29. tammikuuta 2012

Juhlaa ja ulkoilua

Lauantai oli tapahtumia täynnä. Sain nukkua yhdeksään -mitä luksusta.

Aamupalan jälkeen lähdimme esikoisen kanssa laskettukouluun. Tämä oli ensimmäinen kerta esikoiselle laskettelusuksilla. Äitiä varmaan jännitti enemmän. Poikaa ei jännittänyt yhtään. Syynä varmaan oli se, että ensimmäisessä harjoittelupaikassa vauhtia tuli vähemmän kuin oman pihan mäessä murtsikoilla :)

Kivaa oli. Päivä oli aivan täydellinen, pikkupakkanen ja aurinko paistoi. Tänään tulee sitten huomattavasti kylmempää kyytiä aurausharjoituksiin, sillä mittari näyttää -15.

Taikamatto

Päivän ensimmäinen aurausharjoitus alkamassa "isossa mäessä"

Näppärä ope laittaa sukset auraan tarvittaessa

Tauolla

Miehellä on ensi viikolla synttärit. Joululahjaluuseruuden lisäksi olen aikamoinen synttärilahjaluuseri. En keksi kivoja lahjoja ja saatan jopa unohtaa synttärit kokonaan. Lahjatoimitus tulee yleensä aina myöhässä, jopa kuukausia. Nyt ryhdistydyin. Hommasin lapsenvahdin ja vein miehen ulos syömään.

Söimme kolmen ruokalajin illallisen Lyonissa. Mies viinien kera, minullehan jäi autokuskin osa. Ruoka oli hyvää, keittiö sopivan nopea, viinisuositukset erinomaisia, palveluakaan ei pääse muuten moittimaan kuin laskun tuomisen hitaudesta.

Illalla ehdimme miehen kanssa vielä katsomaan elokuvan ja tuhoamaan säkillisen irtokarkkeja. What a day!

Keittiön tervehdys: kurpitsapyreetä ja mustatorvisienihilloketta

Miehen alkuruoka: vuohenjuustomoussea, pähkinäsalaattia ja bataattia.
Aivan mielettömän hyvää.

Oma alkuruokani: hummeria, nieriää ja latva-artisokkaa. 
Pidin, mutta johtuen kastikkeista maku oli jotenkin "etikkainen"

Miehen pääruoka: metsäkauriin filettä pekoniin käärittynä, 
palsternakkamuhennosta ja hapankaalia.
Todella mureaa ja maukasta lihaa. Hapankaali -NAM!

Oma pääruoka: paistettua meribassia, basilikavoi kastiketta, punaista riisiä.
Todella hyvää. Kalan nahka oli niin rapeaa ja itse liha pehmeää.

Miehen jälkkäri: uuniomena Creme Brulee.
Superherkkua

Oma jälkkäri: Sitruuna-tuorejuusto piiras, lakritsijäätelöä, vadelmaa.
Yllättävä yhdistelmä, mutta toimi hyvin.

6 kommenttia:

  1. Hitsi,meitin mukelot ei ole vielä päässyt tänä talvena kertaakaan mäkeen.Mutta alkuvalmisteluja on jo tehty;käytiin eilen ostamassa ALEsta tytölle lasketteluvermeet kun edelliset kävi pieneksi...eikä mennyt kuin 150 e...ALEsta?! Meillähän koko muu perhe laskee,minä en; mitenkäs teillä? Laskettelukoulusta se on hyvä aloittaa, meillä kumpikin on käynyt pari yksityistuntia, meni oppi perille paljon paremmin kuin isältä...
    Nyt on pakko mennä kehittelemään jotain muuta ruokaa kuin pakastepitsaa, sen verran tuli nälkä kun katseli sun kuvia:)

    VastaaPoista
  2. Niinu: Kuulostaa hyvältä alelta. Oliko joku ketjumyymälä? Meilläkin olisi vehkeiden osto edessä. Poika nimittäin oppi tänään auraamaan ja kääntymään auraamalla. Esikoinen ei olisi tänään lähtenyt kotiin millään laskettelukoulusta. Aamulla harmitti lähtö ja nyt harmittaa se, että koulua on enää 4 kertaa jäljellä :)

    Meillä minä olen innokkain laskettelija. Mies laskettelee vain hyvissä olosuhteissa. Ennen lapsia olimme joka talvi vähintään viikon laskettelureissulla. Esikoisen syntymän jälkeen olen kerran ollut suksilla :( Onneksi mulle näyttää kasvavan seuraa.

    Meillä ei ainakaan tule siitä, mitä että itse opettaisin laskettelemaan. Samalla kurssilla on tyttö, jonka äiti on edustanut Suomea alppilajeissa mm Olympialaisissa. Hänkin totesi, että kurssi on paras tapa oppia.

    VastaaPoista
  3. Paljonko kustansi tuollainen ateria?

    VastaaPoista
  4. Anonyymille: Varsin kallista touhua oli. Mulla oli onneksi etuseteli, jolla sai alennusta. Hinnat näkyy ravintolan webbisivulta
    http://www.ravintolalyon.fi/Lyon.html

    Oma menuni oli 64€ (ennen alennusta).

    VastaaPoista
  5. Voih, mitä ihania herkkuja.

    VastaaPoista
  6. Onpas teillä ollut ihana viikonloppu =)
    Eppu on aloittanut laskettelun viime talvena, ja on tykännyt todella kovasti. Mä en ole käynyt rinteessä varmaan kahteenkymmeneen vuoteen, pitäisi varmaan taas uskaltaa vetää monot jalkaan.

    Teidän sapuskat näyttää herkulliselta ja kalliilta =) kelpais mullekin =)

    VastaaPoista