10. helmikuuta 2019

Arkisen viikon parhaat

Kohta päättyvä viikko on ollut arkinen ja vähän alavireinen. Loppuviikon lumi-, räntä- ja vesisateet ovat harmittaneet. Viikon päästä koululaisilla alkaa talviloma ja loskassako sitä pitää viettää? Olisin niin toivonut lumen ja talviurheilukelien säilyvän. Loskan määrä on aivan järkyttävä ja sadevesikaivo tietenkin jään alla. Oma vireystila on kehnohko, olisin loman tarpeessa, mutta sitä ei ole näköpiirissä paria irtopäivää enempää. Haluan talven takaisin ja aurinkoa myös!

Viikon kohokohta oli maanantai-iltana Kansalaistorilla järjestetty kiinanlaisen uuden vuoden vastaanotto. Tapahtuma on järjestetty monena vuotena, mutta me kävimme siellä ensimmäistä kertaa. Ohjelma oli yllättävän laadukasta ja osa esiintyjistä oli lennätetty Kiinasta saakka. Pojatkin tykkäsivät lohikäärme- ja leijonatansseista. Pakkasta oli sen verran, ettemme jaksaneet odottaa ilotulitusta.
Tarkoituksenamme oli hoitaa iltaruokailu tapahtumassa. Alueen reunalla oli muutamia kojuja, jotka myivät ruokaa. Ensimmäisen kojun antimet eivät olleet kovin kummoisia ja seuraavan kojun taas liian tulisia lapsille. Harmi, ettei ruokailu toiminut. Oman mahani olisin varmasti saanut täyteen tapahtumassa.

Kiinalaiset "hampurilaiset"

Viikon parhaisiin lukeutuu työpaikan pullapiirin kokoontuminen. Olen niin paljon maistellut leivonnaisia elämässäni, että harvoin enää harvoin tulee vastaan itsetehtyä leivonnaista, jota en olisi ikinä aikaisemmin maistanut tai josta en olisi edes kuullut :)

Työkaverini perheessä ainakin perheen miehet suhtautuvat hifistellen ruuanlaittoon ja leivontaan. Miespuolinen työkaverini olikin sitten leiponut meille ranskalaisia canelé-nimisiä leivonnaisia (ääntyy kanle). Heillähän tietenkin oli kotona pari kappaletta canelé-metallivuokia. Kuulemma alumiinen runebergin torttuvuoka sopisi myös caneléjen tekoon. Canelét näyttävät hiukan vaatimattomilta, mutta olivat niin herkullisia, että harkitsen vuuan ostamista.

Lisätietoa https://en.wikipedia.org/wiki/Canel%C3%A9

Jos olisin tiennyt, kuinka hyviä nuo ovat, niin olisin asetellut omani lautaselle ja kuvannut sitä hartaudella. 

Viikko oli niin arkinen ja tylsäkin, että tässäpä taisi olla kaikki viikon parhaat. Vielä yhden parhaan onnistuin vetäisemään sunnuntai-iltapäivänä. Energiatasoni ovat olleet niin alhaalla, etten ole saanut aikaiseksi hankkia keskimmäiselle uusia laskettelumonoja. Tällä kertaa vitkuttaminen kannatti, koska sain ne hyvästä tarjouksesta. Toivottavasti Etelä-Suomen rinteet pysyvät vielä auki, jotta mekin ehtisimme mäkeen.

Mukavaa uutta viikkoa!

18 kommenttia:

 1. Minulla on vähän sana juttu että tuo loskakeli väsyttää..mutta kevättä kohti mennään☀️☀️☀️☀️☀️☀️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on kulkuväylä aivan veden ja loskan alla, siitä ei ilman kumisaappaita pääse kuivin jaloin kulkemaan. Tylsää :(

   Toivottavasti olisi vielä sen verran talvikeliä, että pääsisimme laskettelemaan ja sitten saisi kevät iskeä päälle ihan täysillä.

   Poista
 2. Jatkuvat lumisateet muuttuivat todella hetkessä vesisateeksi ja valtaviksi lätäköiksi. Kahluusaappaat olisivat nyt tarpeen :) Kyllä talvi kuitenkin vielä jatkuu ja aurinkokin paistaa, usko pois!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veden ja loskan määrä on kyllä aivan järkyttävä. Toivottavasti huomenna pysyn pystyssä kumisaappailla tuossa pihatiellä.

   Haluan uskoa, että olet oikeassa, että vielä olisi talvikeliä ja aurinkokin näyttäytyisi!

   Poista
 3. Vetisyydestä ja loskasta todellakin samaa mieltä. Sucks! Ja harmillista tuo alavireisyys. Itsellänikin on ollut ilmassa outoa väsymystä. Olen nukahdellut työpäivien jälkeen sohvalle ja ollut sitten loppuillan ihan tokkurassa ja kiukkuinen kuin ampiainen... Toivottavasti aurinko ja pakkaskelit palaavat pian, niin josko kumpikin saisimme energiat paremmin kohdilleen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on ollut aivan samanlaista nukahtelua työpäivän jälkeen ja se sotkee harmillisesti unirytmiä. Usein päikkärit venähtävät liian pitkäksi ja se sotkee ikävästi unirytmiäni. Tänään olo tuntui pirteämmältä, kun aurinko paistoi kunnolla.

   Tsemppiä!

   Poista
 4. Joskus se arkiviikko kaikessa tylsyydessään on kyllä ihan parasta. Ja koska/räntä/kaikki mahdollinen alkaisi täälläkin jo riittää. Onneksi valoa on joka päivä enemmän ja vääjäämättä se keli muuttuu jossain kohtaa.

  Hyvää uutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tokihan se tylsä arkiviikko on parempi kuin huono arkiviikko ;)

   Inhottavaa oli, kun useampana päivänä kotoa pääsi kuivin jaloin ainoastaan liukkailla kumisaappailla. Lisääntynyt valo on niin tervetullutta :)

   Poista
 5. Mä olin virkeä ja puuskainen neljänpäivää ja sit vilo vei voimat tylsyydellään. Oli kyllä yhdet illanistujaiseT joihin yksi miekkonen teki suklaa fondantit. Nekinnoli niin hyviä et jos oisin tiennyt, olisin kuvannut.
  Toiv alavireisyys päättyy ja loska katoaa. On tää järkky sää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neljän päivä vireys ja puuska kuulostaa jo hyvältä. Peukku sille. Jos mulla tuollainen puuska olisi ma-to, niin siinähän olisi viikko kivasti paketissa :)

   Poista
 6. Tää on elämää ja vaikka kun katsoo ulos, niin hieman kyllä mättää, mutta kyllä tämä tästä. Heh kuvaan tänään tavallinen maanantai videota ja jestas kun oon tylsä. :) Mutta sillä mennään.

  Nuo leivokset, nam.

  Kivaa uutta viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä pitää olla tylsää :) ja sit kun välillä sairastelua ja muita tympeyksiä urakalla, niin osaa taas arvostaan sitä tylsempääkin arkea :) Täytyypäs käydä katsomassa tavallista maanantaitasi

   Poista
 7. Nyt jäi hieman askarruttamaan, että minkä kokoisia nuo canelét olivat. Nuo näyttävät aika pieniltä, sellaisilta konvehtien kokoisilta, vai pettääkö silmä? Joka tapauksessa uskon, että hyviä olivat. Tulee mieleen, että saattaisivat maistua vähän churroilta tmv.

  Kiinalaisen uudenvuoden tapahtumat ovat jääneet minultakin aina käymättä. Ehkä se on se vuodenaika, kun aina on muka vääränlainen ilma. :-)

  Energisempää oloa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Canelét on ehkä hiukan Runebergin torttuja pienempiä, mutta se on varmaan lähimpänä kooltaan. Canelét on paljon churroja parempia, koska sisällä on vaniljahyytelelöä. Currohan on aika mieto maultaan, rakenne niissä on kyllä kiva. Oon tosin joskus dipannut churroja suklaasulaan ja se oli mahtava yhdistelmä. Caneléssa on samanlainen rapea pinta kuin churrossa, mutta siis maukkaampi sisus. Mitenkäs tässä keskellä yötä tekee ihan hirveästi mieli leivonnaisia ;)

   Poista
 8. Itseäni harmittaa etten ehtinyt silloin lähteä viettämään Kiinalaista uutta vuotta vaikka niin olen tehnyt jo monena vuotena peräkkäin. Seuraavana aamuna oli herätys klo5 ja lähtö Tukholmaan messuille.

  Tapahtuma on aina todella laadukkaasti järjestetty. Ruokailu talvikeleillä vähän hankalaa ja monesti jäänyt siksi väliin. Monena vuonna on ollut muuten aina hirveitä pakkasia kun on ollut tämän juhlinta. Kivoja kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tuo oli ensimmäinen kerta, mutta ei varmastikaan viimeinen. Ohjelma oli tosiaan hyvää ja järjestelyt ääenentoistoineen ja isoine screeneineen aivan ammattimaista.

   Kivaa viikonloppua!

   Poista
 9. Tuo kiinalainen uusivuosi- tapahtuma näytti todella hienolta! Katselin klippejä, ja teki mieli mukaan. Visuaalisesti mahtava elämys, siltä se ainakin näytti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohjelma oli hieno ja sitä oli runsaasti! Aivan mahtavia tällaiset maksuttomat kaupunkitapahtumat :)

   Poista