23. syyskuuta 2024

Ihan oranssia haastepostaus

Repolainen haastoi kuvaamaan, että mitä oranssia elämässäni on.

Oranssi ei minusta sovi minulle, joten en ole elämässäni omistanut yhtään oranssia vaatetta. Oransseja asusteita minulla on vuosien aikana ollut muutama. Nytkin on käytössä yksi. Ostin markkinoilta Australian Manlysta oranssin nahkaisen käsilaukun. Se onkin ollut mukava väripilkku. Tosin helteessä en voi sitä käyttää. Italian matkalla menetin yhden t-paidan, koska paitani kostui siinä kuumuudessa ja laukun hihnä päästi väriä. 

Tässä kuvassa laukku näyttää yllättävän hillityltä ja samalla paljastuu toinen oranssi asia. Nimittäin puhelimeni! Kuvan olen ottanut Pariisin Opera Garnierissa

Lähikuva laukusta. Kuten näkyy, niin sivussa on vetoketjut, joiden avulla laukusta saa tilavamman. Superkätevät!

Seuraavaksi on vuorossa tärkeitä tai paljon iloa tuottaneita oransseja tavaroita. Omistamme aika monet Fiskarsin sakset - sekä yleis- että kynsisakset. Hra Kepponen on noudattanut periaatetta, että jos ostaa riittävän monet, niin silloin aina löytyy sakset. Yllättävän usein saksia pitää kuitenkin etsiä. Meillä on aika monta miesoletettua, jotka eivät osaa laittaa saksia takaisin paikalleen.


Smart10 on kiva tietopeli ja kulkee helposti mukana reissussa.




Torakkapokerin kuva on lainattu. Peli on aivan legedaarisessa maineessa perheessämme. Uskomattomia vedätyksiä olemme todistaneet kyseissä pelissä.


Tavaroista sitten katse pihalle. Ostin vähän isommalla budjetilla kesäkukkia tänä keväänä, koska meillä oli lakkiaiset ja anopin muistelujuhlat. Upean oranssi kiinanruusu on kukkinut ahkerasti koko kesän ja ilahduttanut minua päivittäin.

1.6.2024

Syyskuun puolivälissä kukkia oli todella paljon. Kävin muuten juuri nostamassa Kiinanruusun sisälle.

Vanhempieni rivitalon pihalta on peräisin nämä ihanan hehkuvat liljat. Harmillisesti niiden määrä on jatkuvasti vähenemään päin. Niitä on ollut penkissä yli 15 vuotta.

Uskomatonta väri- ja kukkaloistoa pääsee ihailemaan keväisin Haagan alppiruusupuistoon. Atsaleoissa on myös oranssi lajike. Hieno paikka!

Oranssi on meillä ollut myös juhlavärinä. Kun pojat olivat pieniä, niin vietimme ahkerasti halloweenia. Meillä oli useana vuotena isot halloween-bileet sekä esikoisella ja kuopuksella oli halloween-teemaiset synttärijuhlat. Paljon oranssia on siis ollut meidän lokakuussamme. Viime vuonna minua ilahdutti Puotilan kartonon kurpitsatapahtuma. Se tulee tänä vuonna uudestaan! Mukavaa!


Kuvat Puotilan kartanon halloween-tapahtumasta

Sitten muutama kuva omien bileiden oransseista suosikeista:

Legendaarinen juhlajuoma

Esikoisen kanssa kaiversimme tämän cuagamolea oksentavan kurpitsan

Halloween-juhlissa vieraili myös P. Kallonen hienossa oranssi-vihreässä puvussaan

Tässä vietetään jo vähän aikuisempia (=tylsempiä) halloween-juhlia

Minulle oranssi on myös elämyksellinen väri. Alan heti muistelemaan upeita auringonlaskuja, jolloin taivas on hohtanut oranssina tai horisonttiin on laskenut oranssi tulipallo. Pakkohan se on nyt muutama kuva kaivaa tähän. En varmaan ikinä kyllästy ihailemaan auringonlaskuja ja ainahan niitä on pakko yrittää kuvata.

Toukuu 2024, Vuosaaren Kalvik

Santorini lokakuu 2023

Marraskuu 2021, Teneriffa

Keski-ikäisenä minusta on tullut myös suuri ruskan rakastaja. Parasta syksyssä. Syksyn rakastajaa minusta ei taida tulla mitenkään. 

Ruska Vuosaaressa 2020

Kirkkonummen oranssi ruskaa vuonna 2022

Sipoon Östersundomin ruskaa myöskin vuonna 2022

Vantaan Simonkallion ruskaa vuonna 2020

Sitten vielä pari bonuskuvaa, jotka nostattavat hymyn minun huulilleni:

Tälläisillä busseillä sitä ajeltiin 80-luvulla. Oli ainakin hyvin erottuva väritys.

Olen pyörittänyt monta vuotta kotiparturia. Kälyni äiti teki meille tälläisen erinomaisen kotiparturin viitankin. 

Oranssi on ihanan energinen väri. Hyppää mukaan haasteeseen ja näytä mitä oranssi sinun elämässäsi onkaan! https://repolainenreissaa.blogspot.com/2024/09/ihan-oranssi.html

Energistä viikkoa!


2 kommenttia:

  1. Oranssi on lempivärini, joten tämä postaus ilahdutti kovasti. Värit oikein läiskähtivät silmille. 😊 Ja tuo laukku on aivan ihana, ja tosi hyvä juttu, jos sitä saa "jatkettua".

    Miten mä en muista 80-luvulta tuollaisia busseja. Ehkä Kouvolassa on tylsemmät bussitkin, kun siellä on kaikki muukin niin ankeaa. 😂

    P. Kallonen on kyllä pelottava. Tuliko viereesi nukkumaan tuon näköisenä? 🤪

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oranssi on kyllä energinen ja iloinen väri ja luonnossa niin upea!

      En ole aivan varma, että oliko tuo keltaoranssiväritys itse asiassa vain osassa Vantaan busseja. Minusta ne pysyivät noissa väreissä pitkään. Muistiini on syöpynyt myös se, että ainakin 70-luvulla Espoon bussin olivat vaaleanvihreitä. Niissä saattoi myös olla oranssiraita. Pitää googlata.

      P. Kallonen on niin kauhistuttava näky, että sellaisena ei ole asiaa minun kanssa samaan sänkyyn lainkaan :D

      Poista