5. huhtikuuta 2012

Ketutuksen kautta pääsiäiseen

Minulla oli tänään lomapäivä. Vaivalla järjestetty ja säästelty lomapäivä. Ohjelma oli selvä: nukun pitkään ja sitten avaan Bernina-laatikon. Päivä itselleni (ja Berninalle) -mikä nautinto!

Keskimmäisen yskä tuntui yön aikana vain pahenevan. Sairashan tai vähintäänkin toipilas poika oli aamulla. Minun kallisarvoisena lomapäivänäni.

Täytyy sanoa, että harmitti. Hetken aikaa ajattelin, että laitan pojan päiväkotiin, kun kehtaa sairastua äidin lomapäivänä. Oisko se nyt liikaa vaadittu, että 30 päivän vuosilomasta saisi yhden päivän itselleen? Sitten järki alkoi taas kulkemaan ja itsekkyyteni nolotti. Keskimmäisen pitää tietenkin jäädä kotiin lepäilemään ja kuopus voi jäädä seuraksi. Äiti hoitaa.

Huonon tuulen syynä ei ollut pelkästään myttyyn mennyt lomasuunnitelma vaan se, että minullakin on flunssaa. Olin niin väsynyt, että nukahdin sänkyyn poikien rakennellessa majaa vieressäni sängyssä. Heräsin myöhemmin viileään tuuleen ja kauempaa kuuluvaan meteliin. Joku huutelee ulkona virvonvarvon-lorun pätkää ja kikattaa kauheasti päälle. Vai olisiko huutelija meidän parvekkeella? Toipilas ja sen seuralainen siellä viihdyttivät ohikulkijoita loruttelemalla hyvin kevyessä vaatetuksessa ja sitten syöksyivät pihakeinuun peiton alle piiloon ja lämmittelemään. Ei ollut äidillä taaskaan huumorintajua ja performanssi päättyi välittömästi. Riitahan siitä tuli kun taiteilijasieluja ei ymmärretty.

Komensin performanssitaitelijat alakertaan ulisemaan ja auttamaan ruuan laitossa. Pikkasen kirpaisi taas katsella sitä avaamatonta Berninan laatikkoa. Teimme pizzaa ja maha täynnä maailma näytti poikienkin mielestä ihan mukavalta paikalta. Siivosimme yhdessä legosotkut ja ne yli 500 lattialle levitettyä hamahelmeä. Keräsimme kaikki roskatkin. Esikoinen illemmalla vielä imuroi alakerran. Sitten laittelimme vähän pääsiäiskoristeita. Esikoinen oli tehnyt koulussa tosi kivoja koristeita. Ihanaa oli laittaa ne esille. Pienet ovat kasvatelleet pääsiäisruohot. Sieltä se juhlapyhäfiiliskin nousi.  Ohjelmaa vapaapäiviksi on kivasti, mutta se on rentoa sellaista. Kivaa yhdessä oloa. Huomenna yritän pientä ompelusessiota ja leivomme, lauantaina käydään mummolassa ja sunnuntana olemme toivottavasti kaikki niin terveitä, että pääsemme Hevisaurus risteilylle.


Esikoisen tekemä suloinen tipu

Omien lasten ja virpoja-noitien koristelemia oksia

Oksalle hyppäsi esikoisen tekemä musta kissa

Maljakon juurella unkarilaisia pääsiäismunia.
Kaksi on joutunut hukkateille. Ihan varmasti en ole syönyt, koska ovat umpipuuta.

Nauttinnollisia vapaapäiviä ja hyvää pääsiäistä!


Edited:
Osaa se äiti tehdä muutakin karjua pojilleen ja haaveilla yhteisestä ajasta vain Berninan kanssa. Äiti osaa myös askarrella lapsilleen pienet pääsiäisyllärit. Kuka voisi vastustaa pieniä tipurasioita, jossa on nameja?
Rasia taittuu hetkessä tällä ohjeella:http://www.yhteishyva.fi/vapaa-aika_perhe/askartelu/lahjarasioiden_taitteluohjeet/fi_FI/paperirasia/

Edited 2:
Haltiakummi kommentissaan epäili, että pienet sievät tipuset voisivat vaikka päätyä pesukoneeseen. Aika lähelle osui. Kuopus halusi kovasti kylvettää pikku tiput. Koska toinen niin suloisesti pyyti ja perusteli, että tiput ovat likaisia ja tykkäävät kylpeä, niin olihan minun hellyttävä. Pieni kylvetti hellästi tiput. Kylpy sujui hyvin (sekä siististi). Valitettavasti kuopuksen suureksi suruksi tiput sokeutuivat (silmät tippuivat kirjaimellisesti päästä). Mutta äiti fiksaa ne vielä kuntoon... (mulla on toinenkin tipusatsi).

5 kommenttia:

 1. Ymmärrän aikuisen naisen Berninan tuskaa, ja silti ymmärrän äiti-ihmistä väkertämässä rasioita kultamuiskuilleen yllätykseksi, ja onnellisena hymyilemässä kun hoksaa laittaa rasiaan vieläpä nuita kaikkien lasten rakastamia pörrötipuja namien lisäksi. Melkeinpä arvaan, notta mitä pientä ja pörröistä löytyykään seuraavan kerran teitin pesukoneesta ;))

  Muksaa, onnellista ja toivottavasti heviä pääsiäistä teitin joukkueelle! :)

  VastaaPoista
 2. Oli kyllä aika paha Bernina-tuska :)
  Saatat olla oikeassa, että meille tulee tipuisaa pyykkiä. Silloin kun esikoinen oli pieni, hän nappasi aina tipun kun silmä väitti ja imeskeli tipun.

  Mukavaa pääsiäistä sinulle! <3

  VastaaPoista
 3. Poikasi on tehnyt hienot koristeet. Toivottavasti laatuaikasi Berninan kanssa toteutuu :)

  VastaaPoista
 4. Ei vitsi mitkä performanssitaiteilijat =) Ymmärrän kyllä tuskaasi, mä en ole päässyt rauhassa ompelukoneen pariin vuosiin. Paitsi Halloweenin aikaan sain muutaman tunnin, mutta silloinkin lapset pyörivät siinä ympärillä mankumassa.
  Teidän esikoinen on tehnyt aikas ihania koristeita! Ja äiti tietty kanssa ;)

  Oikein hyvää Hevisaurus-risteilyä!

  VastaaPoista