3. huhtikuuta 2012

Kevättyyliä itselle

Olin ajatellut uusia kevätvaatevarastoani enemmän kuin pelkät pakolliset hankinnat.

Ajatuksenani oli laadukas ja ajaton kevättakki. Basslerin käytännöllinen mudan värinen trenssi ilman isoja nappeja. Kevyen sateen pitävä.


Mustat avokkaat (pakko hankinta) ja ihanan vihreät veikeät balleriinat jotka saattaisivat olla samaa väriä kuin Stockkalta himoitsemani huivi.Sitten voisin vielä hemmotella itseäni kauniilla kellolla.


Himoitsen myös hehkuvan väristä pellavamekkoa, vaikka käyttökertoja tuskin tulisi montaaAivan ihania kaikki. Laadukasta ja pitkäikäistä.
Loppusumma oli kuitenkin aika huikea.

Aloitin investoinnit. Rahat meni. Mitenkä tässä taas näin kävi?

Takin ja huivin sijasta tuli tälläinen laatikko Karnaluksista Tallinnasta.


Siellä pitäisi olla uusi saumuri Bernina 800DL. Pitkään himoitsemani. Lämmittää toki kaupungilla kävellessä aika huonosti takkiin verrattuna.

Uudet jalkineetkin tuli. Malli muuttui lämpimämpään, mutta huomattavasti kolhompaan.

Monot ovat aina pettymys. Ei poikkeusta tälläkään kertaa.
Menee niitä täydellisiä monoja odottaessa.

Kellon sijasta tuli tällaiset. Nämä ovat niin mieluiset.


Mekon sijasta tuli uusi hattu. Taatusti lyttää kampauksen. Huomaa pinkit kudotun oloiset korvaläpät :)


Matkani tyylin maailmaan on kivinen (ja kellarin täyttävä). 
Rahat on tuhlattu. Kevät varmaan menee vanhassa maiharissa -ei harmita.
Lasten välikausi näyttää myös kierrätyspainotteiselta.

Rahaa kalliimpiin vaatteisiin menee edelleen lähinnä pakkotilanteessa. Entinen hajoaa tai joku tärkeä duunijuttu vaatii uutta vaatetta. Pyrin kohti muutosta. Ehkä.

10 kommenttia:

 1. Vitsi noi balleriinat, iik!!! Jos kerta monot oli huonot, niin eikö vois ostaa noikin, eikö... Mä haluan noi violottina, niin ei tartte ostaa uutta kassia. Tosin kyllähän sitä ois ihan kivoja vihreitäkin kasseja........

  VastaaPoista
 2. Haltiakummi: pakkohan sitä naisella on jotkut kesäkengät olla, ei jaksa koko kesää monoilla painaa ;) Voi olla että joudun skaalaamaan hintaluokkaa alaspäin. Noissa oli erikoispehmeä nahkavuorailu ja pehmikkeet siellä ja täällä.

  VastaaPoista
 3. Onpas sulla ostokset!
  Itse en harrasta muotia enkä vaatteita, minäkin "sijottaisin" rahani harrastusvälineisiin vaikka uuteen polkupyörään taikka matkailuun.

  t: Rusthollarin mamma

  VastaaPoista
 4. Kovin tutulta kuulostaa:) Minulla on aina kauteen suuret suunnitelmat oman vaatekaapin päivittömisestä ajanmukaiseksi ja sitten todellisuus ja kasvavat lapset tarpeineen kiilaavat kukkarolle:( Tätä se äidin elämä on, kai?
  Tosi kivat nuo sinun omat suunnitelmasi!!

  VastaaPoista
 5. eleganssi ennen kaikkea!
  Eikös tuo hiihtokeskustyyli ole aika sellainen universaali ja asiakaspalveluun sopiva?

  VastaaPoista
 6. Rusthollarin mamma: Hyvä sanonta tuo muodin harrastaminen. Sitä se kai nykyään jo on. Mäkään en harrasta sitä kuin sen verran kuin on pakko, että joskus sentään näyttää asiallisesti ellei peräti hyvin pukeutuneelta :)

  Riikka: Kyllä se varmaan monella äidillä menee niin, että ekaksi lapset ja sitten äiti. Mulla käy välillä niin, että tilillä voisi olla omiin hankintoihin roposia jäljellä, mutta lasten varustelu on vienyt kaikki shoppailuvoimat eikä enää jaksa raahautua kaupoille. Etenkin noi pienten poikien kenkäostokset ovat sellaisia, että kun ne on tehnyt ei halua kenkäkauppaa nähdäkään. Ostelua tietenkin helpottaisi se jos olisi niin hoikka, että voisi heittää mitä tahansa päälle.

  Marika: Mä hihittelen täällä itsekseni kommentille, näen verkkokalvoillani itseni pitävän myyntiesittelyä monoissa ja kypärä päässä. Kypärässä olisi sellainen loistava puoli, että aina hankalan kysymyksen kohdalla voisi sanoa "anteeksi, en kuule tämän kypärän läpi" :D

  VastaaPoista
 7. Mä katoin että oot ostanut rullaluistimet =)
  Mullakaan ei kyllä ole mitään kivaa kevättakkia, enkä kyllä ajatellut nyt sellaiseen sijoittaakaan. Ehkä sitten joskus =)

  VastaaPoista
 8. Juu, ei tota omaa muotia just tule harrastettua; kroppa ja pää erikokoa, rahapussista puhumattakaan...
  Tollasen Berniinan mäkin haluaisin, lämmitäähän se ainakin ompelijan mieltä:)

  VastaaPoista
 9. Vera: kyllä mun tekisi mieli vähän rullaluistiamiakin :) Edelliset tuli aikoinaan laitettua eteenpäin liian isoina (nyt ne olis varmaan sopivat). Niillä tuli innokkaana luisteltua kauden ensimmäinen luistelu ja sitten elokuussa ehkä se toinen kerta. Siksi olen ajatellut, että turha täyttää niilläkin kaappia.

  Annu: Bernina on ollut pitkäaikainen haave. Suomen hinnoilla olisi kyllä jäänytkin haaveeksi, mutta virolainen Karnaluks mahdollisti hankinnan. Mulla oli oikein vapaapäivä otettuna sitä varten, että tänään puran laatikon ja laitan sen kuntoon. Siis vuoden ainoa lomapäivä yksikseni. Ja tietenkin lapset sairaana. Koska niillä ei ollut kuumetta mä jo hetken aikaa harkitsin, että laitan pojat tylysti päiväkotiin. En sitten raaskinut enkä kehdannut.

  VastaaPoista
 10. Hahhaa, todennäköisin lankeamus mullakin olisi ollut noista tuo saumuri (siis jos ei jo olisi Berninan saumuri käytössä). Nuo mustat kengät oli kivat myös! Mä jostain syystä inhoan takkien ostamista, se on aina sellainen "pakko ostaa kun ilmankaan ei pärjää" -juttu ja sitten valitsee käytännöllisyyden ja kivan näön välillä jonkinlaisen kompromissin... Onneksi ei ole tarvinnut ostaa takkeja muutamaan vuoteen. ;)

  VastaaPoista