4. huhtikuuta 2024

Pääsiäinen 2024

Pitkästä aikaa meillä ei ollut mitään varsinaista ohjelmaa pääsiäiseksi lukuunottamatta isoisien tapaamista. Päätimme keskittyä tänä pääsiäisenä ydinosaamiseemme eli syömiseen. Pojat aloittivat jo pääsiäistä edeltävällä viikolla kyselyn, että mitä syödään pääsiäisenä.

Vaarin eli isäni kanssa teimme "kukavaihdon". Minä sain vaarilta nämä tulppaanit

Vaarille tekemäni kukkakori

Pitkäperjantaina söimme uunissa valmistettua sitruunaista parsapastaa. Resepti oli helppo ja herkullinen. Yksi pojista tosin tinki isänsä ostamaan kaupasta jotain lisäproteiiniä, eihän kasvava nuorimies elä pelkällä kasvisruualla. Parsapastan kaveriksi tuli broilerin sisäfileitä. 

https://www.meillakotona.fi/reseptit/sitruunainen-parsaspagetti

Käytin enemmän lientä, koska laitoin spagettia 500g ja parsaakin tuplamäärän.

Helppo ja herkullinen parsaspagetti

Kuopus leipoi taas valkosuklaa-kardemummakakun pääsiäiseksi. Se on erinomainen resepti.

Olen nähnyt joskus onnistuneempiakin koristeluita

Pääsiäislauantaina kävin katsomassa elämäni ensimmäistä kertaa Via Crucis kärsimysnäytelmää. Sitä on esitetty vuodesta 1987, joten jo oli aikakin osallistua. Meillä on ollut pääsiäisenä usein ruokavieraita tai sitten olemme olleet laskettelemassa, joten Via Crucis on jäänyt aina väliin. Pikaisen googlauksen perusteella enimillään tapahtuma on kerännyt yleisöä 15000-20000 katsojaa. Katsojia oli paljon Senaatintorilla tänäkin vuonna, mutta ei ollut pahaa tungosta.

Suurkirkko tarjoaa niin upeat puitteet esityksille


Tämän kohtauksen alkukuva oli hieno, asennot olivat kuin Da Vincin maalauksesta

Kivasti oli katsojia paikalla

Minusta on hienoa, että pääsiäisenäkin on Helsingissä ohjelmaa ja tapahtumia. Isolla ihmisillä on silloin vapaata aikaa. Pidin Via Crucisesta. Ei siitä tule minulle pääsiäisperinnettä, mutta varmasti menen joskus uudestaankin. 

Söimme perinteeksi muodostuneen lammasaterian. Kuva on viime vuodelta, koska tämän vuotinen ei näyttänyt ruualta lainkaan. Tällä kertaa emme marinoineet karitsan fileitä itse vaan ostimme ne paistovalmiina kaupasta.


Toisen pääsiäispäivän aamupäivänä söimme tuhdin brunssin suklaamunineen



Kotibrunssi

Olen tähän saakka syönyt lähinnä vaan Mignon-munia, mutta nyt löytyi niille kovatasoinen kilpailija. Tämä iso Ferrero Rocherin pähkinäsuklaa pääsiäismuna oli todella hyvää!

Kävimme tervehtimissä molempia isoisiä. Apen synttärit sattuivat osumaan pääsiäiseen tänä vuonna, joten samalla juhlistettiin niitäkin.

Etukäteen ajattelin, että ehdin tekemään vaikka mitä kaikkea kivaa neljän päivän vapaalla. Niin se hurahti taas ihan hetkessä. Pahinta keski-iässä on ajan kulumisen nopeus. Päivät, viikot ja kuukaudetkin vain viuhuvat ohitse. Pääsiäinen oli kuitenkin mukavan leppoisa ja sain yhden kirjankin luettua loppuun.

Isoisiä tervehtimässä

Nopeasti se on hurahtanut tämäkin nelipäiväinen työviikko ja kohta on taas viikonloppu. 

Mukavaa perjantaita!

14 kommenttia:

  1. Onpa ollut erikoisuuksia sinun pääsiäisessäsi 🌼 kuten Ferrero Rocher ja Via crucis, ja monenlaista kivaa juhlapöydässä., isoisät mukaanlukien 🙂 Kakusta tekisi mieli leikata viipale, mutta se on varmaan jo syöty.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ferrero Rocher pääsiäismuna oli suorastaan löytö. Meillä yleensä ostetaan niitä ihania konvehteja jouluksi ja nyt sitten myös Ferreroa jatkossa pääsiäiseksi.
      Kivaa sunnuntaita!

      Poista
  2. Touhuaminen on mukavaa, mutta kodin rauhaan palaaminen on myös mukavaa, etenkin kun voi samalla viettää aikaa läheisten kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sopivasti puuhaa ja sopivasti rauhaa, niin hyvä tulee. Minä alan tulla vanhaksi, kun tuo rauhan osuus se vaan kasvaa vuosi vuodelta :)
      Kivaa sunnuntaita!

      Poista
  3. Noloa myöntää, etten ole edes kuullut Via crucis'sta. Nyt harmittaa, että pitää odottaa vuosi, jos aikoo osallistua. Olisinpa ollut mukana! Ihania herkkuja monessa kuvassa! Hyvää kohta alkavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa ehdottomasti mennä seuraamaan Via Crucista ensi vuonna. Toinen hyvä vinkki pääsiäiseen on pääsymaksuton Talvipuutarha, jossa on pääsiäisen aikaan, samoin kuin jouluna, ihanasti kukkia ja koristeita!

      Kivaa sunnuntaita!

      Poista
    2. KIITOS vinkistä! Kävelymatkan päässä tuo puutarhakin...

      Poista
    3. Minä käyn joskus Talvipuutarhassa ihan vaan istuskelemassa sen ihanan vehreyden keskellä. Se on kiva pakopaikka ankeasta syksystä. Siellä on pöytiä, joissa voi syödä omia eväitä. Olen joskus ollut keskustassa lounaalla ja istunut loput puhelinpalaverit, joissa ei ole paljoa tarvinnut puhua Talvipuutarhassa. Se oli niin kivaa, että pitäisi tehdä se uudestaan.

      Poista
  4. Kiitos Via Crucis-kuvista... siellä pääkaupungissa asuva jälkikasvumme on kerran lähettänyt kuvia - yleensä hekin jossain laskettelemassa tai sitten täällä ilonamme, kun useampi vapaapäivä...
    Vapaapäivät tosiaan hurahti - ja kun jälkeinen viikko nelipäiväisenä vaati 5päivän työt... niin olin ihan puhki... nukahdin eilen saunan jälkeen klo 19.50 sohvalle...
    Vaan nytpä reippaana jo viikonloppuun... pääkaupunki teattereineen kutsuu...
    Energistä viikonloppua sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vapaapäivät kuluvat aina aivan liian nopeasti :(
      Toivottavasti sinulla on kiva viikonloppu Helsingissä ja onnistunut teatterireissu! Nyt ei sää kyllä suosi pyöräilyä.

      Meillä tämä viikonloppu menee lähinnä oleillessa. Sanottakoon, että sää sotki suunnitelman ja antoi hyvät tekosyyn oleiluun.

      Poista
  5. Keltaiset kukat sopivat niin hyvin pääsiäiseen ja tuovat kyllä kevätfiilistä :)
    Mukavaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
  6. Kuulostipa ja näytti ihanalta tämä teidän pääsiäinen. Upeat keltaiset kukka-asetelmat, pääsiäisherkut ja isoisät :) Vaikka tuli taas lunta, niin oikein mukavaa keväänjatkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Meillä oli mukavan leppoisa ja ruokaisa pääsiäinen.

      Takatalvi vähän masensi mieltä, mutta nythän ulkona paistaa ihanasti, joten eiköhän tästä taas selvitä ja onhan se kevät tullut joka vuosi :)
      Kivaa viikkoa!

      Poista
  7. Teillä on ollut oikein leppoisa ja mukava pääsiäinen. Minua harmittaa kun en ole nyt pariin vuoteen osallistunut Via Crusikseen vaikka se on ollut minulle melkein perinne useana vuotena. Vaikuttava tapahtuma! Toki koronan takia tuli kolmen vuoden pakollinen tauko ja nyt reitti oli vähän erilainen kuin ennen. Aiemmin tapahtuma alkoi Kaisaniemen puistosta mutta nyt oltiin tiiviisti Senaatintori ympärillä.

    Sitruunainen parsapasta kuulostaa todella herkulliselta ja sitä varmasti myös oli. Valkosuklaa-kardemumma kakku näyttä myös ihanalta. Meillä syötiin perinteisesti taas rahkapiirakkaa, joka kuuluu meidän pääsiäisperinteisiin. Ja mignon munia. Ei siis ihme jos leuka kukki pari päivää pääsiäisen jälkeen :D

    VastaaPoista