5. kesäkuuta 2015

Introvertin todistus ja remppakuulumiset

Esikoinen sai ensimmäisen numerotodistuksen ja se oli äidille jännä paikka. Minua jännitti sen takia, koska esikoinen on luonteeltaan introvertti. Hän ei ole sitä tyyppiä, joka viittaisi tunnilla innokkaasti ja osallistuisi opetukseen. Omasta alakouluajastani olen ymmärtänyt, että introverttiydestä usein sakotettiin: koenumerot vähintään pyöristettiin alempaan tai pudotettiin suoraan yhtä numeroa alemmas.

Juttelin pojan kanssa etukäteen asiasta, koska halusin valmistella häntä, että todistus ei välttämättä vastaa hänen odotuksiaan johtuen tuntiaktiivisuudesta. Esikoinen on yrittänyt tsempata tuntiaktiivisuuden suhteen, mutta kun se ei ole luontaista lainkaan, niin vähäiseksi viittaaminen on jäänyt yrityksestä huolimatta. Pojalla oli itsellään selkeä käsitys, minkälaisen todistuksen hän itse itselleen antaisi. Sillä että, jos ope antaakin joistain aineista koenumeroita numeroa alemman, ei ainakaan keskustelumme perusteella tuntunut olevan juuri mitään merkitystä. Ainoa todistukseen liittyvä kiinnostuksen kohde tuntui olevan mahdollinen "hyvän todistuksen"-rahapalkkio isiltä :D

Ensikosketus numeroarvosteluun oli onnistunut, poika sai sellaisen todistuksen kuin olisi itsekin itselleen antanut.

***

Toisin kuin esikoiselle remppamiehelle ei valitettavasti voi antaa yhtään kiitettävää arvosanaa. Projekti on heti alkumetreillä pahasti myöhässä, syyt on enemmän tai vähemmän epäuskottavan kuuloisia eikä puolivalmis jälkikään vakuuta. Alkaa hermostuttamaan ja ärsyttämään.

Puusepän kanssa menee onneksi paljon paremmin. Ensimmäinen huonekalulähetys aularemontin keskelle saapui. Vaikuttaa varsin lupaavalta. Napsin keskeneräisestä asennuksesta ensimmäiset kuvat. Puolivalmistahan ei saisi esitellä, mutta teen siltikin niin ;)

Sekalaisen kaman ruma hautausmaa alkaa muuttua siistin ja toimivan näköiseksi kotitoimistoksi ja askartelupisteeksi.

Hylly on jo paikoillaan. Alaosa on mitoitettu mapeille ja siinä on ovet. Yläosaan avohyllyille tulee säästettäviä pokkareita, muita kirjoja ja osa askartelutarvikkeista.


Pöydälle mahtuu kaksikin tietokonetta


Lisää säilytys- ja työtilaa tuo suuri kaappi


Kaappi kätkee sisälleen sähköt, valot ja työtason. Erikoissaranat mahdollistavat ovien kunnollisen aukeamisen. Kaappiin tulee ompeluvehkeet ja paperiaskartelutarvikkeet. Aion pitää sen kokonaan itselläni. Vihdoinkin minulla on jotain omaa tässä taloudessa.


Työnjälki on hyvää. Suhtaudun luottavaisesti lastenhuoneen kalusteisiin. Ensi viikolla tulee ensimmäinen toimitus sinne. Kunhan vaan saisin sen pahuksen remppamiehen hoitamaan oman osuutensa! Viikonloppu meneekin jälleen remppaprojektissa, vuorossa on lastenhuoneen lopullinen tyhjentäminen huonekaluja myöten. Shoppailukierroskin pitäisi vetäistä, lapsilla on aivan liian vähän kesävaatteita ja aurinkolasit puuttuu ja kohta koittaa lomani ensimmäinen osuus.

Ihanaa kesäviikonloppua! Nauttikaa minunkin puolestani, minä painan projektia :)

16 kommenttia:

 1. Remppamiehillä on niin kova kysyntä, että menevät vähän, miten huvittaa. Tuttu juttu! Onnea pojalle hyvästä tokarista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Remppamiehillä tuntuu olevan kysyntää ja sen lisäksi heillä tuntuu olevan vuodesta toiseen liian optimistiset aikataulut :( Meillä sakkaa kohta sen takia projekti. Kiitos pojan puolesta onnitteluista.

   Poista
 2. Kivan ja toimivan näköistä. Toivottavasti remppamieskin ryhdistäytyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalusteiden osalta homma näyttää hyvältä. Loppuja emme pysty vastaanottamaan, ennenkuin remppamies saa hommansa tehtyä. Täytyy yrittää painostaa häntä urakalla.

   Poista
 3. Mä oon kans kuullu noista mielenkiintoisista remppamiehistä. Onkohan tässä itse tehnyt ihan väärän uravalinnan? Remppamiehillä taitaa olla niin paljon kysyntää että vois vain poimia kivoimmat hommat päältä ja tehdä kun huvittaa?

  Tosi kivan näköistä on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääkaupunkiseudulla tuntuu riittävän hommia remppamiehille, vaikka monesti kuulee sanottavan, että virolaiset ovat vieneet nekin hommat. Itsehän olen välillä puolivakavissani miettinyt, että jos/kun tämä nykyinen ala ei kanna eläkepäiviin niin hakeudun ammattikouluun LVI-linjalle. Lähetkö mukaan, pistetään pystyyn Elisan PutkiKepponen :D

   Poista
 4. No voihan rähmä noita remppamiehiä. Toivottavasti homma nyt rupeaa etenemään! Kivan näköistä on tulossa. Erityisesti tykkään tuosta pöydästä, johon mahtuu kaksi tietokonetta. Voi kun meilläkin olisi tuommoinen.

  Meillä on ollut ikkunaremppaa, eikä sekään sujunut ihan toivotulla tavalla. Ikkunat odottivat parvekkeella kuukauden, ennen kuin ukot suvaitsivat tulla. No, pääasia, että homma on nyt tehty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noiden remppaprojektien yhteinen nimittäjä tuntuu olevan aikatauluista lipsuminen. Minua jo jännittää, että ilmestyykö remppamies meille maanantaina sovitun mukaisesti. Toivottavasti.

   Hih, meillä paikka kahdelle tietokoneelle on vasta hyvä alku :D Miehellä on uusi pöytäkone, vanha menee pojille, mulla on oma läppäri ja sitten molemmilla on vielä erikseen työläppärit. Mun työläppäri on niin surkea ja siihen ei saa asentaa oikeastaan mitään, joten pakko olla vielä oma konekin :( Mutta nyt tulee kuitenkin ihan oikea työtila etäpäiviä varten, joka on ergonomian kannatal loistojuttu.

   Poista
 5. Voi maar noita remppahommia. Ehkä meillä inhoin kokemus oli, kun kylppärin laatat oli piikattu, eikä viemäreitä ollut suojattu. Siellähän vessat oli muutettaessa takaisin kotiin täysin tukossa ja 6-viikkoa sain taistella, että remppafirma tilasi imuauton ja kuvaajat ym. Oli kuulemma vaan meidän jäljiltä viemärit tukossa.

  Meitä on moneen junaan, on hyviä ja sitten on vasemmalla kädellä touhuajia.

  Ihanaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oijoi, olipas ikävä kokemus :( Mummilassa tehtiin yläkerrassa kylppäriremontti ja sen jälkeen vedet tulivatkin katosta läpi. Oli mennyt vähän vääränlaista putkea. Kiva olisi uskoa, että jokainen ammattilainen haluaisin tehdä hyvää jälkeä ja välttää virheitä :(

   Ihanaa viikonloppua sinne. Meikäläinen siirtyy taas kohta urakoimaan.

   Poista
 6. Remonttinne taitaa edistyä juuri niin kuin remontit yleensä edistyvät. Toivotan pitkää pinnaa :).
  Kiva kuulla, että introvertin todistus oli sellainen kun piti. Meillä on numeroiden ihmettely vasta edessä. Poika on fiksu, mutta tajuaako ope... Minua jännittää jo nyt! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tässä meidänkin projektissa tuntuu olevan ihan perinteiset ainekset kasassa: aikataulut venyy ja kustannukset kasvaa :( Toivon, että lopputulos on kaiken vaivan arvoinen.

   Poista
 7. Voimia remppaan <3 Tulee elävästi mieleen se kerta, kun soittelin läpi Uudenmaan parin viikon ajan löytääkseni luotettavan putkimiehen... Alkoi tuntua siltä, että sellaisen löytäminen on vaikeampaa kuin saada lottovoitto. Vaan työhuone näyttää tosi hyvältä, so far :) Jaksamisia uuteen viikkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempistä :) Sitä tarvitaan :) Toivottavasti saadaa homma kunnialla maaliin saakka.

   Poista