18. syyskuuta 2024

Flunssaa ja mökkireissu sienimaastoon

Niin siinä kävi, että perheessämme pyörinyt flunssa tarttui lopulta minuunkin. Yskä on niin järkyttävä, että se estää nukkumisen ja selkää särkee yskiminen. Mieheni sukuseuralla oli viikonloppuna koko päivän retki ihanalla ohjelmalla, mutta minä jouduin jäämään kotiin sairastamaan. Maanantain ja tiistain olen ollut sairauslomalla enkä mielestäni ole työkuntoinen vielä keskiviikkonakaan. Flunssaoireet alkoivat pukata päälle jo mökkireissullamme viime viikolla. Ilona sai anottua enoltaan uuden mökkeilyajankohdan enonsa hallitsemalle sukumökille viime viikolle. Sinne meitä veti hyvät kantarellipaikat ja Ilonalla toki nostalgia. Hän on mökkeillyt siellä koko lapsuutensa ja nuoruutensa isovanhempiensa kanssa.

Viime viikon maanantaina saavuimme auringonlaskun aikaan lämpöisessä kelissä Tammelaan

Maanantaina kävimme ajoissa nukkumaan, jotta jaksaisimme seuraavana päivänä sieniretkeillä aktiivisesti töiden jälkeen. Sääennuste lupasi vielä koko tiistaille poutaa ja lämmintä. Illalla syömäni mikroruoka alkoi närästämään pahasti ja heräsin siihen aamuviideltä enkä saanut enää unta. Oli pakko juoda kaksi kupillista kahvia työpäivän aikana, jotta pysyin hereillä palavereissa ja sain jotain tehtyä. Siitäpäs seurasi mahakipua. Könkkäsin kuitenkin Ilonan perässä metsään mahakipuisena. Mitä sitä ei hullu keski-ikäinen tekisi kantarellien vuoksi :) Ensimmäiseksi Ilona vei minut ihan karmeaan ryteikköön, josta emme löytäneet mitään. Seuraava kohde oli onneksi helpompi kulkuisempi. Uusia sieniä ei ollut noussut, koska metsä oli aika kuivaa. Sieltä täältä löytyi hieman poimittavaa. Illalla saunoimme ja uimme. Järvivesi tuntui jo viileältä, mittarin mukaan pintavesi oli 19. Juuri kun olimme lopettaneet saunomisen alkoi hiljakseen sataa.

Tiistaina oli niin lämmin sää, että pistin etäkonttorin pystyyn mökin terassille, josta näkyy järvelle

Tiistain sienisaalis

Loimulohta, perunoita ja kantarellikastiketta. Niin hyvää!

Lounaalla herkuttelimme omenapiirakalla


Mökiltä on viehättävät järvimaisemat

Keskiviikkona teimme pienen pikapyrähdyksen metsään keskellä päivää, koska illalla Ilonan kaveri oli tulossa mökille kyläilelään. Hän sattui sopivasti olemaan Hämeenlinnassa työmatkalla. Olen tavannut hänet kerran Women in tech konferessissa. Kiva oli tavata uudestaan! Minulla oli illallisen valmistusvuoro ja tein kantarelli-pekonipastaa taas. 

Keskiviikon saalis - näistä poimi suurimman osan Ilona: Kuvan on ottanut Ilona.

Voi mitä herkkua jälleen tulossa


Päivän järvikuva

Torstaina heräsin vähän flunssaisena. Edessä oli pitkä päivä kotimatkoineen, joten jouduin jättämään sienestyksen väliin. Kylläpä harmitti. Sitten harmitti vielä enemmän, kun Ilonalta tuli metsästä kuvia. Vihdoin hän oli löytänyt runsaan kantarelliesiintymän. Minun haaveenani olisi päästä kerran poimimaan sellainen aivan puhtaaksi. Päivä oli taas mukavan aurinkoinen. Illalla harmitti lähteä kotiin. Toisaalta hieman flunssaisena paras paikka on kyllä oma koti.

Ihan huikean hyvät sienipaikat on tuolla mökillä Tammelassa. Toivottavasti pääsen joskus uudestaan. Suppilovahveroiden perässä ei tarvitse ajaa Tammelaan saakka, niin on löytynyt ihan kivasti meidän mökiltämmekin. Muuten täytyy sanoa, että sienestys meidän mökillämme verrattuna Tammelaan on aivan eri laji. Toisista metsistä niin kantarelleja löytyy ja toisista ei.

Ilonan upea kuva!

Kuvan on ottanut Ilona


No nyt on saalis! Pääsin osille :)

Mökkeilun lopuksi kävimme vielä soutelemassa järvellä mukavassa auringonpaisteessa.




Nämä etätyö-mökkireissut tuovat arkeen tosi kivaa vaihtelua. Oli mukava päästä näkemään Ilonan lapsuuden tärkeä paikka ja kokemaan parempia kantarellimetsiä.

Tiistaina minun kantarellidiilerini viestitteli, että vielä olisi todennäköisesti syksyn viimeisiä kantarelleja myytävänä. No arvaatte varmaan, että tietenkin ostin. Eläköön keski-ikäisen sienihulluus! Mökillä päädyttiin kokeilemaan kokkausta Repolaisen tyyliin kukkakaalista. Se onnistui erinomaisesti! Siitä lisää myöhemmin.

Pysykää terveinä!

6 kommenttia:

  1. Olipa kiva, että oli mukavaa sairastumisesta huolimatta. Kauniit kuvat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän oli vastatuulessa tuo mökkireissu. Ensimmäinen yritys kaatui siihen hammaskipuun ja hampaan poistoon ja toisellakin reissulla sienestystavoitteisiin en päässyt lainkaan. Onneksi sentään pääsin paikan päälle eikä tauti iskenyt siellä voimalla päälle.

      Poista
  2. Mökkeily best ja noi teidän ruokailut, kuola täällä valuu! Ja hei, Tammela on aika lähellä meidän mökkiä, ehkä n 15-20 km välimatkaa, ollaan siis oltu melko lähellä toisiamme samaan aikaan. Valoa viikkoon, mä oon nyt semi flunssassa!

    VastaaPoista
  3. Voi miten ikävä tuo flunssa uutinen oli - ikävää, että tarttui sinuun mutta perhepiirissä sitä on vähän vaikea myös välttää. Ensimmäisen reissun pilasi hammas vihulainen ja nyt sitten tämä flunssa - tsemppiä ♥

    Kyllä on UPEA sienisaalis! Kanttarellit on parhautta paistettuna tai vaikka munakkaan kanssa ja minä rakastan niitä. Tosin myös suppilovahveroita ja "sekasieniäkin", joista olen tehnyt sienisalaattia joskus joulupöytään.

    Upeita kuvia teidän Tammelan reissulta ja toivotaan, että seuraava retki sitten onnistui ilman flunssia tai muita vastoinkäymisiä.

    Toipumista Rva Kepponen ♥

    VastaaPoista
  4. Tuo kantarellidiileri on niin kertakaikkisen hauska ilmaus, että naurattaa joka kerta. 😂 Tässä iässä diilauksen kohteet ovat vähän toisenlaisia kuin ehkä nuoremmilla. 🤭 Mulle voisi diilata intialaisia herkkuja Intiasta ja ehkä yhden currylehtipuun.

    Ja kyllä se vaan niin on, että yksinkertaiset herkut ovat monesti parhaita, kuten tuo perunat, loimulohi ja kantarellikastike. Ai että! Söisin sitä vaikka heti (kello 6 aamulla 🤣 ).

    Sairasteleminen on ikävää, joten toivottelen pikaista toipumista!

    VastaaPoista
  5. Jestas miten upeita maisemakuvia, mutta minä vaan palasin aina uudelleen katsomaan tuota kanttarellikuvaa, jossa sienet ovat vielä maassa - jestas - siis oikeasti noin paljon ja näkyvillä??? En I-K-I-N-Ä ole moista nähnyt, vai oliko Ilona poistanut lehdet, sammaleet, neulaset ym:t joiden alla ainakin minulta kuurupiiloa leikkivät.

    Olipa onni että pääsitte mökkeilemään, vaikka esteitä tuli ensin hampaan ja toisella kertaa flunssan muodossa - sitkeä/sinnikäs olet!!

    Ja jään jännällä odottamaan kukkakaalista enemmän...

    VastaaPoista