista
 2. Kronologiasta viis, musta on ihana seurata näitä sun (ruoka)postauksia maailmalta! Super kiinnostavaa! Puss ja ihanaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elisa :) Vielä olisi ruokakuvia varastossa :)
   Ihanaa viikkoa sinullekin. Aika ihanaa, kun on enää 2 työpäivää jäljellä!

   Poista
 3. Ihanaa väriterapiaa kylpyammeessa. Tuo on varmasti ollut rentouttavaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli ihana kylpy :) Tykkäisin jos kotonakin olisi kylpyamme ja sinne voisi pudotella tuollaisia kylpytabletteja ja solahtaa rentoutumaan.

   Poista