8. heinäkuuta 2014

Vaasa

Teimme ensimmäisen reissumme Vaasaan, kukaan perheestämme ei ole käynnyt siellä aikaisemmin. Olipas meillä mukavat ja ohjelman täytteiset kaksi päivää! Ihastuimme kaikki kovasti Vaasaan, siellä riittää kivaa tekemistä koko perheelle.

Retkemme alkoi tutustumisella Stundarsiin, joka on kuin paikallinen Seurasaari. Siellä on 60 rakennusta, joista osa on auki vieraille. Satuimme paikalle, kun Stundarsissa oli käsityöläispäivä ja näimme muutamia työnäytöksiä. Hiukan ihmettelinkin saapuessamme, että onko Stundars tosiaan niin suosittu, että siellä on kesäisin kaksi parkkipaikan näyttäjää ;)

Minä pidin kovasti Stundarsista. Retkeä vaivasi suomalaisittain harvinainen riesa: liiallinen kuumuus. Stundarsissa aurinko porotti polttavasti. Stundars yhdistettynä kuumuuteen ei jaksanut pitkään ylläpitää poikien mielenkiintoa. Leikkipaikka sai pojilta kehut.

Suloinen miljöö

Pellavan karstaus

Langan kehräystä

Ihana sekatavarakauppa. 
"Hymyilee kuin Hangon keksi" - Voi, että haluaisin tuon Hangon keksirasian kotiini!

Stundarsista matka jatkui Tropiclandiaan. Lippuluukulla kirpaisi, kun halusivat perheemme uimareissusta yli 120€. Moni muu paikka tarjoaa perhelippuja. Pojat rakastivat vesipuistoa! Vesiliukuja on muutama ja ne eivät ole hurjimmasta päästä. Mielestäni paikka soveltuukin parhaiten alakouluikäisille. Lippuun kuuluu kylpylän altaiden käyttö. Tropiclandiassa oli mukavan väljää ja vain rengasliukumäkeen piti ajoittain hiukan jonottaa. Miinusta paikka saa epäsiisteistä pukuhuoneista ja pesutilasta.

Hra Kepponen ja perheen pojat

Suosikki oli punavalkoinen vesiliukumäki, jossa mentiin renkaalla

Toisenkin aamun aloitimme varhain ja suunnistimme torikahveille. Yllätykseksemme torilla oli ranskalaisia ja italialaisia myyntirekkoja. Ne piti tsekata. Ostoskassiin päätyi croissantteja, mansikkatartaletti ja maraconseja, jotka söimme patsaan juurella istuskellessa.

Keskimmäinen ja ranskalainen pâtisserie

Pakollinen some-macarons kuva :)
Asetelma siis paperipussin päällä patsaan juurella ;)
Ei ole pakkaus kuin Ladureen eikä makukaan läheskään yhtä hyvä

Pienen keskustakiertelyn jälkeen matkamme jatkui Strömsööseen. Ihailimme rantaa, kurkistelimme talon ikkunoista sisään ja söimme piknik-lounaan. Suloinen paikka!

Nyt menee kuin Strömsöössä!!!

piknik Strömsön tammen alla

Iltapäivän vietimme vesillä Berny's cruising servicen Corinalla. Tulimme paikalle viime tipassa ja saimme paikat sisältä. Meinasimme läkähtyä veneeseen. Suurin osa kierroksesta taittuikin kannella seisten. Kierros oli ihan mukava, mutta suuremman vaikutuksen meihin teki hulppeat näkymät Raippaluodon sillalta.

Corina ja Raippaluodon silta

Taakse jää Raippaluodon silta.

Retkinäkymiä

Tunnustan - näillä kohdin iski pahanlaatuinen mökkikateus


Heippa Vaasa, oli kivaa!

12 kommenttia:

 1. Aivan huikea kesäretki teillä! Ja se sekatavarakauppa oli ihana :)

  Mutta siis yli 120 euroa vesipuistosta..??!! Mitä siihen lipun hintaan sitten kuului? Shampanjaa? Huhhuh, sanon minä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sekatavarakauppa oli niin suloinen!
   Huvittelupaikkojen pääsyliput ovat tyyriitä lapsiperheille. Shampanjaa ei kuulunut hintaan, mulle olis kyllä maistunut :)

   Dubaissa vesipuiston sisäänpääsy olisi ollut melkein 50€ per nuppi. Siihen hintaan olisi saanut laskea putkessa, joka menee haialtaan lävitse. Pojat ilmoittivat jo onneksi etukäteen, että eivät uskalla ja paikka jätettiin väliin. Jäi sitten testaamatta olisiko lippuluukulla hampaista paikat irronneet kirskuttelun seurauksena ;)

   Poista
 2. Kivannäköisiä lomareissukuvia! Sekatavarakauppa on ihana, voisin ottaa montakin rasiaa meille kotiin. Vaasassa mekään ei olla käyty koskaan, tänä kesänä Turku tulee tutuksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaasa oli kiva paikka. Meille jäi nähtävää ja koettavaa vielä seuraavaksikin kerraksi :) Kivoja ja kauniita rantojakin Vaasa tarjoaa useita.

   Poista
 3. Höhö, mä en tiennyt , että Strömsö on oikeasti olemassa. :-D

  Nuo lippujen hinnat on kyllä ihan järkyttäviä. Lintsilläkin maksaa yksi ranneke 39 euroa! Eli lähemmäs parisataa tulee viisihenkisen perheen Lintsikäynnin hinnaksi - ja siihen päälle vielä ruoat ja sen semmoiset. Kyllähän laitteiden ja vesipuistojen ylläpito tietysti maksaa, mutta jotenkin tuntuu, että hinnoittelu on pikkuisen yläkantissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Strömsööseen on joskus järjestetty avointen ovien päiviä. Jos Vaasa olisi lähempänä, niin tulisin kyllä :)

   On nuo huvituspaikat nykyisin kalliita. Monessa sisäkylpylässä perhelippu maksaa puolet tuosta vesipuistosta, siksi leukani loksahti auki. Meidän perheellä on vielä vuosittainen huvipuistoretki tekemättä. Siihen uppoaa yleensä noin 300€. Parin vuoden päästä ei sentään ole pakko enää ostaa aikuisille rannekkeita. Lintsin uutuudet ovat aina liian hurjia minulle ja vanhat on jo koluttu liian moneen kertaan.

   Poista
 4. Käytiin miehen kanssa Vaasassa seitsemisen vuotta sitten ja autottomana Vaasa ei kyllä kovin kummoiselta vaikuttanut. Vähän kuin Lahti, jossa oltiin viime kesänä, joka oli sateisena päivänä kyllä vielä karumpi kun Launeen perhepuistoon ei viitsinyt mennä ja torikin oli rempassa. Aika monessa suomalaisessa kaupungissa kivat kohteet on kaupungin ytimen ulkopuolella ja julkiset yhteydet on mitä on. Niinpä menemme tänä kesänä Tampereelle ja Turkuun, Turussa on käyty monena kesänä, mutta vielä on paljon nähtävää jäljellä. Ja pääsee kävellen / bussilla. Vaasassa oli kyllä käymisen arvoinen modernin taiteen museo (googlen perusteella Kuntsi).

  Noissa huvipaikoissa kannattaa aina katsella kaikki tarjoukset etukäteen. Lintsille saa 4 euroa halvemmalla rannekkeet verkkokaupasta (voi noutaa Lintsiltä), joistain s-ryhmän kaupoista etukortilla 5 euroa halvemmalla. Säästöä siis neljän hengen perheellä 20 euroa. Meillä ei perheen aikuiset tosin tarvinneet rannekkeita kun veljeni avovaimonsa kanssa hoiti lasten laitekaveruudet.

  t. Teija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet Teija varmasti ihan oikeassa, että autottomalle Vaasa näyttää toiset kasvonsa. Stundarsiin oli matkaa reilusti, varmaan 20-30km, Raippaluotoonkin lähemmäs 20km ja Strömsökin oli kaukana. Ja pari-kolme kilsaa varmaan tuli matkaa jopa Tropiclandiaan. Tokihan moni kohde on myös riippuvainen säästä.

   Hyvä, kun muistutit noista alennuslipuista, viime kesänä emme käyneet Suomessa lainkaan huvipuistossa. Meilläkin on useinmiten ollut S-ryhmän alerannekkeet Lintsille, kun ne saa näppärästi valmiiksi lähimmästä ruokakaupasta. Tänä vuonna harkinnassa on Särkänniemi. Pitää tsekata, että saako sinne alennusta. Silloin kun lapset olivat pienempiä ja vielä nirsompia, rattaissa kulki mukana kevyttä evästä ja juomia. Nykyisin ei viitsi kantaa ylimääräistä tavaraa.

   Poista
  2. Ainakin viime kesänä Särkänniemeen sai rannekkeet hieman edullisemmin Siwasta. Etu ei ollut kovin iso, mutta jonkinmoinen ja valmiiksi ostetut rannekkeet ainakin säästivät jonottamisen.

   Poista
  3. Jos jäädään mummolaan yöksi, niin sitten pitää kipaista viereiseen Siwaan rannekkeiden hakuun.

   Poista
 5. Meillä on pieni kummipoika Vaasassa joten varmaan taas loppukesästä reissu sinne suuntaan on ajankohtainen - tätä postausta siis miehen kanssa luetaan vielä uudelleenkin! :)
  Me on Suomen huvitus-paikat skippailtu vallan sellaisina vuosina kun on reissattu teltalla muualla, vaikka asutaan tässä ihan Särkän huudeilla.. aika kovaa hintaa pyytävät kaikesta.

  Iloista aurinkoista heinäkuuta sinne! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa tulevaa Vaasan reissua teille :)

   Meillä käydään kerran vuodessa jossakin huvipuistossa. Viime vuonna se oli Legoland, tänä vuonna voisi olla vuorossa Särkänniemi, vaikka hinnat kirpaisevatkin.

   Poista