30. elokuuta 2013

Seurasaaressa

Viime sunnuntaina oli ihanan kesäinen sää. Päätimme tehdä retken yhteen minun suosikkipaikoistani eli Seurasaareen. Nuorena kävin siellä piirtelemässä taloja ja mieleeni on hyvin jäänyt, kuinka orava pihisti minulta lyijykynän :)

Pojat innostuivat kovasti Seurasaaresta ja museotaloista. Retkeen olisi pitänyt varata tuplasti aikaa, jotta pojat olisivat ehtineet käydä lävitse enemmän taloja ja juosta enemmän pitkin metsää ja leikkiä enemmän piilosta.

Yritin napsia kuvia lapsista kauniissa miljöössä, mutta mallit olivat liian eläväisellä tuulella.

(Milloinkohan saisin blogipohjan vaihtoon. Näistä isoista kuvista leikkaantuu osa reunasta pois. Plääh!)

Pojat poseeraavat tuulimyllyn edessä.
(mikä yhtenäväisyys profiilikuvaani vuosien takaa - sortuva pino poikia :) )

Oli tarkoitus seistä :)

Pojat Karunan kirkolla. Missäs se pienin Kepponen onkaan?

How did this happen?
Pitäisiköhän ilmoittautua kansalaisopistoon veistokurssille ja tehdä kolme jalkapuuta? Ai, että olisi näppärä jäähypaikka.

Kellotapulin huippu

Erilaiset myllyt olivat pojista erittäin kiinnostavia.
Pojille oli aivan uusi juttu se, että miten viljasta saadaa tehtyä jauhoa.

Näimme tietysti oravia. 
Emme nähneet yhtään niin kesyä oravaa, että se olisi syönyt kädestä.
Ovatko Seurasaaren oravat tulleet aremmiksi?

Heippa Seurasaari!
Jospa tänä vuonna tapaisimme Joulupolun merkeissä.

Ihana ja helppo retkikohde - Kepposet suosittelevat!

7 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! Tuo jalkapuukuva oli kyllä ehdottomasti paras; pikku-mies ei näytä olevan moksiskaan:-) Vielä olisi kesää jäljellä ja retkikohteita, mutta meille rantautui syksyn eka flunssatauti...plääh.

  VastaaPoista
 2. Aivan ihanat kuvat, varsinkin sortuvista veljeksistä! meillä luetaan nyt iltaisin koiramäkeä ja historia kiinnostaa. olis varmasti hitti seurasaari meidänkin pojille. olen käynyt siellä itse kerran restaurointikoulusta. hieno paikka.

  VastaaPoista
 3. Mä aloin miettimään että en välttämättä ole koskaan käynyt Seurasaaressa. Täytyypä korjata asia =)

  VastaaPoista
 4. Onpas teillä ollut kiva retkipäivä, kuulostaa tosi hyvältä! :) Ja kuvat on kyllä ihania! :D Muistan itse, kun lapsuudessani helsingin täti perheineen asui Hietaniemessä, hautuumaan lähellä, ja saimme käydä siellä monesti "leikkimässä" (ei me haudoilla leikitty, mutta kuljettiin siellä hautuumalla) ja syötettiin niitä kesyjä oravia. Se oli niin jännittävää :) Jostain syystä silloin lapsuudessa tuli käytyä useinkin vanhoilla hautuumailla, ja aikuiset kertoivat tarinoita niistä ihmisistä, joiden nimet löytyivät kauniista vanhoista hautakivistä. Sekin oli jännittävää :)

  VastaaPoista
 5. Niinu:
  Kiitti :)
  Kuopus suhtautui varsin rennosti jalkapuussa olemiseen :) Jalkapuu olisi kyllä erittäin käyttökelpoinen kapistui lapsiperheessä, jossa pitää jonottaa jäähypaikalle.

  Harmi tuota flunssaa. toivottavasti se menee viikonlopuksi ohitse. Meilläkin on vähän niistetty ja yskitty ja esikoisella oli päivän kuumetta. Ilmeisesti sitä on liikkeellä.


  Ä.Hupulainen:
  Kiitos :) Musta toi veljespino on niin hauska, kun niitä kuvia on joka vuodelta. Pojat on kuin mangustit :)
  Seurasaari on kiva paikka. Siinäkin mielessä, että siellä tilaa juosta ja temmeltää, sekä kiva uimaranta.


  Vera:
  Suosittelen korjaamaan asian tilan :) Ensi kesänä viimeistään.


  Haltiakummi:
  Kiitos :)
  Hietaniemen hautausmaa on kaunis paikka.

  Kesyistä oravista tuli mieleen, että keskimmäisen kummitäti kertoi, että kerrostalossa, jossa joskus asuivat oli yksi vanha herra kesyttänyt oravan hakemaan pähkinät asunnostaan sisältä. Ikkuna auki ja vähän vislailua, niin orava tuli noutoretkelle.

  Vanhemmillani on puolestaan sellainen hullu orava, joka yrittää väkisin tunkea sisään, rymistelee pitkin ikkunalautoja ja kyttää sisälle :)

  VastaaPoista
 6. Kivoja kuvia :) Seurasaari on kiva paikka. Muistan olleeni kerran joulupolulla, kun esikoinen oli pieni. Minulla oli silloin pitkä tukka, joka tarttui johonkin ylös ripustettuun pipariin kiinni :)

  VastaaPoista
 7. Nonna:
  Minun on aina pitänyt viedä lapset joulupolulle, mutta en ole saanut vieläkään aikaiseksi. Kohta alkaa olla viimeiset ajat käsillä, kun uskon että lapsia jaksaisi sellainen vielä kiinnostaa.

  Toivottavasti oli hyvä pipari ;)

  VastaaPoista