23. helmikuuta 2014

Herkkuja ja Teatteria

Olin lauantaina ensimmäistä kertaa leikkaukseni jälkeen pitkään pystyssä, ihan 12 tuntia :)

Kävimme illalla miehen kanssa teatterissa ja sitä ennen syömässä. Ravintolaksi valikoitui rento Kuja Bar and Bistro lähellä Hakaniemen toria. Hra Kepponen Saksan vuotenaan tykästyi kovin flammkucheneihin ja niitä on Kujan ruokalistalla.


Flammkuchenit olivat herkullisia ja varsin tuhtia tavaraa. Jälkiruuaksi otimme crêpes susettes miehen kanssa puoliksi. Minä en pitänyt siitä, kinuskikastikkeen makeutta oli taitettu jollain happamalla aivan liian reilusti. Ravintolan suosituin annos vaikutti olevan burgerit, joita kannettiin tasaisena virtana keittiöstä. Naapuripöydän lohisalaatti näytti herkulliselta. Kuja mainostaa käyttävänsä tuoreita raaka-aineita ja valmistavansa kaiken omassa keittiössään. Ravintolassa oli mukava tunnelma, rosoista tiiliseinää koristi taidenäyttely. Siiderivalikoima oli laaja ja mieheni mielestä varsin maistuva.

Kujasta matka jatkui Helsingin kaupungin teatteriin katsomaan Carnagea. Meistä molemmista se oli erinomainen.


11-vuotias Olli on lyönyt luokkakaveriaan Urhoa pihalla. Poikien vanhemmat tapaavat selvittääkseen tapahtuman, aikuisten tavalla, asiallisesti, kakun ja kahvin äärellä. Mutta ennen kuin tapaaminen on ohi, aikuisten tapa on jotakin ihan muuta, kakut ja kahvit ovat vaihtuneet viskiin ja tupakkaan. Olohuoneessa puhutaan asiat halki. Carnage on röyhkeä, hauska ja intensiivinen komedia kahdesta pariskunnasta, jotka tahtovat selvittää pienten poikiensa tappelun sivistyneesti. Lopputuloksesta on kuitenkin sivistyneisyys kaukana ja ylilyönneiltä ei säästy kukaan. Kohtelias tapaaminen mutkistuu illan mittaan ja sivistynyt sanailu kärjistyy kipakaksi sivalteluksi. Viimeistään kun isäntäperhe alkaa tarjoilla viskiä, meno yltyy hulvattomaksi verbaaliseksi vapaaotteluksi – niin pariskuntien välillä kuin oman kumppanin kanssa.


Kotiin tullessamme taloyhtiön pihalla leijui ihana leivonnaisten tuoksu. Mikä ihana yllätys - se tuli meiltä! Esikoinen oli leiponut pullaa.


Esikoisen kiinnostus ruuanlaittoon on saanut lisäruiskeen. Hiihtoloman lopulla löysimme molemmille sopivan tv-ohjelman. Olemme tuijottaneet Master Chefiä yhdessä. Pojasta on kiva, kun kilpailussa on miehiä. 

Meillä on ollut oikein herkkuputki. Ennen pullaan siirtymistä, esikoinen verrytteli taitojaan paistamalla lettuja. 


12 kommenttia:

  1. Kujan lounas on myös suosittelun arvoinen. Tosin ilman suosittelujakin taitaa lounastajia riittää. Illalla en ole käynyt.

    Teija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Illallakin oli pöydät täynnä. Kuja itse kehuu brunssiaan, tekisi mieli päästä kokeilemaan.

      Poista
  2. Mitä mahtavia kuulumisia taas monen postauksen verran! Täällä on aina jotain hauskaa ja tapahtumarikasta. :)

    En ole ehtinyt edes pikaista toipumista toivottelemaan, toivottavasti alat olla jo kunnossa?
    Entäs kilppari, joko masis helpottaa?

    Hienoa, että kävitte miehen kanssa vähän kahdestaan tuulettumassa! Tekee varmasti hyvää teille kaiken viime aikaisen häppeningin keskellä.
    Kivan kuuloinen ilta, pitäiskö laittaa koko konsepti tuollaisenaan kopioon meillekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Toipuminen on hyvässä vauhdissa, kropan liikkuvuus on aina hyvä. Minkään nostaminen on edelleen melkein mahdotonta, mutta mulla on tässä vielä aikaa voimaantua.

      Noppa on edelleen surkeana terraariossaan. Perjantaina ja lauantaina Noppa onneksi tuli esille sillan alta ja söi vähän. Ihan kuin olisi vähän reipastumaan päin. Tänään olisi Nopalla kylpypäivä, toivottavasti se lisää pirteyttä.

      Suosittelen Carnagea ja myös Kujaa. Fiinimpi vaihtoehto ruokailuun voisi olla Sandro, jota on kehuttu kovasti. Kuja on mukavan rento. Carnage kestää vain 1t 20min, joten sen jälkee, ehtii vielä iltapalalle tai drinkille :)

      Poista
  3. Mikä mahtava ilta teillä on ollut! Tuollaiset illat tekevät hyvää sielulle ja varmasti myös parisuhteelle!

    Mä niin odotan että oma esikoiseni innostuisi kokkaamaan....10 vuotiaana??

    Iloa ja terveyttä tulevaan viikkoon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se aina yhtä ihanaa päästä tekemään aikuisten juttuja ilman huoltovelvollisuutta. Meillä oli miehen kanssa kiva ilta. Seuraava kulttuurielämys kun tulee olemaan Lego elokuva (mua ei nappais yhtään).

      Esikoinen ei lapsena syönyt mitään karkkia, jotkut keksit ja mehujää kelpasivat. Päälle 7 vuotiaana alkovat yllättäen leivonnaiset maistumaan. Luulen, että leipomisinnostuksesta on yli puolet herkkuhimoa ja pienempi osa sitä tekemisen iloa ;) Tosin laittoi poika hiljattain elämänsä ensimmäisen jauhelihakastikkeen.

      Poista
  4. Niin älyherkullisen näköiset Flammkuchenit, että tekisi mieli nuolaista näyttöä! Kuulostaa kyllä niin laatuillalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli varsin laatuilta ja laatukotiinpaluukin. Flammkuchenit olivat herkullisia, mutta minä suursyömäri en jaksanut omaani loppuun, vaikka lähdin ilman lounasta liikkeelle :)

      Poista
  5. Kiva että oot jo tolpillasi =) tulipa pikkasen nälkä noista Flammkucheneista

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Vera :)
      Toivottavasti siellä päässä pienen refluksi on tasoittumaan päin.

      Poista
  6. Minulla on jäänyt hirmu iso aukko kulinaarisivistykseen, kun en muista Flammkucheneista ikinä kuulleenikaan. Toisaalta, Saksassa olen käynyt vain kerran teini-ikäisenä perheen kanssa ja sen jälkeen suurin osa Euroopan reissuista on ollut Ranskanmaan suuntaan. Näyttävät jonkinlaisilta versioilta pitsasta?

    Ihana esikoinen. Pitää tulla kylään, jos vaikka pääsisi herkuttelemaan kokkipojan tuotoksilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Flammkuchen on saksalaisten versio pizzasta. Pohja on ohut ja rapea, sen päälle tulee ranskankermaa, jonka päälle levitellään täytteet. Tyypillisin täyte on varmaankin sipulia ja kinkkua/pekonia. Juusto toki vielä päälle, jotta olisi kalorit kohdallaan :)

      Leipuripoika varmaan maistattaa tuoksiaan mielellään :)

      Poista