30. tammikuuta 2012

Kepposia ja p*skartelua

Välillä ei voi kun huokaista.
... ja arjen sujumiseksi kaikelle pitää hankkia varakappale ja varakappaleen varakappale.

***
Mies herättää minut aamulla ennen seitsemää huolestuneen oloisena.
mies: Onhan sinulla jotkut muutkin talvikengät kuin ne ruskeat? Olitko aikeissa laittaa ne?
minä: Olin aikeissa laittaa, kun on niin kylmä. Mutta on mulla muitakin.
mies: Hyvä, nimittäin kaadoin juuri niistä vettä ulos.

Keskimmäinen kävi eilen ilman lupaa suihkussa. Lattiakaivon kohdalla oli minun lumiset talvikengät kuivamassa. Tekee hyvää mokkanahkaisille villavuorisille kengille täyttää ne vedellä.

***
Keskimmäinen juoksee minua vastaan päiväkodin pihalla kädet levällään. Tavanomaisen halin sijasta hän niistää röyhkeästi ja tehokkaasti takkini rinnuksille.
minä: Mitä ihmettä oikein teet? Ei saa niistää äidin takkiin!
poika: Mutta kun hanskat ovat niin kovat niistää, että nenään sattuu.

***
Näin sitä mennään jatkuvasti alaspäin. Ensin oli tyyli hukassa ja nyt on puhtaat vaatteetkin hukassa. Ymmärrätte varmaan, että askarteluterapia tulisi usein tarpeeseen. Lähestyn uhkaavasti sitä pistettä, jolloin arjen tuskan lieventämiseksi tarvitsen suurehkon stanssitilauksen, toisesta talvitakin puhumattakaan ;)

Jossain vaiheessa tein kukkakortteja. Se oli hyödyllinen vaihe, niitä oli helppo antaa ystäville. Nyt olen siirtynyt outoilu- ja sotkemisvaiheeseen. Se ei todellakaan ole hyödyllinen vaihe! Olen tehnyt gessopääkortin, multipääkortin ja läträyskortteja. Jos on käyttänyt vaikka 2 tuntia erilaisten pintakerrosten luontiin ja tuloksena on jotain himmeästi näkyvää ja vapaasti tulkittavaa, niin voi olla kynnys korkealla antaa korttia kenellekään.

Alla olevalla kortilla osallistun p*skarteluhaasteeseen 126. Haasteena oli luonnos. Tämä kortti edustaa läträysvaihetta.

Pullon taustan tein alkoholimusteilla. Pullon ja lasin täytin hirveällä määrällä glossya. Kakkupaperin värjäsin alkoholimusteella. Papereiden reunat ressasin rajusti ja sivelin crackle accentilla. Koristeena rusetti narusta.


9 kommenttia:

 1. Eeh, äidin on vaikea pysyä tyylikkäänä ; P mutta jos lohduttaa niin meillä kissa oli oksentanut keskelle olohuonetta, Telma seisoi tyytyväisenä siinä oksennuksessa ja levitti sitä jaloissaan ympäri lattiaa ja sitten itse oksensin kun piti siivota sitä sotkua. Kukaan ei kyllä (tällä kertaa) tunkenut sitä mun vaatteisiin...

  VastaaPoista
 2. Löysin juuri blogiisi ja meinasin klikata lukijaksi, mutta en löytänyt "lue" painiketta yläriviltä.
  Pidin kovasti blogistasi, itsekin olen kolmen pojan äiti joka tahtoisi ehtiä tekemään enemmän käsitöitä ja askarteluja

  VastaaPoista
 3. Hieno kortti! Kokeileminen on kivaa ja vapauttavaa. Jatka vaan :)
  Voimia arkeen ja sulla on hurjan suloiset lapset! Tuo pikku herättäjä on tosi söpö. Meillä lasten kerrossänky on sänkymme vieressä. Aamuisin yleensä pienempi kaivautuu peittoni alle. Silloin se on suloista. Yöllä kolmelta se ei ole ihan niin ilahduttavaa, mutta onneksi se on harvinaistuvaa.

  VastaaPoista
 4. Täällä myös sellaista keppostelua taas viime päivinä, että lähinnä sitä voi kutsua terrorisoinniksi =)
  Ehkä mun pitäisi kanssa alkaa askartelemaan, voisi löytyä siitä mukava henkireikä. Hienon kortin olet taas saanut aikaiseksi!

  VastaaPoista
 5. Kyllä se vaan niin on, että väsyneiden äiti-ihimisten pitää päästä aina välillä läträän alkoholejen kanssa, siitä kun ei synny muuta kuin hyvää. Tota rusettia en tajua, mulla tosin ei olekkaan lapsia :D Mutta alkoholit ymmärrän hyvin, ja hienoa jälkeä olet tehnyt! Glossy varmaan nostaa hienosti tota pulloa ja lasia esille tosta kortista, muistan meinaan omista alkokokeiluistani tuon, että niillä tulee kovin tummia taustoja, ja siksi kuvat ei erotu niin selvästi...

  Hauskaa pakkasarkea Kepposlaumalle, ihan kohta onkin jo taas viikonloppu :)

  VastaaPoista
 6. Roosa: Autsh, täytyy kyllä todeta, että märät kengät ja räät takin rinnuksilla on helpompi kuin oksennuksen siivous. Mä nimittäin inhoan oksennusta. Hirvittävästi.

  Hanna: Kiva, että löysit blogiini. Toivottavasti löydät vielä uudestaan. Miehen piti viritellä hiukan tätä pohjaa ja lukijaksi liittymis nappi löytyy ainaostaan tuosta sivupalkista lukijoiden yläpuolelta.

  Kiitos: Kiala ja Pöydän kulmalla näpertelijä.

  Vera: askartelu on rentouttavaa. Toisaalta jos olisin tosi fiksu alkaisin juoksemaan tai kävelemään. Tulisi paljon helvemmaksi ja olisi terveellisempää :)

  Haltiakummi: Alkoholin kanssa läträys tekee aina hyvää. Rehellisesti sanottuna haaveilen reilummasta sisäisestä käytöstä. Ei sitä vaan perheellinen kykene siihen. Onneksi voi levitellä sentään paperille :)

  VastaaPoista
 7. Mä nauran täällä, anteeksi! Mäkin tahtoisin löytää kengästäni vettä! ;D

  VastaaPoista
 8. Oi miten nuo lapset keksivätkin kaikkea "kivaa"!
  Kiva alkoholimusteiden käyttö:))
  Itselläkin 3 pulloa vaan eipä tule käytettyä:(

  VastaaPoista