12. heinäkuuta 2014

Sinisiä alelöytöjä ja sammakoita

Mökillä olen nauttinut auringosta, luonnon kaudesta, mukavasta pikkupuuhastelusta ja hyvästä seurasta. Jopa minä olen innostunut kesämökkielämästä. Innostus saattaa kohta lopahtaa, koska pettymyksekseni tänään olikin pilvinen päivä. Tosin alkuperäisenä suunnitelmanakin oli alkaa näillä main kuukautta siirtyä kohti kaupunkia.

Hyvää seuraa tarjoili ensin Haltiakummi, joka tuli vierailemaan mökillä. Auringonoton ja uimisen lisäksi käväisimme kaupoilla ja toimistogaarderoobini sai kiihkeästi kaivattua täytettä. Ostin kolme paitaa, housut, mekon, caprit ja vielä farkkutakin. Olen niin tyytyväinen! Vielä pitää saada kenkiä ja farkut ja I'm ready for the autumn.

Osa saaliista. Mikä parasta, yhtä paitaa lukuunottamatta, kaikki alennuksesta :)

Haltiakummin kanssa teimme hiukan korujakin. Sattumalta tein sinisiä :) Kuopus ja keskimmäinen olivat räpläämässä Haltiakummin helmivalikoimaa ja olivat hirmutyytyväisiä, koska saivat tehdä niistä itselleen nimirannekorut.

Kuopus ihastelee valikoimaa

Pieni soutuvene on päässyt ahkeraan käyttöön. Erityisen mukavaa on soudella auringonlaskun aikaan.


Yöllä paistelimme Haltiakummin kanssa pannukakkua ja ihailimme upeaa täysikuuta. Se oli valtaisa keltainen pallo horisontissa ja ne tummemmat kohdat eroittuivat hyvin. Harmi, ettei kuun ikuistaminen onnistunut kunnolla. Heinäkuun alkupuolella yöt ovat vielä hämmästyttävän valoisat.

Uskoisitko, että kuva on otettu yöllä 02:30?

Vierailimme isotädin ja hänen miehensä mökillä. Vierailu on pojille aina yksi kesän kohokohdista. Tädillä on yleensä varattu lahjat ja herkkuja pojille ja tädin miehen kanssa pojat onkivat. Aikuiset nauttivat mökin ja saaren kauneudesta ja herkullisesta ruuasta. 

Suloinen mökki ja pihapiiri

Tietenkin pojat uivat ja leikkivät hiekkaleikkejä

Isäntä valmistaa loimulohta. Se oli erinomaista.

Viime kesänä pojat löysivät isotädin toisen suihkulähteen luota paljon sammakoita. Esikoinen jo odottelikin sammakkojahtia. On varsin mielenkiintoista, että esikoinen ei voi tappaa hyttysiä itse, koska se on ällöttävää. Sammakoita toki voi kauhoa likaisestakin vedestä vaikka paljain käsin. Onneksi löytyi riittävän iso purkki sentään avuksi. Saalistakin tuli :)

Muutaman tunnin sammakot asustelivat muovimaljassa ja sitten ne vapautettiin takaisin luontoon. Kuvat jäivät lemmikeistä muistoksi.

Kaksi isompaa veijaria

Sammakko-Kepposet :) 

Tänään olemme viettäneet köllöttely-möllöttelypäivää. Perheen ainoat aktiivitset ovat olleet kilpikonnat. Noppa on yrittänyt usean tunnin paeta ruokailuhuoneesta lopulta siinä onnistuen. Se saa aikamoisen nelivetokiihdytyksen aikaiseksi, kun vapaus koittaa. Kilpparivauva sen sijaan vietti neljä tuntia kesäkurpitsan kanssa.


6 kommenttia:

  1. Ihanan näköinen mökki, tuolla viihtyy varmasti.
    Kaunis tuo sininen mekko.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Isotädin mökki on suloinen ja kauniisti sisustettu. Siellä silmä lepää. Sininen mekko oli minusta hyvä löytö. Edessä on ilmeisesti yksi kuumemman sorttinen työmatka ja siihen sopii kuin nakutettu.

      Poista
  2. Onpa ihan unelmaista kesälomaa: mökkielämää, luontoa, hyvää ruokaa ja seuraa... Mitä sitä muuta enää ihminen kaipaa? (no äksöniä ehkä, mutta sitä sait onnistuneen shoppailun muodossa :D)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole mökki-ihminen, mutta hyvin on tänä kesänä mökkeily uponnut. Kiitos loistavien säiden. Saatan kohta tehdä aikuisiän mökkeilyennatykseni :)

      Kohta saattaa hiipiä pieni actionin kaipuu, mutta sen verran olen näköjään ollut loman tarpeessa, että vieläkin sellainen 10 tuntia unta vuorokaudessa menee kepoisesti.

      Poista
  3. Ihania sinisen sävyjä. Ihana toi ostamasi pusero, joka on keskellä kuvassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos maiju :) Keskellä on uusi kesämekkoni. Se oli erityisen mieluinen.

      Poista