4. helmikuuta 2019

Viikon kivat jutut

Viime viikosta suurin osa meni enemmän tai vähemmän flunssaisissa merkeissä, eipä tuo räkä ole vieläkään täysin loppunut. Viikkoani piristivät ravintolaillallinen, poikien suloisen serkun 3v synttärit sekä Ivalo tv-sarja.

Sunnuntaina olimme poikien pienen serkun synttäreillä. Sen verran harvoin näemme, että synttärisankari vähän ujosteli meitä aikuisia. Meidän keskimmäinen tykkää pienistä lapsista ja on hyvä leikittäjä, joten hänen kanssaan jää murtuu nopeasti. Hetkellisesti koin taas haikeuttaa siitä, että omat lapset ovat jo niin isoja. Kiva oli nähdä kälyn sukuakin pitkästä aikaa.

3-vuotiaan komea dinokakku

Selfie synttärisankarin kanssa

Kävimme työkaverini Sirpan kanssa muistelemassa upeaa Georgian matkaa georgialaisen ruuan äärellä Sörnäisissä sijaitsevassa Georgian house nimisessä ravintolassa. Maut olivat hyvin autenttiset ja osittain erinomaiset, ravintola oli viihtyisä ja ilta siis kaikinpuolin onnistunut. Meidän pöytämme taisi olla sinä iltana ainoa, jossa asiakkaat puhuivat suomea.

Kasvisalkupaloja, täytteet olivat hyvin pähkinäisiä, kuten kuuluu

Alkupalojen kanssa tilasimme tietenkin khachapuri-leivän, tällä kertaa tuollaisen veneen mallisen leivän, jossa oli reilusti juustoa ja kananmuna päällä. Leipää syödään siten, että siitä leikataan tai revitään pala ja sitä dipataan kananmunassa. Näyttääpä tuossa kananmunan kaverina olevan myös reilusti voita.  Khachapuri oli todella herkullinen! Seuraavalla kerralla tilaan itselleni kokonaisen khachapurin ja naudanlihapadan.

Tuo leipä on niin hyvää!

Jaoimme pääruuatkin. Tilasimme sienitäytteiset khinkalit ja naudanlihapataa. Khinkalit eivät olleet samanveroisia kuin Tbilisissä syömämme, mutta naudanlihapata sen sijaan oli paras maistamani. Jälkkärikakku oli myös todella hyvää.



Mies teki taktisen Elisa Viihde sopimuksen päivityksen, jolla sai katseluoikeudet Elisan muuten maksulliseen materiaaliin kolmeksi kuukaudeksi Ivalo-sarjan vuoksi. Minä pidän pinnalla olevasta Nordic Noir buumista, joka sai Sillasta alkunsa. Tykkäsin Sorjosesta ja Karpistakin, mutta Ivalo pesi edeltäjänsä 6-0. Lappi ja Ivalo näyttäytyvät todella eksoottisina ja maisemat ovat välillä henkeä salpaavan kauniit. Sitä melkein odottaa, että milloin poliisit seuraavan kerran ajelevat moottorikelkoilla tunturimaisemissa.

Sarjassa vieraillaan paljon Arctic Resort hotellissa. Ihastelin koko sarjan hotellia ja suunnittelin jo sinne menemistä. Googlaamalla selvisi, että hotellia ei olekaan olemassa, vaan se on digitaalisesti lisätty pienen kulissin ympärille. Mikä pettymys ;)

8 kommenttia:

  1. Upea kakku ja herkkuruoat. Täällä myös kärvistellään flunssan kourissa, ei kiva!

    VastaaPoista
  2. Onpas komea kakku! Tuommoisen miekin huolisin synttäreilleni. ;-D

    Kiitos ravintolavinkistä! Tuo pitää kyllä käydä testaamassa.

    Vähemmän räkäisiä päiviä sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo kakku taisi olla leipomosta tilattu, joten ei muuta kuin kakkukaupoille synttäreiden kunniaksi ;)

      Georgian house on kivasti erilainen ravintola, koska se tosiaan tarjoilee autenttista georgialaista ruokaa. Sieltä ei saa pizzaa eikä wieninleikeittä :)

      Poista
  3. Pitääpä tsekata tuo ravintola, kiitos vinkistä.
    Elisa Viihteen hankkimista olen minäkin miettinyt, ihan vain Ivalon vuoksi.

    Iloa viikkoon <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Georgian House on aidosti autenttinen ravintola, joka tarjoilee vain georgialaista ruokaa. Sieltä ei saa pizzaa eikä wieninleikettä :) Niin oli autenttista, että ravintola ei myynyt edes cocista.

      Ivalo on komeasti toteutettu sarja, toivottavasti se myy hyvin ulkomaillakin.

      Kiitos samoin - iloa viikkoon!

      Poista
  4. Ihanilta näyttää ja kuulostaa nuo syömiset :) Ja maailman suloisin kakku! Meidän 8-vee ilmoitti, että hän haluaa pitää seuraavat synttärit kotona, joten ehkä minunkin pitää pitkästä aikaa alkaa suunnitella kakkua (onneksi on vielä aikaa jokunen kuukausi - hidas hämäläinen kun olen).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän kuopus on pitänyt koululaisena useatkin kotisynttärit peli-teemalla. Kivasti ovat menneet. Kuopusta piti suorastaan kannustaa valitsemaan muut kuin kotisynttärit 10v kunniaksi. Meilä aletaan jo olla ohitse kaverisynttäreiden vietosta. Merkkipaalu sekin :)

      Poista