12. syyskuuta 2024

Upean syyskuisen helleviikonlopun viettoa

Paikallista talviuintitoimintaa pyörittää piensatamassa toimiva venekerho. Sain heiltä kutsun tulla venekerhon iltamiin lauantaina. Luvassa oli pelejä, makkaran grillausta ja musiikkia. Minulle iltamien vetonaulana oli erinomaiset saunomismahdollisuudet. Venekerhon ja talviuinnin voimapariskunta toi paikalle talviuinnissakin käytössä olleen peräkärrysaunansa sekä upean saunalauttansa. Olen parissa talvituintikaudessa kuullut paljon kehuja saunalautasta. Mukaansa iltamiin sai tuoda perhettä tai ystävän. Kaverini Sirpa innostui iltamista heti kuultuaan saunalautasta. Vielä illan lopuksi keskimmäisen poikani tyttöystävä Lillikin tuli koestamaan saunalautan. Kaiken kaikkiaan vietimme reilut kolme tuntia iltamissa. Siis lähinnä saunalautalla. 

Lauantain sää  oli aivan jumalaisen hyvä. Ulkona tarkeni pitkään pyöriä uimapuvussa ja kylpytakissa. Saunalautalta pääsi uimaan ja vesikin oli vielä +20.


Uskallan väittää että meidän kasvoilta näkyy tyytyväisyys tulevasta saunalauttaillasta


Sauna Maestro uimassa. Hän on itse rakentanut saunalautan, kuten myös peräkärrysaunan.


Sirpa yläkannella chillailemassa

Kaunis Lilli yläkannella. Arvostan sitä, että Lilli tulee mukaan meidän koko perheen menoihin ja tuli siis jopa yksin minun ja Sirpan kanssa saunomaan. 

Molemmissa saunoissa, sekä peräkärrysaunassa että saunalautalla, on ihan hilittömän hyvät löylyt. Molempiin mahtuu kerralla hyvin seitsemän tai kahdeksankin. Tai 10 ahtamalla :D Oli kyllä kiva ilta ja tuon saunomisen jälkeen varsin rentoutunut olo. Sirpan kanssa aloimme haaveilemaan, että olisipa meilläkin oma saunalautta.

Syökää makkaraa! 

Sunnuntaina nautiskelimme hyvästä säästä ulkoilemalla Stansvikissä Hra Kepposen kanssa. Olimme ajatelleet, että syömme ravintolassa jotain. Niin oli ajatellut moni muukin, koska jono keittiössä oli noin 1,5t mittainen. Syömisemme typistyi pullakahveihin. Tai jos ollaan tarkkoja, niin puolikkaaseen pullaan. Nekin olivat tehneet niin hyvin kauppansa, että jäljellä oli vain yksi pulla.

Stansvikin maalaisidylliä


Stansvikin kartanon upea vanha lehtikuja

Stansvikissä on myös pieni uimaranta. Uskomatonta, että syyskuun alussa oli vielä auringonotto- ja uimakelit!

Helteestä ja auringosta huolimatta syksyn merkkejä on jo näkyvillä.

Tällä viikolla pääsin Ilonan kanssa etätöihin hänen enonsa mökille. Tulimme tänne maanantai-iltana. Kahdesti olemme ehtineet piipahtamaan sienimetsällä ja kantarellisaalis on ollut ihan hyvä. Kivaa on ollut, vähän harmi palata jo tänään takaisin kaupunkiin.

16 kommenttia:

  1. Ihana hyvän mielen -postaus, kiitos! Mahtavaa loppuviikkoa! Olkoon lämmintä edelleen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Mukavaa perjantaita ja viikonloppua! Taisi iskeä syksy päälle kertaheitolla.

      Poista
    2. Kiitos! Siltä tuntuu. Toivon taukoa sateesta niille pätkille, kun liikun siivousreissun yhteydessä.

      Poista
    3. Toivottavasti selvisit kuivana siivousreissuistasi. Nyt sitä sadetta tuntuu riittävän :(

      Poista
  2. Stansta vei sanat suustani, eli ihanan hyväntuulinen postaus! Oli nautinto lukea.

    P.S. Hauska toi makkarakuva (t. makkaran salarakastaja)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos Satu!
      Saunakaverini sanoi, että olen minä sitten reilu, että heti kun hän haukkaa makkarasta niin minä alan kuvaamaan. Ehkä vähän noloa. Mutta sillä lailla sai kyllä hauskan makkarakuvan. Parhaat kuvat ovat niitä yllättäviä kuvia. Ei nimittäin tämän ikäiset oikein opi poseeraamaan enää ;)

      Poista
  3. Kyllä syyskuu vielä hellii säällää! Saunojat näyttävät kaikki nauttivan olostaan, sen huomaa kuvista ja lukee tekstistäkin.

    Mukavaa viikonloppua :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitkäänhän tuo hieno jää jatkui, mutta nyt sitten tuli käänne sateiseen. Minua ei sinänsä haittaa, koska flunssa kaatoi minut sänkyyn ja sotki viikonloppusuunnitelmani. Nautiskelen nyt kirjasta kuunnellen sateenropinaa. Ihan kivaa sekin.

      Poista
  4. Ymmärsinkö oikein, että jollakin on oma saunalautta vain omaan käyttöön? Missä tuollaista voi pitää kesällä satamassa ja entäs talvisäilytys?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saunalautan omistaja ja rakentaja on tehnyt sen perheensä käyttöön. Ymmärtääkseni hän toimii yrittäjänä, joten on toki mahdollista, että sitä käytetään joskus myös yrityksen tarpeisiin, mutta saunalauttaa ei ole rakennettu liiketoimintaa varten. Perhe viettää sillä leppoisia kesäpäiviä jossain suojaissa ankkuripaikassa. Lautalla on laituripaikka pienvenesatamassa, jossa sillä on myös talvisäilytyspaikka.

      Poista
  5. Nyt oli keli kohdillaan näin kivaan tapahtumaan. Harvoin syyskuu tarjoaa hellettä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sattui erinomainen sää venekerhon iltamiin. Kun minä lähdin kotiin siellä oli jo nuotiopaikka laitettu kuntoon ja kitari kaivettu esille. Olisi varmaan ollut tunnelmallinen yökin siellä :)

      Poista
  6. Mukavaa vaihtelua arkeen. Kelit ovat tosiaan suosineet. Nyt on jotenkin ihan pettynyt olo, kun on niin syksyinen keli :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olin viime viikolla mökkeilemässä ja maanantaina lähdimme sinne shortseissa ja lämpöä oli yli 20 astetta. Keskellä viikkoa oikein mietin, että mikä tämä outo tunne onkaan. No, sehän oli kylmä ja piti alkaa kaivamaan ulkoiluhousuja. Onneksi olin sentään tajunnut pakata ne mukaan.

      Minustakin tälläinen viileä sadesää on pettymys. Olisi vielä saanut kesä jatkua hetken verran.

      Poista
  7. Venekerho osasi kutsua oikean henkilön paikalle - te osasitte nauttia tuosta kaikesta ihan sielua ja sydänjuuria myöten - se välittyy kuvista ja ihana "miniä"... ihailen kyllä perheyhteyttänne todella!! Ihanat pojat löytää ihania miniöitäkin...

    On joskus ollut "puhettakin", että isäni rakensi myös saunalautan, ennenkuin osti "Vaarin saaren"... pitäisikin äidiltä kysyä, että mitä sille saunalautalle oikein tapahtui... se nyt oli vain oikeasti pikkusauna, joka oli lautan päällä... 4-5 henkilö max...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me osasimme Sirpan kanssa arvostaa mahdollisuutta päästä saunalautalle. Minä olen käynyt kerran aikaisemmin kaupallisella saunalautalla, mutta Sirpa ei päässyt silloin ja hän on siitä saakka puhunut, että pitäisi hänenkin päästä saunalautalle joskus.

      Ulkopaikkakuntalainen tyttöystävä yöpyy meillä melkein joka toinen viikonloppu, niin siinä joutuu aika nopeasti syvään päätyyn eli hengailemaan meidän kanssamme :) Oikein mukava nuori nainen.

      Muistan nyt, että on ollut "puhetta" isäsi rakentamasta saunalautasta. Jos osaisin rakentaa, niin minulla olisi itse rakennettu omakotitalo, kunnostettu kesämökki terasseineen ja hienoine kulkuineen ja sitten minulla olisi vielä saunalautta.

      Poista