21. kesäkuuta 2015

Haastevastaus

Tykkään lukea ja tehdä haastepostauksia, mutta mikäköhän siinä on, että usein meinaan silti unohtaa vastata. Taikasaappaat-blogin Heli oli laittanut minulle Liebster Award haasteen ja mielenkiintoiset kysymykset, joten haluan vastata vaikka pahasti jälkijunassa

1. Mikä on parasta bloggaamisessa?
Voisin jakaa parhaat asiat kahteen kategoriaan: 

a) Yhteisöllisyys/vertaistuki vinkkeineen, neuvoineen ja ystävineen
Olen saanut blogin kautta paljon erilaisia näkökulmia ja vinkkejä tavalliseen arkeen harrastuksista lastenkasvatukseen. Jotkut lukijat ovat kulkeneet mukanani melkeinpä blogin alkumetreiltä saakka ja itse olen seurannut joitain blogeja vuosia. Siinä on ehditty vaihtaa kokemuksia ja näkemyksiä vaikka mistä asioista. 
b) Muistijälki elämässäni tapahtuneista pienistä ja vähän suuremmistakin asioista.
Blogi toimii päiväkirjanani, sieltä on monesti tarkastettu, että mitäs tarjoiltiinkaan Halloween-bileissä tai missä vietimme pääsiäisen kaksi vuotta sitten :) Olen tarkoituksellisesti kirjoittanut myös siitä, kun kaikki ottaa päähän, jotta niitäkin fiiliksiä jäisi talteen.
Ilman bloggaamista minulla tuskin olisi kirjoitettuna ylös tätä http://pikkukepponen.blogspot.fi/2011/03/naisena-pikkupoikien-maailmassa.html tai tätä http://pikkukepponen.blogspot.fi/2011/04/kettuskepponen.html tai tätä http://pikkukepponen.blogspot.fi/2012/05/malttamattomat.html

2. Miten bloggaaminen vaikuttaa arkeesi?
Otan paljon enemmän kuvia kuin ennen bloggaamista. Bloggaaminen vie toki aikaa ja samoin vie blogien seuraaminen. Muitten blogeista olen saanut hyviä vinkkejä mukaviin lapsikohteisiin, kirjoihin, ruokaan, lastenvaatteisiin ja käsitöihin/askarteluihin. Toivon, että olen omalta osaltani voinut välittää samanlaisia juttuja eteenpäin. Mutta muuten bloggaaminen ei vaikuta arkeeni, kukaan ei ole tunnustanut tunnistaneeni minut, en haaveile bloggaamisesta uraa enkä hae kaupallisia yhteistöitä. Teen tätä puhtaasti harrastuspohjalta. Joskus minulta on kysytty, että teenkö jotain asioita siksi, että voisin blogata siitä. En tee. Elän elämääni kuten ilmankin blogia, mutta se tulee tarkemmin dokumentoitua.

Töissä sorruin hiukan verottamaan tätä tarjotinta. Onneksi kukaan ei huomannut, että asiakkaat eivät syöneet näitä vaan oman talon väki teki täsmäiskun :)

3. Millaisia blogeja luet itse mieluiten?
Luen paljon eri tyylisiä blogeja harrastuksista ja lapsiperheenelämästä jopa muotiin saakka. Tykkään eniten blogeista, joissa on mukana arkielämän realismia ja todellisia tapahtumia. Olen tarinoiden ja sanojen ystävä enemmän kuin kuvien. Selailen kauniita kuvablogejakin, mutta mieleni vetää tekstien perään. 

4. Mistä saat ideasi blogisi postauksiin? 
Ideani tulee omasta arjestani, mikä tietenkin on päiväkirjamaisessa tyylissä luonnollista. Tapahtumien ei tarvitse olla mitään suuria vaan kirjoittelen pienistäkin asioista. Tykkään mennä ja tehdä, joten jutunaiheita kertyy siitä hyvin. Poikien pölhöikä on laantumaan päin, mutta tarjoaa edelleen materiaalia. En vieläkään ymmärrä, että mistä ne ammentavat kaikki ideansa :) Varsin harvoin mielessäni ei ole mitään kirjoitettavaa. Retkiä ja matkojani tekisi mieli kirjoittaa vieläkin yksityiskohtaisemmin.

Kesän parhaita juttuja on marjat. Kotimaisia ei mikään voita, mutta ulkolaisetkin kelpaavat

5. Millaista elämänvaihetta elit kymmenen vuotta sitten?
10 sitten olin puolivuotiaan esikoisen äiti. Tuossa vaiheessa alkoi olla takana esikoisen infernaaliset koliikkikuukaudet jolloin poika itki koko yön. Miehen kanssa kuljimme zombeina. Minä meinasin polttaa talon ja mies jätti omaisuutensa metroon. Kesän kynnyksellä tilanne alkoi helpottamaan ja elämä palaamaan kriisiajasta normaaliksi.

6. Missä haluaisit nähdä itsesi viiden vuoden päästä?
Haluaisin nähdä itse työelämässä koulutustani vastaavassa hommassa, fiksujen (tai edes siedettävien) teinien ja esiteinien äitinä ja paremmassa fyysisessä kunnossa kuin tällä hetkellä.

Työpaikalla uusi kahvila aloitti toimintansa "hiukan" ylimitoitetuilla salaattiannoksilla

7. Mikä on paras muistosi lapsuudestasi?
Minulla on paljon hyviä muistoja lapsuudesta. Yhtään sellaista ylitse muiden muistoa ei ole. Lämpimästi muitelen hiihtolomiani, joita vietimme isäni kanssa mummolassa. Hiihdimme kunnon lenkkejä ja laskettelimme. Terävästi mieleeni on painunut myös nukenvaunut, SuperStar Barbie ja elämäni ensimmäinen elokuvareissu, jolla katsoimme jonkun Afrikan luontoleffan. Hyviä muistoja on myös ystävistäni.

8. Mitkä ovat parhaat keinosi poistaa stressiä?
Stressinsietokykyni on hyvä, joten harvoin kärsin stressistä. Toimivat keinot minulle on ulkoilu, käsillä tekeminen ja lukeminen.

9. Mitkä ovat vahvuutesi?
Huumorintaju, positiivisuus, stressinsietokyky, toimintakyky vaihtelevissa olosuhteissa ja aika pitkä pinna. Toimintani perustuu enemmän järkeen kuin tunteeseen.

Työpaikkaruokalaan kuluu entistä enemmän rahaa, koska olen sortunut joka aamuiseen cappucinoon :)

10. Millaisia kirjoja luet mieluiten?
Pidän lukemisesta! Yksi lempiharrastuksiani. Luen melkein laidasta laitaan, kaunokirjallisuudesta kevyempään hömppään. Suosikkigenreni on ehdottomasti dekkarit. Tällä hetkellä dekkaritaivaani kirkkaimmat tähdet tulevat Ruotsista.

11. Mikä on paras asia elämässäsi juuri nyt?
Kirjoitan tätä lomalla, joten paras asia juuri nyt on rantaloma yhdessä perheeni kanssa.

***
Näin pahasti jälkijunassa ei kai ketään voi haastaan - varsinkin jos ei edes keksiä uusia kysymyksiä - mutta haastanpa sittenkin. Haastan Elisan blogista Sutkautuksia, Marikan blogista Kinttupolut, Katin blogista Ei ihan vielä ja Satun blogista Kukkapilli.

Haastetuille ja minut haastaneelle Helille laitan vielä virtuaalikukkaset kannustimeksi :D20 kommenttia:

 1. Voi Superstar Barbie, pinkkine mekkoinaan ja se timantti sormessa. Rakkain barbieni ikinä. <3 Kivoja vastauksia, hirmu kivaa lukea ja tuo runsas salaatti näyttää mielettömän hyvältä ja mikä kahvikin.

  Anteeksi hieman nauratti jo ihan omalta kokemuspohjalta, nuo meinasit polttaa talon ja mies jätti omaisuutensa metroon, huh niitä pikkulapsiaikoja, oli se rankkaa ja myös ihanaa. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, sinullakin on ollut Superstar Barbie :) Minulla on tallessa vieläkin :D Ostin se omilla säästöilläni. Oli hyvässä tarjouksessa, kun paikallinen Sokos paloi ja olin palosta niin tyytyväinen. Sorry S-ketju :)
   Esikoisen kanssa oli tosi rankat ekat kuukaudet, seuraavien kanssa meni onneksi paljon helpommin. Kuopus oli mallia aina hymy huulilla.

   Poista
 2. Tosi kiva kun vastasit kysymyksiin, oli kiva lukea näitä! Minä olen muuten seurannut sun blogia tosi pitkään, paljon ennen kuin aloitin oman blogin. Luulen, etten vaan silloin jättänyt ikinä jälkiä itsestäni että kävin lukemassa blogiasi.

  Hyvä stressinsietokyky on loistava ominaisuus, minulla se on ollut aika heikko, paitsi viime vuosina se on kehittynyt paljon, kiitos mindfulnessin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos haasteesta ja kivoista kysymyksistä. Hauska kuulla, että olet lukenut jo pidempään.
   Minulla stressin sietokyky on hyvä sellaisissa asioissa, joihin voi ottaa tauon kuten melkein kaikki työjutut, isot oman elämän päätökset. Sellaiset joista ei välttämättä saa taukoja onkin vaikeammat. Siksi koen ihan pienen rytmittömän vauvan hoidon raskaaksi, uskon että pahat taloudelliset tai parisuhteen vaikeudet voisi kuulua samaan kategoriaan.

   Poista
 3. Kivoja vastauksia. Ruoka kiinnostaa aina ja noi sun marjat näytti just siltä, että voisin syödä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Marjakausi on niin ihanaa. Minun helmasynti on makeanhimo, joten marjakaudella elämä on paljon helpompaa ja kevyempää ;)

   Poista
 4. Mäkin tykkään lukea muiden vastauksia - ja arvaapa vain, onko luonnoksissa roikkunut vastaava haaste jo vaikka kuinka kauan... tämä oli itse asiassa hyvä muistutus mulle :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äkkiä vastaukset kasaan, ennenkuin kesälomakausi pukkaa päälle :)

   Poista
 5. Kivoja vastauksia ja nam; kauniita kuviakin!

  VastaaPoista
 6. kiitos, otetaanpa heti työn alle!

  harmi kun ei kohdattu rantalomalla ;) meillä on se vasta edessä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi ollut huippua pitää Kreikassa blogitreffit :) Ei olla ehditty lähikylässä turmelemaan suomalaisten lasten mainetta, joten teidän ei tarvitse teeskennellä ruotsalaisia siellä :D :D Mukavaa reissua teille.

   Poista
 7. Kiitos haasteesta! :) Yritän ottaa työn alle pikimmiten. Nyt, kun vielä muistaisin, että mistä muualta sain vastaavan haasteen? Menisi sekin samalla :D

  VastaaPoista
 8. Kiitos haasteesta! Minä olenkin päässyt taas vähän vieroittumaan blogimaailmasta, joten toivottavasti tämä haaste tökkäisee sopivasti takaisin blogin pariin.

  Ihanaa loman jatkoa koko perheellenne! Ja tuokaa mukananne vähän aurinkoa tännekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, jos saan tällä haasteella sinut blogisi pariin :)
   Yritämme tuoda aurinkoa tullessamme :) Kiloja tulee mukana enemmän kuin lähtiessä, mutta mepäs emme joudu maksamaan niistä. Tuomme ne vyötäröllä :( All inclusive osoittautui varsin petolliseksi tällä kertaa

   Poista
 9. Voi kun oli ihana lukea näitä vastauksia :)

  VastaaPoista
 10. Kiitos kultainen haasteesta! Tartun siihen kunhan tokenen Tanskan reissusta :)

  Vastaukset olivat kovin tutunoloisia, itsekin olisin voinut vastata moneen kyssäriin saman suuntaisesti, great minds think alike :)

  Nautitaan kesästä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti teillä oli onnistunut reissu! Me kävimme Tanskassa ja Legolandissa kaksi vuotta sitten ja sitä reissua on muisteltu niin moneen kertaan. Sillä kertaa meillä meni kaikki nappiin.

   Mukavaa viikonloppua great mind ;)

   Poista