22. elokuuta 2013

Pakkopuku


Olen erittäin jakkupukuvastainen henkilö, koska
-Ne ovat kuumia. Jos laitan alle paitapuseron saan lämpöhalvauksen ja jos taas laitan hihattoman topin en oikein voi riisua jakkua ja esitellä allejani
-Useimmat jakkupuvut vaativat pesulan
-Osa rypistyy ja ovat hankalia silittää
-Ovat kalliita
-Näyttävät usein varsin tätimäisiltä (ainakin minun ruumiinrakenteellani)

Tuossa on kerrakseen syytä pysytellä erossa jakkupuvuista. Tänä kesänä annoin kuitenkin pakkopuvulle periksi. Ostin uuden. Löytyi vuoriton ja kaulukseton pellavasekoitejakku ja siihen housut sekä hame. Materiaali ei ole sileää, joten pienet rypyt eivät erotu. Kaikki voi pestä pesukoneessa. -50% alesta.

Tummansinistä. Ei mitään jippoja. Tätilookkihan se iski. Taistelen sitä vastaan edelleen pinkeillä asusteillani, pääkalloa kaulaan ja korkoa jalkaan. Jakunkin voi riisua ja ottaa huivin kaulasta peittämään käsivarsia. Ajattelin pitäväni pakkopuvun kanssa aina pinkkejä asusteitani. AINA.

Pimeät pakkopukukuvat. 

Siistimmän vaatteen ongelma piti olla ratkaistu koko syksyksi. Mites kävi: iski asustekriisi!

Vetäisin noilla pinkeillä korkokengillä reippaan 20min per suunta helteisessä Moskovassa ja seisoin 3 tuntia kuumassa neuvotteluhuoneessa. Juuri tällä hetkellä pelkkä ajatus noiden kenkien käyttämisestä aiheuttaa psykosomaattisia varvaskipuja. Pitäisi keksiä ehdottomasti uudet asusteet pakkopuvulle. Onko ideoita?

Asusteet saisivat mielellään olla jotain muuta kuin varman päälle klassista :) Villi on parempi :)

Tietenkin voisin heivata hameen vaatekaapin pohjalle ja ottaa housut käyttöön, jotka ovat aavistuksen verran nuorekkaammat ja matalammat kengät sopisivat. Mutta olin suunnitellut vielä pari kuukautta ulkoiluttavani tuota ihanan kevyttä hametta ennen housuihin siirtymistä.

12 kommenttia:

  1. Vaatekriisi täällä päällä. Jakkupuku ei ole minunkaan juttuni, mutta mikä sitten olisi yhtä business-uskottava muttei niin tanttamainen?

    VastaaPoista
  2. Rillo:
    Jakkupuku ei ole todellakaan munkaan juttu :) Yöks.

    Minä käytän useimmiten itse kotelomekkoa ja alla jotain siistiä lyhythihaista. Se näyttää asialliselta ja jalkaan käy matalammatkin avokkaat tai peräti balleriinat. Nyt on vaan niin kuumaa keikkaa tiedossa, että ajatus tuollaisesta kerrospukeutumisesta ei viehätä. Se on kumma kun Suomesta ei meinaa ikinä löytyä kotelomekkoa lyhyillä hihoilla.

    Toinen vakkarini on hyvä paitapusero, suorat housut ja joku kiva kevyt huivi. Minulla on kuumassa kelissä sellainen ongelma, että paidat rypistyvät pahasti päällä :(

    VastaaPoista
  3. Keltainen sopii kaikkeen. Ainakin niin uskottelen itselleni tällä hetkellä ja laitan sitä joka tapauksessa. ;)

    -Kaisla

    VastaaPoista
  4. Pakkopuku :)) Inhoan nykyään jakkupukuja. Jos on pakko laittaa jotain sen suuntaista päälle, laitan housupuvun. Olen löytänyt Rils´ltä kivan housupuvun, ja sitä on helppo asustaa vähän räväkämpäänkin suuntaan.

    VastaaPoista
  5. -Kaisla:
    Keltainen on kiva idea. Mulla olisi keltaiset korut, tai sitten voisin hankkia keltaisen huivin. Keltainen huivi valkoisen "aluspaidan" kanssa voisi olla pirteä.


    Nonna:
    Olen kyllä onnellinen, että ei tarvitse joka päivä pakkopuvussa olla :)
    Minulla oli ennen lapsia Rils'n housupukuja ja muitakin vaatteita ja pidin niistä. Nyt kun vyötärö-lantio suhde on mitä on, niin Rilsin vaatteet eivät istu päälle :(

    VastaaPoista
  6. Hyvännäköinen asu, mitä jos kengissä olisi kiilakorko, olisiko hellemmät jaloille. Pinkki sopii kylä tosi hyvin tummansinisen kanssa.

    VastaaPoista
  7. Kiilakorot vois olla hyvä ratkaisu kenkäpulmaan. Itse pukisin varmaan tuon asun kanssa harmaan / vaalean teepparin tai topin ja ehkä jonkun korun. Huivin jättäisin pois siitä syystä että sehän lämmittää lisää ja niinollen ei ole kiva kuumalla ilmalla .

    VastaaPoista
  8. Tummansininen on kyllä siitä helppo, että siihen sopii kaikki asustevärit, ainakin mun mielestä :) Mutta siis pinkin ja keltaisen lisäksi voisin hyvinkin ajatella turkoosia, vaaleansinistä, vaaleanpunaista, ruskeaa, helmenharmaata, hopeaa, vihreitäkin. Valkoisen itse jättäisin pois, koska siitä tulee vaan niiiiin sinivalkoinen yhdistelmä. Itselläni oli Kuopijo aikoina paljon edustusjuttuja, ja silloin hommasin tummansinisen housupuvun, kotelomekolla ja puolihameella. Tummansininen sopi hyvin väreihini, ja siitä sai mielestäni mustaa tai ruskeaa helpommin siistimmän ja virallisemman lookin lisäksi myös rennomman lookin. Ja mäkin ostin tänä syksynä nuo joka kaupasta löytyvät kiilakorkokengät, ihan vaan halppisliikkeestä, kun en ollut varma niiden käytettävyydestä vaaitivissa jaloissa, mutta täytyy kyllä myötää että olen kovasti tykännyt. Nätitkin vieläpä ovat, joten hyvä hyvä :)

    VastaaPoista
  9. Tätilookia vastaan voi taistella... Yhdistämällä eri pari olevan hameen ja takin ja yhdistämällä kivoja asusteista asuun... Kaunis on kuitenkin tuo jakkupukusi.

    VastaaPoista
  10. Haveaniceday1:
    Kiitti :)
    Kiilakorot ovat huomattavasti mukavammat, jos pitää harppoa pitkin mukulakivikatuja ja tietyöpätkiä ja seistä. Olen vaan jotenkin fiksaantunut siihen, että pinkkien asusteiden kanssa pitäisi olla pinkit kengät. Mulla on kiilakorot mustana. Kunpa löytäisin jostain pinkit kiilakorot :)


    Sara S.
    Täytyy miettiä jotain siistiä t-paitaa, kunhan löydän riittävän kevyen, jotta ei heti selkä kostu. Nythän tuo ohut huivi on mahdollistanut sen, että jos neukkarissa on vaikka +28 kuten Moskovassa, niin jakun voi riisua ja huivilla peittää käsivarret.


    Haltiakummi:
    Mulla on kahdetkin kiilakorot, tosin molemmat mustina. Mikähän idea siinäkin on taas ollut? Toiset ovat vähän ronskimmat El Naturalistat. Joten olen vaan niin innostunut ajatuksesta, että kengät ovat värikkäät :)

    Noi pinkit kengät ja huivi ovat sen verran poikkeava yhdistelmä perinteiseen bisnesasuun, että se on pitänyt pienen kapinallisen sisälläni tyytyväisenä. "Alistuin pakkopukuun, mutta huomasitte varmaan, että en kokonaan" :)


    Maiju:
    Noi pinkit jutut ovat olleet aseeni tätityyliä vastaan :)
    Olen minimoinut vaatekaapistani bisneshenkiset asut, joten mulla ei ole kovin montaa kevyttä jakkua tai hametta yhdisteltävänä. Koska en halua pitää niitä, välttelen myös ostamista. Täytyy yrittää pelata asusteilla, joihin olen nykyisin vähän heikkona.

    Talvisempaa vaatetta minulla on enemmänkin, mutta kevyet ovat vähissä. Toisaalta mä ajattelin, että lähden seuraavaan kohteeseen ihan vaan kesämekossa.

    VastaaPoista
  11. alle tummansininen paita. oranssit kengät, kiilakorko on helppo ja nuorekas tai sit balleriinat. oranssit kynnet ja kaulakoru/käsikoru/hiuspanta/laukku. tai sit kirkkaan vihreät värit. tai sit kolmea väriä esim. alle vihreä paita, vihreät kynnet+oranssit kengät ja koru tai laukku.

    tai pinkkiä+vaal.punaista asusteissa.

    oliko sekava kommentti? :D hyvältä näyttää kuitenki! :)

    VastaaPoista
  12. Anonyymi:
    Kiitos :)
    Ei lainkaan sekavaa. Etenkin nuo oranssit kengät ja korut kuulostavat hyvältä. Mutta mistäköhän sitä löytäisi oranssit kiilakorot?

    Mä olen varmaan maailman huonoin kynsienlakkaaja. Viitsisin ehkä joskus sen lakkaushomman, mutta se lakanpoisto meinaa jäädä aina tekemättä ja sitten on ihan kauhean näköiset kynnet. Viimeksi olen lakannut kynnet elokuussa 2012 häihin :)

    VastaaPoista