4. helmikuuta 2014

Päiväpalkka jäi pieneksi

Olen joskus aiemmin avautunut työantajani säästötoimista, jotka ovat ajaneet minut
-kahvittomaan toimistoelämään (nykyisin lounaaseen kuuluu sentään kahvi)
-toimistotarvikeettomaan elämään (huhujen mukaan johtoryhmä on hyväksynyt toimistotarvikevaraston täydennyksen)
-karuun, ahtaaseen ja meluisaan toimistoon (minulla on sentään oma työpiste, moni joutuu aamuisin etsimään vapaata työpöytää)

Koska työnantajan liiketoimintaan ei kuulu kiinteistöjen omistaminen, kaikki mahdollinen on ulkoistettu. Kuten pääkonttorimme parkkihalli.

Tänään minä sivupisteen aamukahviton luuska jouduin raahautumaan pääkonttorille. Kotiin lähtiessäni, minua odotti varsin epämiellyttävä yllätys.


60€ pysäköintivirhemaksu.

Olin nähnyt sähköpostit, joiden mukaan osa pääkonttorin parkkihallista siirtyy omistajan käyttöön. Omistaja taas on ilmeisesti vuokrannut kaikki pysäköintihallinsa AutoParkki Nordenille. Oman työpisteeni parkkihallissa paikkoihin on selkesti merkitty omistaja. Pääkonttorin hallissa en aamulla huomannut mitään merkintöjä paikalla jolle pysäköin.

Kävin aulapalvelusta selvittämässä sakon saatuani, että miten kuuluisi parkkeerata. Aulaemäntä selvitti minulle, miten parkkihallin omistaja on merkinnät tehnyt ja heidän mielestään merkinnät ovat riittävät ja selkeät. Kävin kahdesti ajamassa parkkihallia ympäri ja aulaemännän yksityiskohtaisten selitysten avuilla pystyin toisella kertaa toteamaan, että "olihan se merkitty". Joten ei kai tässä auta muu kuin maksaa pois. Siitä ei toki ollut kysymys, että joku parkkihallinomistajan muista asiakkaista olisi jäänyt parkkipaikatta. Heidän yli 200 parkkipaikkaa olivat tyhjiä, lukuunottamatta jokaisessa kerroksessa samaan halpaan menneitä sakotettuja työkavereita. Työnantajani on vuokrannut lisää parkkipaikkojan ilmeisesti samalta vuokranantajalta viereisestä kiinteistöstä, joten tällä hetkellä vuokrattu parkkitila vastaa tarvetta. Lieneekö AutoParkki Nordenin bisneksenä kerätä sakkomaksuja vuokraajan työntekijöitä? Sillähän voi kattaa mukavasti vuokraamattomien paikkojen kulut...

Pikkujuttuhan sakko sinänsä on. Mutta kun toimistolla käymisestä on vuosien varrella tehty aina vaan hankalampaa ja kurjempaa, niin kyllähän tämä jurppii.

***

Kevennyksenä poikien näkemys ylähuulen ja nenä välisen alueen rasvaukseen:
-Ei mietoa kortisoonia. Se maistuu todella pahalle (on kielletty nuolemasta pois)
-Bebanthen on parempaa. Rään kanssa se maistuu melkein hyvälle (on kielletty syömästä räkää).

***

Osallistu ihmeessä Lekmer.fi 50€ shoppailurahan arvontaan! Klikkaa *TÄSTÄ*

6 kommenttia:

 1. Voi ei, nuo parkkisakot on ärsyttäviä, menee koko päivä pilalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin extra ärsyttävää saada parkkisakko työpaikan parkkihallissa. Plääh.

   Poista
 2. Höh, parkkisakot ovat tylsiä....mutta eikö parkkisakko kuulu työnantajalle? Olisi mielestäni reiluinta! Valoisaa viikkoa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti menee omasta pussista :(
   Täytyy sanoa, että sehän olisi ollut aivan liian selkeää, että AutoParkki Oy olisi ottnut itselleen hallista kokonaisia kerroksia. Silloin parilla isolla merkillä olisi homma ollut selvä kaikille. Mutta silloinhan ei saa kerättyä toiselta vuokralaiselta lisätuloja parkkisakkoina...

   Poista
 3. Ajatus siitä, että joutuu maksamaan parkkisakkoja oltuaan töissä on iljettävä. Ylipäänsä parkkitilaa pitäisi varata tarpeeksi, sillä poikittaisliikenne pääkaupunkiseudulla ei ole niin hyvässä kunnossa, että autollinen kovin helposti siirtyisi julkisen liikenteen käyttöön...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iljettävä on juuri oikea adjektiivi tuosta kokemuksesta.

   Mulla menee sinne pääkonttorille autolla 30min. Julkisilla lyhin on 1h 10min sisältäen 1,1km kävelyä. Tiheiten liikennöity reitti on aika hilpeä: 1t 16min, 2,2km kävelyä ja 2 bussia, juna ja metro.

   Poista