25. kesäkuuta 2014

Kun jemmavaatevarastointi pettää

Kun jemmavarastointi pettää, käy niin, että yhdelle lapselle on ensi talveksi kolme liian pientä toppatakkia :( Varsin harmillista, että edessä on taas toppaostokset.

Jemmavaatevarastoa olisi hyvä jatkuvasti perata lävitse tai valokuvata se koottain. Minun varsin kattava lastenvaatteiden jemmavarastoni on ollut aivan vailla huolenpitoa. Koska kierrätän poikien välillä kaikki kivat ja ehjät kamat, on tietenkin jemmavaatevarasto jatkuvassa käymistilassa eikä sen ylläpitoa helpota yhtään se, että se on hajautettu useaan kaappiin ja pariin laatikkoon. Kamaakin on ihan kiitettävästi jemmattavana.

Toisaalta välillä jemmavarasto tuottaa mielettömän iloisia yllätyksiä.

Keskimmäisen kasvukäyrä alkoi lähestyä 90 astetta ja aivan kaikki vaatteet ovat pieniä. Kesävaatteet, kouluvaatteet, ulkovaatteet ja kengät olivat kaikki pieniä. Alistuneena olin aikeissa tehdä riemukkaan äiti-poika shoppailuretken. Ehdin jo hiukan manailla rahanmenoakin. Jos haluaa ostaa koossa 134cm värikästä vaatetta, valikoima on suppeampaa ja koostuu pääosin kalliimmista "merkki"vaatteista eikä enää esim. Lindexistä.

Raivokkaasti selasin jemmavarastoa ja osuin varsinaiseen hyvin piiloutuneeseen jemmakultasuoneen.

Kuvan paidat ovat hyvän aikaa sitten hankittu Piilo-kirpparilta koululaisviikolta. Esikoinen on käyttänyt tuota Me&I paitaa paljonkin, mutta sen laatu on aivan erinomainen. Paita on kuin uusi vieläkin. Marimekon tasaraitakin kestää vielä ainakin yhden pojan. Keskellä Huuto.netistä esikoiselle uutena löytämäni Molon housut. Olivatkin liian pienet aikoinaan esikoiselle.



Samaiselta kirpparireisulta myöskin Me&I velourit. Näköjään jemmavaatevarastoon on mennyt jotain likaisena :( Yök! Housujen kaveriksi omatekoinen paita, jota esikoinen on käyttänyt muutaman kerran. Paidan hihat vaativat lyhentämisen. Turkoosi resori voisi olla kiva hihoihin, toivottavasti kangasjemmavarastosta löytyy sitä vielä :)


Esikoiselta pieneksi jäänyt Metsolan autopaita sekä omatekoinen paita ovat myöskin sopivat keskimmäiselle. Metsolan paitaa katsellessani muistui mieleeni, että minulla on tuota trikoota ompelujemmavarastossa ainakin metri ellei kaksi. Pitäisiköhän ottaa kesän projektiksi kaivaa koneet esille ja muutta kangas paidaksi?


Käyttämätön Nova Starin huppari. Mistä lie alesta esikoiselle hankittu.


Mini Rodinin karttapaita pääsikin jo käyttöön. Koska se lipsahti päälle väärinpäin, niin otettiin sitten takaapäin kuva :) Laiska nuorimies totesi, että hän viettääkin tänään väärinpäinpäivää ja vetäisi housutkin sitten väärinpäin.


Samasta jemmasta löytyi vielä verkkarihousut liikuntatunnille (verkkatakki kateissa), kauluspaita, välikausihousut ja sen verran t-paitoja että tämän kesä pärjää niillä. Uuden karheat lenkkaritkin löytyi. Keskimmäisen omasta kaapista löytyi vielä kolme paitaa ja parit housut. Eihän tässä nyt enää tarvitse ostaa kuin pehmoiset farkut, college, välikausitakki, hanskoja ja yhdet kengät lisää. Hurraa!

Kierrätys kunniaan!

Sitten varsinainen jemmavarastoinnin jalokivi. Siellä on myös mieheltäni lahjaksi saamani vaalea nahkalaukku odottamassa käyttöönottoa. Se jäi viime kesänä kokonaan ottamatta käyttöön, koska pinkki laukku sai kaiken huomioni. Voisihan tästä olo noloissaan, mutta päätän olla onnellinen: uusi hieno kesälaukku :)

12 kommenttia:

  1. Kierrätys kunniaan, siinä voi säästää pitkän pennin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rahan lisäksi säästyy myös aikaa ja vaivaa, kun ei tarvitse olla koko ajan ostamassa lisää vaatetta lapsille. Pojat eivät innostu lainkaan vaateshoppailusta lainkaan, vähän kuin ehdottaisi hammaslääkäriä ja kalanmaksaöljyä ;)

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Älä muuta sano :) Etenkin kun vyörytän keskimmäisen pienet vaatteet kuopukselle :)

      Poista
  3. Huikeeta, oispa meilläkin tommonen jemmavaatevarasto. Muttei oo..hommaan aina kaikki viime tipassa/liian myöhään, liian kalliilla yms yms...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun lapset ovat eri sukupuolta on tuo kierrättäminen paljon vaikeampaa. Aiemmin ostin melkein kaikki ulkovaatteet, etenkin topan, alennusmyynneistä, koska siinä säästää aikamoisia summia. Nyt on vähän jäänyt taka-alalle tuo varastoon aleshoppailu, kun jemma ei pysy hallinnassa.

      Poista
  4. Minulla on jemmavaatevarasto, mutta minä kierrätän vaatteita vain kahden lapsen kesken. Lisäksi ostan alesta ja kirppareilta valmiiksi jo seuraavia kokoja ja välillä näiden vaateostosten mielessä pitäminen on haastavaa.

    Meillä on esikoisella samanlainen karttapaita ja tykkään siitä tosi paljon!

    ps. blogissani on haaste sinulle

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen joutunut lopettamaan seuraavan koon jemmaamisen, koska niille meinaa käydä huonosti: unohtuvat sinne jemmaan. Ainoa poikkeus on toppavaatteet, ja nythän niitä on siellä jemmassa monta liian pientä :( Noin muuten kyllä pyrin hyödyntämään lastenvaatteissa kaikki alet.

      Karttapaita on mukavan pehmeää materiaalia.

      Minäpäs käyn kurkkaamassa haasteen. Kiitos :)

      Poista
  5. Jemmalöydöt on ihan parhautta! Itsekin teen niitä säännöllisin väliajoin, varsinkin varastosta jossa on jättisuuri logistinen ongelma.
    Jos olisin oikein reipas (mitä epäilen) siivoisin lomalla varaston.
    Sieltä voisi varmasti tehdä jemmalöytyöjä ja noin 2 jätesäkkiä kierrätettävää....

    Jemmailu ja kierrättäminen kunniaan! Kesäiloa myös!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä siivosin ison osan jemmavarastosta viime syksynä ja pidin kirpparipöytää 4 vkoa (oon vähän huono täyttämään sitä). Muutama Ikean kassillinen lastenvaatteita lähti meiltä uusille käyttäjille ja mulle tuli pari satasta takaisin päin. Mutta aika urakka siinä aina on. Itse ajattelin, että tämän syksyn urakka on myydä kaikki ylimääräiset lasten ulkovaatteet pois nurkista. Jollakin on kaapissa ainakin 5 ylimääräistä toppahaalaria :)

      Kyllä se tästä varmaan iloksi muuttuu, ulkona oli aivan selvästi aikaisempaa lämpöisempää!

      Poista
  6. Maantieteilijänä olen tuosta karttapaidasta ihastuksissani :) Meillä on kaapissa samanlainen ME&I:n mörköpaita. Kaverin pojalta saatu, esikoisella käytetty ja kuopusta odottamassa. Trikoo on tosiaan erittäin hyvässä kunnossa kovan käytön jäljiltä, mitä nyt herra 4vee on aikoinaan askarrellessa saksinut myös hihaa, joten pientä parsimista olen joutunut suorittamaan.

    Ja kesälomaan tottakai kuuluu pieni ompelu-urakka, joten metsola-kangas paidoiksi vain. Itse tilasin juuri Majapuulta kangasta ja kovasti jännitin saammeko sen tänään mummolamatkalle mukaan Postin lakkoilun vuoksi. Onnellinen olin kun sain eilen noukkia paketin postista ja pojatkin kelpuuttivat kuosin. Paketti pakattuna rinkkaan ja loman sadepäivien ohjelma on selvillä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pari muutakin yhtä kestävää Me&I paitaa on sattunut matkan varrella kuin tuo mörköpaita. Noin hyvälaatuinen vaate jaksaa ilahduttaa :)

      Minulla ompelusta tulisi todellakin urakka. Koneet eivät ole paikoillaan (koska niillä ei ole enää paikkaa), Ottobret on hukkateillä, ei ole sopivaa kaavaa, joten aika kauan menee ennenkuin paita on kasassa. Mutta silti sormet syyhyttää aloittamaan :) Katsotaan pääsenkö ikinä siihen ompeluvaiheeseen saakka...

      Poista