21. heinäkuuta 2014

Hetkessä

Näin kesäloman loppumisen kynnyksellä, kun lomaa on vielä jäljellä muutama päivä, elämä tuntuu ihanalta. Aurinko on paistanut, lomaan on mahtunut monta ihanaa asiaa, paikkaa ja ihmistä. Nenän päällä on sata kesakkoa lisää ja varpaiden välissä rantahiekkaa.

Loman melkein viimeisinä hetkinä elämä tuntuu myös raskaalta. Vapauden huuma vaihtuu kohta aikataulutettuun työteliääseen arkeen. Seuraavaan pitkään lomaan on aikaa vuosi. Vuosi puurtamista edessä saa mielen mustaksi! Tuntuu kuin joku olisi lyönyt palleaan niin, että henki loppuu hetkellisesti.

Arjen Bermudan kolmioon on helppo hukkua. Elämän täyttää työ, ruokakauppa, kotityöt, lasten harrastuskuljetukset ja viikkojen sairasteluputket. Moni asia on asenne- ja järjestelykysymys. Itse lähden tavoittelemaan arkea, johon mahtuu säännöllisesti hetkiä itselleni. Hetki voi vaikka olla termoskahvit luontopolulla, viiden ruokalajin illallinen, hyvä elokuva, uusi kahvila, treffit miehen kanssa, ystävien kokoontuminen tai se ensimmäinen hiuslakka, joka pitää lupauksensa. Hetki on minulle itselleni, aikuisen naisen makuun.

Nämä Hetket tulevat tallentumaan tänne blogiini. Kirjoitan ne muistutukseksi itselleni siitä, mitkä asiat tuovat minulle iloa ja kuinka rikasta arki voikaan olla. Kirjoitan ne myös siksi, että joku toinenkin voisi löytää samat asiat ja saada niistä iloa elämäänsä. Sekä siksi, että olen blogini kautta saanut niin paljon hyviä vinkkejä ja toivon vinkkien ylettyvän myös Hetkessä-juttusarjaan.

Kirjoitusten otsikot alkavat tekstillä Hetkessä ja sama on myös tunnisteena. #hetkessä tunnisteella löytyy kuvia Instassa. Lisää Hetkiä teille tarjoaa blogiystäväni Haltiakummi, joka merkkaa samoilla tunnuksilla omat tähtihetkensä blogiinsa. Parhaita paikkoja on siis luvassa pääkaupunkiseudun lisäksi myös Pirkanmaalta.

Tervetuloa mukaan!

Pitkästä kirjoituksesta huolimatta vielä ensimmäinen varsinainen Hetkessä-kirjoitus: Cafe Regatta.


Aina, kun joku kertoo käyneensä Cafe Regatassa, minun tekee kovasti mieleni päästä sinne. Regatta on ollut useamman vuoden "heti seuraavana kauniina viikonloppuna"-aktiviteetti :) Olin hoitamassa asioita melkein samalla suunnalla ja päätin kurvata Regattan kautta. Se oli erinomainen päätös!

Regatta sijaitsee upealla paikalla Soutustadionin ja Sibeliuspuiston välissä kauniilla rannalla. Suojaisella lahdella harjoittelee suppailijoita ja melojia. Asiakaspaikkoja on kahdella terassilla, joista isommalla tuoksuu ihanasti nuotio, jolla voi grillailla makkaraakin. Terasseilla tuoksuu ihanasti mereltä ja sopivasti savulta. Jos kyllästyy katselemaan kimmeltävää merta ja melojia, voi ihailla Regatan useita humoristisia ja söpöjä yksityiskohtia. Kahvilan ilmapiiri on boheemisti hurmaava.

suppailijoita ja melojia

nuotio tuoksuu ja meri kimmeltää

perunamaa


Myynnissä on normi kahvilasettiä eli juomia, leipiä, leivonnaisia ja jäätelöä. Cafe Regatassa käy vain käteinen! Kahvi maksoi 2€ kuppi, erikoisuutena kahvila maksaa santsikupin juojalle 0,05€ kupista. Kahvi oli hyvää ja tuoretta. Kanelipulla oli 2,9€ ja perustavaraa (minusta se maistui puolivalmisteelta).

Koska Sibeliusmonumentti on niin lähellä, kannattaa samalla katsastaa sekin. On se komea :)14 kommenttia:

 1. Oih, onpa ihana idea tämä Hetkessä. Innolla jään odottamaan näitä Hetkiä! Mukavia viimeisiä lomapäiviä!

  VastaaPoista
 2. Minäkin toivon syksyysi mahtuvan monta ikimuistoista tai ainakin rentouttavaa #hetkeä!

  VastaaPoista
 3. Loistava kirjoitus!. Kaikki on kyllä oikeasti kiinni omasta asenteesta, arjestakin saa juhlaa oikealla asenteella. Ja miksi edes arjen tarvitsisi olla arkista? Aamupala sänkyyn arkena tai skumppatreffit kamun kanssa viikolla?

  Melkein tekisi mieli lainata tuota Hetkessä kirjoitusideaasi, niin hyvä se on...

  Regatta on ihana ja kestosuosikkini Helsingin kahviloista juurikin tuon tunnelmansa vuoksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elisa :) Idea on lainattavissa :)
   Regatan tunnelma, ainakin kauniina kesäpäivänä, oli erinomainen. Regattahan on auki läpi vuoden ja olisikin mielenkiintoista koestaa paikan tunnelma talvella.

   Poista
 4. Minäkin ihastuin tuohon Hetkessä-ideaan. Saatanpa tarttua siihen itsekin jossakin vaiheessa. :-)

  Cafe Regatassa en ole koskaan käynyt, vaikka olen siitä paljon kuullutkin. Näyttää tosi kivalta paikalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu :) Idea on lainattavissa :)

   Cafe Regatta oli kiva kesäkahvilakohde :)

   Poista
 5. Aivan ihana idea ♥
  Minäkin jään innolla odottelemaan #hetkiä ja ehkä vähän nappaan ideaakin. Ainakin ajatuksen tasolla.
  Mukavia viimeisiä lomapäiviä ja ihania #hetkiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos riikka :)
   Kannattaa napata idea syksyyn ja miettiä mikä piristäisi arkea :)

   Poista
 6. Hyvä kirjoitus ja idea! Odotan kovasti seuraavaa juttua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Seuraavat Hetket on jo koettu ja odottavat jutuksi päätymistä :)

   Poista
 7. Loistava tuo Hetkessä idea. Pitää tosiaan kirjata ylös nautintonsa. Ja etsiä niitä. Viettää niitä. KYLLÄ:

  Kirjoituksesi Bermudan kolmiosta osui myös. Siitäkin huolimatta, että mun bermuda on paljon hillitympi. Kyllä se vaan aikaa lisää, kun ei ole työmatkoja. Tarkoitan kotoa töihin ja takaisin.
  Mutta alkaahan ne aikataulut täälläkin.... Vielä en sitä muista onneksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Suosittelen etsimään ja ikuistamaan Hetkiä. Itse ainakin uskon niiden lisäävän elämänlaatuani.

   Arki on kyllä syksyn pimeydessä kaikkine velvollisuuksineen välillä musertavaa. Aikaa ei oikein meinaa riitää mihinkään ja nyt sitten työmatka ja tälläytyminen tulee vielä verottamaan sitä lisää :( Täytyy yrittää kehitellä jotain ratkaisua siihen, että pääsisin itsekin joskus harrastamaan.

   Poista