17. heinäkuuta 2010

Tuunattuja paitoja ja pari korttia

Kaivoin viimein kangasvärit naftaliinista. Ei vaan ole tullut painettua mitään viime aikoina, kun ompelu ja korttiaskartelu ovat vieneet voiton. Niinpä minulle on kertynyt pieni rästilista tuunattavaa: lahjaksi luvattua ja lasten valitsemia kuvia. Rästilistalta lyheni vain kolmanneksella.

Nyt paitoja tuunaillessa tuli taas tosi hyvä fiilis. Siis tuosta tekoprosessista, siitä että otan jonkun vaatteen, joka on oikeastaan menossa UFF:n laatikkoon tai ihan rätiksi ja alan työstämään sitä. Ja sitten lopputuloksesta tulee jotain uniikkia ja käytettävää. Kyllä minulle siis tuunauksessa tärkein on tuo muutosprosessi. Säästyvät luonnonvarat ja rahat ovat toki lisäplussaa :) Ja tietenkin ilonaihe on se, että vielä toistaiseksi äidin painamat paidat ovat pojille tosi mieluisia.

Anopille tein pöllöpaidan. Paitana kirpparilta hankittu pitkähihainen Marimekon paita, joka oli muuten hyvä, mutta kaulaukon ja hihansuiden resorit olivat ihan rikki. Nyt kaula-aukossa on uusi ruskea kanttaus (on hieno, kun Hanna surautti parit kaula-aukot mulle peitetikkikoneellaan) ja pitkistä hihoista tuli lyhyet. Rintaa somistaa tutut pöllöt, jotka ovat saaneet aika graafiseen muotoonsa vähän krumeluuria.


Seuraava tuunauskohde olikin ihan uusi t-paita, joka on menossa poikien sedälle erittäin myöhästyneeksi synttärilahjaksi. Koska pidän vihreästä, valkkasin setämiehelle vihreän paidan. Siinä oli jo vähän pulmaa, että mitä laittaa aikuisen miehen paitaan. Ja välillä jotain muuta kuin pöllöjä. Käly pitää siileistä ja keräilee niitä, joten yksi kokoelmaan lisää :)  Saas nähdä, mitä saaja itse tuumii paidasta.


Kun kerran oli siilisabluuna valmiina, niin samalla tuunasin kirpparilta kuopukselle ostamani bodyn. Itse olen tulokseen tyytyväinen. Kumman isoilta nuo siilit näyttävät pienen lapsen vaatteessa.


Ja sitten vielä yksi lähikuva siileistä


Appivanhemmilla on 40v hääpäivä. Nopeasti kasasin heille onnittelukortin. Muu perhe nimittäin lähti juhlimaan appivanhempien yhteistä taivalta ja minä jäin nauttimaan omasta ajasta. Mieli teki mukaan, mutta oma aika on niin kortilla, että kaikki mahdollisuudet pitää hyödyntää.


Ja sitten vielä lopuksi Koukussa kortteihin yhteisön vintage-haasteeseen tekemäni kortti. Kortin pitää olla 3D. Autokuvasta olen tehnyt itse 3D:n. Kolmiuloitteisuus näkyy kuvassa valitettavan huonosti. Mutta lamput on kohotettu, vasen etupyörä, oikea lokasuoja ja etupyörä. Taustapaperin on sivu jostain pokkaristani (ei sentään loppuratkaisu :) ).


Tulipas tästä pitkä postaus.

7 kommenttia:

 1. Hanna: mä voin vaihtaa siilejä peitetikkikonesaumoihin :) Mulla olis vielä sellainen design, johon tulisi niitä peitetikkejä koristeeksi rutkasti

  VastaaPoista
 2. Kiitti vierailusta ja kommentoinnista =)! Enpä oo joutannu blogeja kiertelemään suuremmin joten nyt oli hyvä sauma tulla kurkkaan tekemisiäsi =).
  Ihania paitoja olet tuunannut ja kortteja!
  Kysyit Artemion leimasetistä..muistaakseni tilasin setin Paperellasta joskus keväällä, mutta nyt ei näkynyt valikoimissa ku kävin luuraamassa.Voin tosin muistaa väärinkin, kun tuota ostettua askartelukamaa alkaa oleen jo aikasta paljon =).

  VastaaPoista
 3. Oih,kun on upea kortti tuo hääpäiväkortti!!

  VastaaPoista
 4. Olipas tosi södejä siilejä! Tuunaus on aina kannatettavaa toimintaa. =) Pitäs itekin aktivoitua kangasvärien kanssa.

  VastaaPoista
 5. Heippa!

  Olet voittanut arvonnassa. Käy kurkkaamassa palkintosi ja ilmoittele osoitetietoja osoitteeseen tellihani(at)hotmail.com.

  VastaaPoista