1. kesäkuuta 2015

Tuleekohan tässä romahdus ennen lomaa

Viime syksynä aloitimme remonttiprojektin. Se on ollut erittäin hitaasti etenevä, kivinen ja hinta-arvioltaan tolkuttoman kallis. Pitkän paikallaan junnausvaiheen jälkeen olemme saavuttaneet pisteen, jolloin pitäisi alkaa tapahtumaan konkreettisia juttuja.

Ajoitus tietenkin on ihan ahterista. Tässä kolmien kevätjuhlien ja yksien nimenantojuhlien ja täysien työpäivien välissä olen tyhjentänyt lastenhuonetta ja vaatehuonetta. Kaiken kiireen ja väsymyksen keskellä olen yrittänyt nauttia myös juhlista, sillä olenhan nähnyt maailman hienoimman merimakkaran, sydäntä lämmittävimmän ekaluokkalaisten ryhmähalin, esikoisen erinomaisen ensimmäisen numerotodistuksen ja suvun uusimman tulokkaan eli poikien suloisen pikkuserkun.


Maailman hienoin merimakkara eli juuri eskarin päättänyt kuopuksemme

Ekaluokkalaisten ryhmähali, joka päätti ensimmäisen kouluvuoden.
Oma poika on kadonnut halin syövereihin :)

Kuopus ja suvun tuorein jäsen

Remonttiprojektin tilojen tyhjennysvaihe sakkaa pahasti. Ensimmäisestä vaiheesta uskon vielä selviävämme. Viikolla aulamme pitäisi muuttua varsinaiseksi tilaihmeeksi, jossa on tietokonetyöskentely- sekä askartelutila ja melkein kuution verran säilytystilaa. Kyllä jännittää. Tämä on oikeastaan vasta "harjoitus", jonka puuseppä toteuttaa ennen lastenhuoneen megapläjäystä. Jos tämä menee pieleen, niin uskoni lastenhuoneen onnistumisen suhteen romahtaa. Onhan tässä vielä sellainenkin mahdollisuus, että sisustusarkkitehdin suunnitelman ovat surkeat. Mahdollisuuksia epäonnistua siis riittää :(

Ensi viikolla tämä näyttää ihan joltain muulta :)

Siinä missä jännitän ammattilaisten kätten jälkeä jännitän meidän kyvykkyyttä tyhjentää tilat remonttia varten. Vaatehuone, johon olemme 13 vuoden ajan laittaneet tavaraa juurikaan poistamatta pitää tyhjentää. Samoin koko lastenhuone. Lastenhuoneen kalusteiden osalta näen jo painajaisia, koska portaat yläkertaan ovat hyvin kapeat. Saammeko sängyt kunnialla ulos asunnosta?

Väsymys painaa päivisin töissä. Ajatus ei kulje enkä voi yhtään luottaa muistiini. Tavoite on saada remontti ja uudet kalusteet sisään ennen ensimmäistä loman pätkää. Sitten viikon loman jälkeen pitää saada koti asuttavaan kuntoon ja töissä projektit loppuun ennen varsinaista lomaa. Saas nähdä miten käy. Riitääkö voimat sittenkään? Miten remppaprojekti onnistuu?

PS. Myyntiin tulee erinomainen Roope-Riikka jatkettava kerrossänky kuultovalkeana. Sänkyä voi tosiaan jatkaa ja osat myös käyttää erillisinä vuoteina. En olisi uskonut, että luovumme siitä, mutta se on nyt myytävänä. Hintatoiveeni on noin kolmasosa uuden paketin hinnasta. Lisätietoja pikkukepponen (at) live.com. 


Kuva lainattu Roope-Riikalta

14 kommenttia:

 1. Tsemppiä ja voimia 100 kiloa! ISO hurja projekti, mutta jos joku sen hanskaa niin te :)
  Yritä muistaa, että lopussa kiitos seisoo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempistä! Me ei olla parhaillamme näissä järjestelyhommissa :( mutta läpi tämä pitää painaa vaikka väkisin. Toivon kovasti että lopputulos on vaivan ja rahan arvoinen!

   Poista
 2. Remonttia kaipaa täälläkin moni paikka. Mutta minusta ei vielä ole tuohon stressiin. Tsemppiä vaan sinne. Toivottavasti kaikki menee toivotusti ja saatte vielä nauttia työn tuloksista hyvillä mielin!
  Ihana ryhmähali. Tuollainenhan sopisi ihan joka luokan päätteeksi ja kotiinkin perheen perjantaiperinteeksi :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempistä. Tosiaan toivon, että lopputulos vastaa odotuksia. Juuri kauhistuneena mietin, että viimeisimmistä piirrustuksista puuttui huonekalujen väri. Että minkäköhän väristä kamaa mahtaa tulla huomenna? Apua!

   Poista
 3. Apua teidän täytyy olla aivan tööt... No lopussa sitten kun kaikki on valmista, voit ylpeänä ajatella, että tästäkin selvisitte. <3

  Hirmuisasti zemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti tsempeistä. Tämä on hyvää harjoittelua sille, että joskus joutunemme teetättämään isompiakin projekteja. Ainakin tulee vähän kokemusta, että mitä kaikkea pitää seurata ja moneen kertaa tarkastaa.

   Poista
 4. Kyllä se siitä :) Remontit voivat olla todella rasittavia, muutaman olen kokenut je nyt välttelen niitä parhaani mukaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä kodin kohennusprojektit eivät todellakaan ole minun juttuni, mutta pakkohan näihinkin on välillä ryhtyä :( Toinen vaihtoehto olisi ollut muutto, että ehkä tämä on kuitenkin se helpompi tie. Toivottavasti voidaan porskutella monta vuotta tällä ja alakerran kalusteiden päivityksellä.

   Poista
 5. Ihana merimakkara! ♥ Stressaavalta kuulostaa, mutta toivottavasti kaikki menee hyvin! Yrittäkää jaksaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännitys alkaa olla melkein huipussaan tällä hetkellä, eka satsi tavaraa tulee aamupäivällä :) Hermohan tässä meinaa mennä, kun alan toimijoilla tuntuu edelleenkin olevan todella lepsu suhtautuminen aikatauluihin ja välinpitämätön tyyli muutoksista kommunikointiin. Minulle tulisi kenkää, jos hoitaisin omaa päivätyötäni samaan tyyliin.

   Poista
 6. Kuulostaa äärettömän kiehtovalta tuo projekti. Niin haluan sitten nähdä ennen ja jälkeen kuvia. Aulan muotoutuminen todella kiinnostaa. Ja se, miten tyhjennetään vaatehuone ja minne ne kaikki laitetaan. ja lastenhuoneen kamat...Kuvatodisteita!
  Lopussa kiitos tosiaan seisoo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aulaan tuli tänään kalustetoimitus. Siinä on vielä paljon hienosäädettävää, mutta se näyttää varsin lupaavalta.
   Raivoisa tyhjennys jatkuu, tällä hetkellä mätämme tavaroita isoihin muovilaatikoihin, jotka varastoidaan yläkerran parvekkeelle. Vaatteet menevät saunaan. Kokonaisen vaatehuoneen pitäisi mahtua uuteen kaapistoon ja kahteen siistittävään henkaritankoon, kunhan vaan suorittaa tarpeeksi karsintaa. Saas nähdä :) Mutta tämä on ihan ammattilaisen laskema juttu :D
   Isäni taas eilen totesi, että näissä suunnitelmissa on vain yksi heikkous. Kuka ne tavarat järjestää paikoilleen? Kuulemma minusta ei ole siihen. Hra Kepposesta vielä vähemmän. Olen jo miettinyt, että mitäköhän sellainen ammattilaisjärjestelijä mahtaisi maksaa :) My best hope :D :D

   Tässä on sellainen riski, että jouluna ei pääse saunaan, kun se on täynnä vaatteita :)

   Poista