8. kesäkuuta 2014

Zuppa di Konna

Kilpikonnaliemi eli zuppa di tartaruga on kuulemma varsinaista herkkua. En ole todellakaan aikeissa moista ruokaa maistaa tai valmistaa, vaikka tällaisen tarjoituehdotuksen postaankin.

Zuppa di Konna

Meidän kilpikonnavauvamme on siis niin pieni, että sitä ei voi vielä kylvettää Nopan kylpylaatikossa. Nopan kylpylaatikkona toimii Ikean laatikko, jonka pohja on sen verran kupera, että laatikon reunamille voi vahingossa tulla sen verran paljon vettä, että pienokainen voisi hukkua. Nelivarvaskilpikonnathan ovat maakonia ja ne eivät osaa uida.

Hetken mietin, että missä kylvetän minikonnan, kunnes keksin muovilautasen. Kyseessä on tavallisen ruokalautasen kokoinen muovilautanen, ei mikään tarjoiluvati. Siitä näkee hyvin, kuinka pieni meidän vauva vielä on.

Kylvyn jälkeen pienokaiselle maistui ruoka - ja Nopalle myös :)


Salaatti katosi niin kovaa vauhtia, että konnat eivät edes tajunneet reklamoida kesken ruokailua salaatin päälle ripoteltua vitamiinia. Noppa nimittäin saattaa jättää ruokansa syömättä, jos sen kanssa yritetään syöttää vitamiineja. Noppa muistuttaa tältä osin täysin yhtä kepposlasta, joka on piilottanut vitamiinitablettejansa mm. sohvatyynyjen alle.

Hyvin venyy vauvallakin leuat

Terraarion väki toivottaa mukavaa sunnuntaita!

6 kommenttia:

 1. Aivan ihana minikonna ja ei Noppakaan hassunpi ole.
  Terveiset molemmille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riitta :)
   Eläinpennut ovat aina niin suloisia, se pätee kilpikonniinkin :)

   Poista
 2. On ne herttaisen hassuja otuksia, molemmat. Mun tulee joka kerta pikkuisesta mieleen kolikko. Voisko sen nimi olla Lantti? ;) Hih, vai olikos hällä jo nimi? Nähdäänkö kohta ristiäispostaus?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen vaatinut, että pikkuisen nimeksi tulisi Nappi. Esikoinen taas puolestaan haluaa sen nimeksi Söpis. Olemme pattitilanteessa :) Konna raukka on toistaiseksi nimeämättä ja vailla nimijäisseremonioita :(

   Jestas se on söpö. Tänään otin pienokaisen juhlavieraille näytille ja se maata pötkötteli tyytyväisenä kädelläni.

   Poista
 3. Oli meilläkin pari vuotta yksi hamsteri, joka ei ehtinyt saada nimeä ennen kuolemaansa kun täydellistä ei löytynyt:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se nimen antaminen ole aina helppoa. Meidän pienokaisen elinikä ennuste on 50+ vuotta, luulisi siinä ajassa joku kompromissi löytyvän ;)

   Poista