18. elokuuta 2013

Hetkellinen onnenkantamoinen

Kivi vierähti sydämeltäni, kun esikoisemme sai iltapäivähoitopaikan. Ilman sitä elämä olisi aivan älyttömän hankalaa.

Sitten tuli kirje iltapäivähoitopaikasta. Remontista johtuen hoitopaikalla ei ole varsinaisesti tiloja tällä hetkellä käytettävissään ja lapset pyörivät eri tiloissa eri päivinä ja pääosin pitäisi olla ulkona. Lapsia on 29, hoitajia 1-2kpl. Toisen hoitajan kotikieli on venäjä.

No hohhoijakkaa mikä iltapäiväkerho! Suoraan sanottuna homma tuntui iltapäivävarastolta: ei tiloja, ei juuri tavaroita ja minimihenkilökunta. Mietin hetken, että kannattaako koko ip-kerhoa edes lähteä yrittämään. Edellisessä paikassa oli neljä hoitajaa, liikuntasali, leikkitilat, kerran viikossa välipalakokkikerho jne. Hyvistä puitteista huolimatta sielläkin oli kaikenlaista selkkausta. Pakkohan esikoinen oli kuitenkin lähettää "iltapäivävarastoon".

Miten meni ensimmäinen viikko? Eka päivä oli ihan kiva. Toinen päivä vielä kivempi ja perjantai oli vielä kivempi. Esikoisella on silmät loistaneet, kun hän on kertonut, mikä kerho uudessa ip-hoidossa on: siellä on shakkikerho! Upein kerho ikinä!

Poika on vajaassa viikossa oppinut säännöt, pelaa hyvin ja osaa jo opettaa muita pelaamaan. Hän on aivan innoissaan shakista. Minä olen tietenkin aivan kummissani. Itselläni ei riitä kiinnostus juuri mihinkään strategiaa vaativaan peliin enkä ikinä oppinut shakin sääntöjä ja lapseni on rakastunut shakkiin. Tämä omena onkin pudonut lähemmäs isi-puuta :)

Kuva lainattu: www.pokeritieto.com

Jännä nähdä, että kauanko shakki-innostus kestää. Toivottavasti koko lukuvuoden! Venäläisestä rouvasta on ymmärtääkseni vastusta pidemmäksikin aikaa, joten opetusta on saatavilla.

Ensimmäinen kouluviikko on mennyt ihan mukavasti. Ei aivan riidoitta, mutta rähinän sijasta tunteita on ilmaistu kirjallisesti Star Wars kortilla.


Kummankin vanhemman reaktio postikorttiin oli sama: opettaja on aivan oikeassa, pojalle joka muuten lukee ja kirjoittaa hyvin kaksoisvokaalit ja -konsonantit ovat edelleen vaikeita :)

Tämäkin viikonloppu on kulunut järjestely- ja siivoushommissa. Toivottavasti sinulla on ollut mukavampaa!

17 kommenttia:

 1. Haha, en voinut olla nauramatta tuota korttia -muistakaa säästää se! Meidänkin poika oli shakkikerhossa ekalla luokalla ja tykkäsi kovasti, mutta nyt innostus on jäänyt pleikan ja Minecraftin jalkoihin...
  Tsemppiä teillekin kouluarkeen!

  VastaaPoista
 2. Sama täällä, kortti kyllä aiheutti naurahduksen, mutta eikös se ole hyvä, että näyttää tunteensa. Meidän tytöllä oli pienempänä vaikeuksia kahden kk:n kanssa eli esim. pikku oli pittu, joka välillä kuulosti joltain ihan muulta, mutta sitten "vika" hävisi yhtä nopeasti kuin tulikin.

  VastaaPoista
 3. Hekku:
  Uusi minimalistiluonteeni laittaa kortin roskiin, mutta onneksi valokuva säilyy :) Tätä voidaan sitten esitellä tyttöystävälle ;)


  Haveaniceday1:
  Onhan sen hyvä, että osaa näyttää tunteensa. Sitä paitsi tämä kirjallinen tyyli on huomattavasti aikaisempaa karjuntaa miellyttävämpi :)

  Hih, meidän keskimmäinen oppi nopeasti puhumaan ja alta reilusti vuosikkaana hän aina tarmokkaasti vastasi ei, joo ja kolmas sana oli pittu. Oli vissiin kuullu sen väärin :) Pikkuauto kun tippui varpaille, niin kaikki väkevästi pittu. Välillä oli pokassa pitelimistä.

  Poika ei todellakaan oppinut genitaaleja huutelemaan minulta eikä mieheltä.

  VastaaPoista
 4. Iltapäiväkerho kuulostaa samalta kuin tyttäreni tuleva koululuokka. 27 6-vuotiasta, yksi opettaja ja yksi kouluavustaja. Jälkimmäisen kielistä ei ole edes aavistusta. Oppilaista nimilistan perusteella ehkä 5 on maan alkuasukkaiden jälkeläisiä. Luokkahuone pikkuruinen ja koulussa 300 oppilasta yhdellä pihalla. En halua voittaa kurjistelukilpailua, mutta en suoranaisesti odota tiistaista koulunaloitusta.

  Kortti on mainio ja shakki-innostus myös! Välillä ihmettelen, miten meilläkin toisinaan täysin keskittymiskyvytön lapsi jaksaa keskittyä toiseen asiaan loputtomasti.

  Huomenna menen sinne töihin, enkä jatkuvasti roiku täällä huutelemassa... ;)

  -Kaisla

  VastaaPoista
 5. -Kaisla:
  Ei ole hääppöisesti siellä kouluasiat. Harmillista :(

  Meillä on sentään koulu hyvä. Koululuokan koko kasvoi 21 oppilaasta 22, joten varsin mukavan kokoinen luokka. Tosin ei ole avustajaakaan, mutta meno on ymmärtääkseni erittäin rauhallista ja opettaja erinomainen.

  Toivottavasti koulun alku sujuu kuitenkin hyvin.

  Tsemppiä sinne ja uuteen työhön. Ja onpas ollut mukavaa kun olet pitkästä aikaa käynyt huutelemassa :)

  VastaaPoista
 6. Mahtava kortti :))) Ja hienoa toi shakki-innostus! siitä ei ainakaan ole mitään harmia. Se olisi taito, joka olisi kiva osata. Pelata shakkia kaikessa rauhassa (ja siemailla siinä lasillinen kuohuvaa :))

  VastaaPoista
 7. Hih, ihana kortti :D Kiva, että shakki pelasti iltapäivävaraston! :)

  VastaaPoista
 8. :) Jospa asiat lutviutuu. Olispa vaan kauheeta alottaa työsyksy tuon iltapäiväkerhon vetäjänä. Mutta ilmeisesti noilla kahdella on sitä, mitä useimmilla alan ihmisillä kuiteskin on: hyvää tahtoa tehdä hyvää työtä huonoissa reseursseissa.

  VastaaPoista
 9. Nonna:
  Eihän tuo shakin peluutaito olisi mitenkään hullumpi :) Minulla olisi nyt mahdollisuus oppia, poika varmaan opettaisi mielellään. Shakkia, suklaata ja shampanjaa :)


  Miima:
  Oli kyllä onni onnettomuudessa tuo shakki. Toivottavasti innostus jatkuu.


  Woops:
  Aika tyly meininki on tosiaan henkilökuntaa kohtaan: "Laitetaan remontoiden teidän tilat, kai te nyt yhden lukuvuoden pärjäätte ilman tiloja, leluja ja kirjoja. Ulkoilu on nääs terveellistä." Toivottavasti kaikki menee mukavasti ja lapset ja työntekijät saavat homman toimimaan alkeellisemmissa olosuhteissakin.

  VastaaPoista
 10. Hienoa, että kerho oli pojasta mukavampi kuin äidistä ja toi viesti on oikein hieno :) Telman pienryhmän hoitaja päiväkodissa on myös venäläinen, Telma kertoi, että suomenkieliset tuli siihen ryhmään, ne joiden äidinkieli on joku muu saivat sitten suomenkielisen hoitajan... Telma on itse ihan tyytyväinen, minusta jotkut mielipiteet ovat suoraan Neuvostoliitosta.

  VastaaPoista
 11. Reps :D Hykerryttävä kortti. Onneksi sentään koululuokka on mukava, jos ipkerhon koko vähän arveluttaakin. Mun serkku on ekaluokan ope ja oli aivan puhki ekan viikon jälkeen, vaikka mukava luokka olikin. En mä yhtään ihmettele :)

  VastaaPoista
 12. Hihii, elävästi tuli tuosta mieleen joskus kuusi vuotta nuoremmalta pikkuveljeltäni saamani kortti 'moi leena oot tyhmä mäyrjön sunniskaa' :-D

  Kiva että esikoinen on innostunut shakista: myös meidän esikoinen oli juuti eka-tokaluokkalaisena hyvinkin innostunut siitä ja sai koko ip:n pojatkin innostumaan niiin että kun piti ulos mennä niin pojat raahasivat shakkilaudan mukaan ja pelasivat sitten ulkona. Vieläkin oskus (14v) kaivaa shakkitietokoneen esillle ja pelaa pari tuntia. Harmi kyllä harvenevassa määrin, yleensä kädesä on puhelin jolla surffaa missä lie. Mutta shakki ln carmasti kehittävää ja kivaa. Itse en kyllä osaa, en jaksa ajatella niitä siirtoja yhtään eteenpäin. Kuopuksen (6v ekaluokkalainen) kanssa joskus pelaan ja vielä voitan.

  Mukavaa syksynalkua! - LeenaK

  VastaaPoista
 13. Roosa:
  Meillä on toistaiseksi vain positiivisia kokemuksia oman alueemme maahanmuuttajista, jotka ovat joko virolaisia tai venäläisiä. Tosin vähän olen ollut havaitsevani sellaista, että päiväkodissa keskimmäinen vedättää urakalla venäläistä vakituuraajaa. Ip-kerhon aikuiset ovat vielä kysymysmerkki, saas nähdä.


  Bellis:
  Ensimmäinen spontaanisti kirjoitettu kortti (ei siis isän/äitien/ystävänpäivä tai joulukortti. Ja tuollainen viesti :)

  Pojalla on mukava luokka ja sopivan kokoinenkin. Varmaan syyslukukauden alku on ekaluokan opelle raskas, kun pitää saada kaikki totuttautumaan koulutyöhön ja rutiineihin.

  VastaaPoista
 14. LeenaK:
  Kivan kun tarjosit aamun naurut veljesi kortilla :) Olin päivän piristyksen tarpeessa.

  Shakki on varmasti kehittävä harrastus. Huomattavasti mieluummin katson poikani pelaavan shakkia kuin jotain aivotonta tasohyppelypeliä tai jotain karmeaa räsinkintäpelia.

  Mukavaa syksynalkua sinullekin!

  VastaaPoista
 15. Onko sälli ekalla vai tokalla? Monessa kunnassahan kai ip-paikka taataan ekaluokkalaisille, mutta tokat jää usein ilman paikkaa.

  Toi kortti on huippu:-)

  VastaaPoista
 16. Fru Citron:
  Meillä pääsee ip-kerhoon tokaluokkalaisetkin -ainakin suurin osa. Silloin kun kerhoa pyöritti vanhempainyhdistys, niin sinne pääsi vanhemmatkin lapset ja saattoi ostaa tietyt päivät viikossa. Alueella on myös yksityinen palveluntuottaja ja heidän toimintansa on tarkoitettu 6. lk saakka.


  zirk:
  Shakki-innostus on hieno juttu. Korttien tekstiksi toivoisimme jotain tyyliin "isi, olet rakas/ihana/kiva."

  VastaaPoista