17. elokuuta 2013

Vaatekaapin pohjalta kaivettua

Raivausurakka jatkuu edelleen. Vieläkään en ole päässyt pintojen pesuun saakka :( Montakohan viikonloppua vielä menee pilalle...

Osana urakkaa olen kääntänyt vaatekaappiani ympäri. Pienet ja täydelliset hudit lähtevät kirppiselle. Muut pohjat päätyvät ainakin koekäyttöön. Olen niin laiska vaateshoppaaja, että ajattelin koekäyttää kaapin pohjia. Jos ei onnistu vieläkään, niin sitten surutta kiertoon.

Tässä on ensimmäinen "vaatekaapin pohjat" asu. Housut olen ostanut keväällä laivalta ja ne ovat vaan unohtuneet. Ovat niin peruskamaa, että jäävät käyttöön. Kaapin pohjalta putkahti vastaan ihanan violetti paita. Hankinta aika ja paikka tuntematon. Pitämättömyyden syyksi epäilen materiaalia. Ohut viskoosi on ihanan viileää, mutta lörppää, joten se valitettavasti paljastaa turhan hyvin vatsakumpuni. Tukahduttavan kuumana päivänä viime viikolla lähdin asussa töihin. Käyttömukavuus oli hyvä.

Paidan kohtalo on avoinna: töihin vai kotiin?

Jalassa on yhdet lempikengistäni

Seuraavaksi asu, jonka hame ja huivi ovat vuodelta 2000. Se on varmaan todella lääst siison, mutta minä tykkään skottiruudusta ja burberryn tyylisistä ruuduista. Kymmenen vuoden käyttöbreikin jälkeen hame ja huivi miellyttäisi taas :)

Hameen ajattelin ottaa työkäyttöön.
Pitäisikö hameelle hankkia uusi musta yläosa?
Kaulasta varpaisiin ruututyyliä ajattelin rikkoa hakaneulakorvakoruilla.


16 kommenttia:

  1. Violetti sopii sinulle hyvin ja kokonaisuus korujen ja kenkien kanssa on kiva. Toiseen asuun kokeilisin mustia sukkahousuja. Ihanat balleriinat.
    -Noora

    VastaaPoista
  2. -Noora:
    Kiitos :) Kyllähän tuo hame sukkahousut vaatii, musta on varmaan hyvä valinta :) Jos kestäisin pitää saappaita sisällä, niin kokeilisin ehdottomasti niiden kanssa. Vielä en ole löytänyt sellaisia saappaita, joita pystyisin pitämään pidempään sisätiloissa ilman, että jaloille tulee tuskaisen kuuma.

    VastaaPoista
  3. Violetti asu näyttää kivalta ja nuorekkaalta. Väri sopii sulle hyvin!
    Tuo toinenkin on varmaan oikein kiva, mä en vaan jostain syystä koskaan pääse siitä ajatuksesta, että hameen kangas on "mummoa". Ei se varmaan ole, mä vaan olen tyhmä ja maalainen ;)

    VastaaPoista
  4. Pohdiskelija:
    Minustakin hameen kangas on vähän mummomaista, mutta pidän ruudusta. Tässä harkitsin, että voisihan tuosta vetäistä 5-10cm helmasta pois ja korkokengät jalkaan.

    VastaaPoista
  5. SÄ näytät tosi makeelta siinä violetissa. Jossain määrin tykkään ruutuhameestakin, mutta farkkuihmisinä pidän sitä "vanhanaikaisena", mikä johtuu ikäkriisistä :) Mut oikeasti, yläkuvan tyyli on kiva ja rockisti nuorekas (sanapari jota vihaan, mutta tyylinä kiva)
    Ja sun jalat on ihanan hoikat. Käyttäisin tollasia istuvia housuja sinuna!!!!

    VastaaPoista
  6. Lilan paidan kaulus on upea, sopii hyvin sinulle. Työkäyttöön!

    Miltähän tuo hame näyttäisi v-kaula-aukkoisen ohuen neuleen ja korkkareiden kanssa?

    VastaaPoista
  7. Mun mielestä tossa hameessa ei ole mitään vikaa, tosiaan mustat, kivat sukkikset, ja istuvampi yläosa, niin varmasti sopii syksyn paltsuihin. Huivin jättäisin kaulasta pois, ja laittaisin ehkäpä jopa sen keltasen store of hope korun, tai jonkun mustan korun kaulaan.

    Violotti paita on kiva, ja sopii varmasti mustan jakunkin alle, sekin ehdottomasti käyttöön!

    Kattelin kuvien kuvakulmaa, saitko esikoisen kuvaajaksi, vaiko onko Hra Kepponen oikein hifistellyt, ja mennyt kyykyyn? :)

    VastaaPoista
  8. P:
    Kiitos :)
    Minun lempivaatehan on farkut. Tällä hetkellä näyttää taas aivan mahdottomalta löytää vaatimukseni täyttävät työfarkut ja vielä kroppaan sopivassa koossa :( Siksi pitää kartoittaa muitakin vaihtoehtoja.


    Linnea:
    Musta ohut v-aukkoinen neule olisi varmasti parempi pari ja hyvä hankinta muutenkin. Täytyisi vaan löytää riittävän ohut neule, minusta on tullut niin kuumaverinen, että en pysty käyttämään enää paksuja ja kovin lämpimimiä vaatteita sisätiloissa. V-kaula-aukko tai suuri kaula-aukko on aina mulle normaalia parempi. Noissa kaupoissa mistä ostan vaatteeni voi huolettaa vetää linjaa, mitä anteliaampi kaula-aukko sen parempi :)


    Haltiakummi:
    Täytyy kokeilla ilman huivia. Ajattelin, että olisi hauska, kun sama kuosi toistuisi hameessa ja paidassa. Mutta toisaalta olen aika monta kertaa todennut, että minulle ei sovi kaulan ympärille mikään. Esim. poolopusero on kamalan näköinen.

    Hra Kepponen on räiskinyt kuvat. Meidän kuvaussessio on sellainen malli brutale: minä seison jossain, mies nappaa 10 kuvaa salamalla ja 10 ilman. That's it. Hra Kepponen ei kyllä hifistele eikä sommittele vaan räiskii. Tuossa violetissa paidassa on mahdollista erikoisempikin kuvakulma. Valaistus pihalla oli todella hankala, valon ja varjon kontrastit oli kovat ja tuolta puskien välistä tuli sellaisia sokaisevia valokiiloja.

    VastaaPoista
  9. Tykkään todella paljon tuosta lilasta paidasta!!

    VastaaPoista
  10. Kiitti Nonna :)
    Pidän itsekin paljon violetista ja sitten viinipunaisen erisävyistä. Kesällä lilaa ja syksyllä ja talvella viinipunaista.

    VastaaPoista
  11. Nämä vaatekaappien tonkimiset ja "pidä vai poista"-jutut ovat kyllä mainioita! :)

    Ja ihan samaa toitotan minäkin, lilasetti on todella hyvä - sen ehdottomasti pidät! Sulle sopii hienosti juuri tuollainen setti - kapeat housut ja väljempi yläosa!!

    VastaaPoista
  12. -Jassu-
    Lilasetti menee pitoon - tai kohtahan paita joutaa kesävaatekoriin :(

    Mulla on tuolla vaatehuoneen perukoilla kaikenlaista vuosien varrella kertynyttä. Voisin ottaa tosi radikaalinkin linjan ja laittaa pois vaan ja jatkaa niiden muutamien lempparivaatteiden käyttämistä. Mullahan on yleensä joko tuollaisen kapeat housut ja tunikamallinen paita tai sitten suorat housut ja joku ohkainen neule tai paitapusero. Alaosakin on aina musta. Joskushan sitä voisi pukea päälleen jotain muutakin...

    VastaaPoista
  13. Ensimmäisessä asussa näytät upealta, niin hoikalta ja kymmenen vuotta nuoremmalta kuin alemmassa! :party Ruutuhame on myös aivan käyttökelpoinen iästään huolimatta.

    Kesälomalla vanhempieni luona löysin kaksi äitini jemmaamaa paitapuseroa, jotka aion ottaa käyttöön. Kermanvalkoisen kultaisilla napeilla on ommellut tuttavamme rippijuhliini ja valkoisen kiiltokuvioisen kultanappisen tätini esiintymispaidaksi ala-asteella, ehkä 11-vuotiaana. Hirveintä on se, että paidat ovat nyt sopivia, eli mihin kauheisiin telttoihin olen teininä pukeutunut! ;)

    -Kaisla

    VastaaPoista
  14. -Kaisla:
    Kiitos :)
    Minä kyllä muistan sellaisenkin muodin, jolloin neuleet olivat ylisuuria. Ei voinut olla liian isoa neuletta. Itselläni ei valitettavasti ole mitään mahdollisuuksia mahtua nuoruusajan vaatteisiin. Ei vaikka olisivat olleet kuinka väljiä tahansa. Vuodesta 96 painoni on ollut lähes koko ajan nousukäyrällä :(

    VastaaPoista
  15. Sehän tässä kummaa olikin, että minulla on painoa ainakin 15 kg enemmän kuin noiden paitojen hankintahetkellä ja nyt ne oikeasti ovat sopivia! Muihin vaatteisiin ei kannattaisi edes yrittää sopia.

    -Kaisla

    VastaaPoista
  16. -Kaisla:
    No sitten on kyllä ollut leveää muotia, koska kyllähän tuollainen 15kg tarkoittaa 1-2 kokoa lisää. Olispa pitänyt säilytellä jotain vanhoja suosikkivaatteita, olisi ollut kiva katsella miten mittasuhteet ovat muuttuneet. En tykkää siitä telttamuodista, mutta täytyy sanoa, että se erittäin slim fit muoti oli vielä tuskaisempaa. Muutama vuosi sitten ei mistään Suomesta meinannut löytää sellaista paitapuseroa, joka ei olisi näyttänyt joko rinnan kohdalta tai pelastusrenkaan kohdalta aivan törkeältä. Mitoitus oli sellainen, että sitten kun mahduin paidan sisään, kainalosaumat oli about puolessa välin kylkeä :(

    VastaaPoista