1. heinäkuuta 2014

Märkäpuku

Meillä valmistaudutaan pikkuhiljaa mökkeilemään. Todella houkutteleva keli: +14 ja sataa :( Kun sitä lomaa odottaa koko vuoden, olisi niin ihana saada hyvää tai edes siedettävää säätä. Toivottavasti ensi viikonlopun ennusteet ovat oikeassa ja lämpöä tulee yli 20 astetta!

Mökillä pääasiallinen huvi on uiminen. Meidän pojille kelpaa vähän kylmempikin vesi, mutta nyt on heidänkin kestokykynsä alitettu. Liian kylmää!

Kaikkea pitää yrittää, että edes vähäinen uiminen onnistuisi:


Jokaiselle lapsella on nyt sitten märkäpuku. Keskimmäiselle löytyi paksuin 3mm neopreenipuku, muut puvut olivat 2mm. Jalkaan vielä neopreenikengät, harmillisesti neopreenisukat olivat loppu. Toivottavasti tällä varustuksella pystyisi uimaan edes vähän!

Lasten märkäpuvut olivat suhteellisen edullisia hankintoja: noin 30€ kpl. Meidän piti ottaa pari konsultointipuhelua asiasta tietävälle, koska täysin sopivaa mallia ei meinannut löytyä. Yleisin vika oli, että hihansuihin jäi tyhjää tilaa. Puvun pitäisi olla oikein napakka joka puolelta. Jouduimme tyytymään esikoisen osalta kompromissiin. Lapsille olisi löytynyt myös muutama hajakoko pitkälahkeista- ja hihaista mallia. Pukuja myy mm. Clas Ohlson (3mm) ja XXL (2mm).

Sisäpuuhat eivät heti lopu kesken. Keskimmäisellä on vielä kymmenittäin maalattavia Warhammer ukkoja. Mukaan pakataan myös lautapelejä, DVDeitä ja leivontatarvikkeita sekä korkkaamaton Algan tiedesetti. Minulle tulee kassillinen kirjoja. Takakontti on varmasti täysi, kun pääsemme matkaan. Tavaroiden lisäksi siellä pötköttää mukaan reissuun lähtevät kilpikonnat :)


12 kommenttia:

 1. Kuulostaa kkkkkylmältä! Mutta toivotaan, että keli viikonlopuksi lämpenee. (terveisiä täältä hikiseltä sohvalta, ei tämäkään aina herkkua ole... etenkään nukkumaanmennessä, phuuh).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä on ennätyskylmää. Täsmäsää näyttää, että mökkipaikkakunalla olisi päivälämpötila ruhtinaalliset +11 huomenna :(

   Ongelma se on se liiallinenkin lämpö (ja etenkin kosteus). Muistan itse sen Aasian ajoista, kuinka tukahduttavan hikistä oli elo. Nyt silti tuntuu siltä, että voisin vaihtaa ;)

   Poista
 2. Loistohankinta! Teillä kyllä leikkaa, mulla ei olisi tullut mieleen. Mua käy omat pojat sääliksi, kun se kesän mahtavin juttu=uinti on jäänyt nyt välistä....ainakin vielä.

  Helteitä odotellessa!! Ihanaa mökkeilyä teille! Tää on ihan hauskaa kun asennoituu oikein!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kunnia kuuluu hankinnasta meidän keskimmäiselle. Hän näki viime kesänä naapurin lapsilla märkäpuvut ja silloin oli puhetta, että jos vedet ovat edelleen kylmät, niin voidaan hankkia meidänkin pojille märkäpuvut (viime hellekesänä se ukkosmyrsky sekoitti meriveden yhdessä yössä uimakelvottomaksi helteestä huolimatta).

   Kun viime viikollsa tuskailimme sitä vesi on suorastaan jäätävää, keskimmäinen muisti märkäpuvut. Itse olin jo koko homman unohtanut. Ei muuta kuin Clas Ohlsonille sovittelemaan. Sekin oli aika kokemus, koska pukukoppina toimi invavessa varaston perällä :D

   Minä yritän hakea asenteen kohdilleen. En voi väittää olevani varsinaisesti mökki-ihminen, mutta kai sitä aina muutaman päivän kärvistelee helteitä odotellessa ;)

   Poista
 3. Eipä ole tosiaan uimavedet houkutelleet meidänkään neitiä. Tarkoitus oli tänä kesänä (jälleen kerran) saada neiti oppimaan jalo uimataito vaan näyttää jäävän väliin, jollei pikku hiljaa kelit lämpene.

  Hienot puvut! Mukavia uimareissuja! Me odotellaan ihan rauhassa sitä helleaaltoa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä olisi myös tarkoitus treenata ahkerasti keskimmäisen kanssa, joka pysyy reilut 5m pinnalla. Voi olla, että meidän treenaus siirtyy syksyyn ja uimahalliin.

   Me lähdemme toiveikkaana jo ennen luvattua hellettä järjestelemään leiriolosuhteita ;) Toivottavasti helleaalto saapuu viimeistään ensi viikonloppuna!

   Poista
  2. Mä kans itseasiassa kyttään, koska syksyn uimakoulujen haku alkaa. Vähän tulee kiire, jos kesäkeleihin alkaa luottaa :D

   Poista
  3. Uimakouluhommiksi menee meilläkin syksyllä. Olisi vaan ollut kiva, jos poika olisi oppinut nyt jo uimaan, etenkin kun taito on niin lähellä, sitten olisin voinut valita hänelle "uimataitoisten" kurssin.

   Poista
 4. Jes, olet vaustautunut hienosti...märkäpuvut ja kaikki. Eiköhän se sää lämpene loppuviikoksi. Älä nyt kuitenkaan raahaa niitä askartelutarpeita mukana. Kaikesta huolimatta oikein mukavaa mökkeilyä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varustautumisesta ei jää homma kiinni :) Kunhan saisin vaan kaikki tavarat mahtumaan auton takakonttiin ja kilpikonnatkin vielä :)
   Ei jäänyt enää korttitarvikkeille tilaa ;)

   Poista
 5. Märkäpuku on erinomainen vinkki!!! Kiitos

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä :) Toivottavasti märkäpuku toimii :)

   Poista