8. huhtikuuta 2024

Ihan keltainen haaste

Repolaisen haasteen osa kaksi oli keltainen: Repolainen reissaa ja räpeltää: Ihan KELTAINEN

Keltainen on sellainen väri, jota minulla ei ole kotona sisustuksessa eikä vaatteissakaan. Kukkapenkissänikään ei kasva mitään keltaista. Nurmikollamme toki kasvaa ihan merkittävä itsekseen hoituva viljelmä voikukkia. Mietin hetken, että onko minulla mitään annettavaa "Ihan keltainen" haasteeseen. Sitten muistin minun keltaiset juttuni, josta minun on pitänyt postata jo pidempään.

Minulla on paheena herkkujen syönti. Siis suklaan, karkkien, keksien, pullien ja jäätelön. Olen yrittänyt opetella herkkujen arki- ja stressisyömisestä eroon. Herkuitta en kuitenkaan pärjää, joten olen korvannut niitä terveellisemmillä vaihtoehdoilla. Sellaiseksi on muodostunut keltainen lautanen. Hitsit ne ovat hyviä! Jos jaksan asetella keltaisen lautasen aineksia, ne ovat myös kauniita. Myönnän - välillä olisi niin paljon helpompi vaan repäistä suklaapatukka kääreestä.

Keltainen lautanen koostuu keltaisista hedelmistä sekä useinmiten myös parista eri jugurtista. Toinen jugurtti tuo makeutta ja luonnonjugurtti taas taittaa sitä. Välillä annoksen päälle ripottelen erilaisia myslejä. Keltaisten hedelmien perustana on banaani. Hyvänä kakkosena mangopiltti ja kolmosena passionhedelmä. En karsasta muitakaan värejä, joten keltaista lautasta saattaa välillä piristää pensasmustikat tai pakastemarjat.

Sitten niitä keltaisia kuvia:

Mangojugurttia, rahkaa, banaania, mangopiltti, passionhedelmää ja vähän marjamysliä

Ihan sama setti kuin yllä, mutta mysli puuttuu

Sama setti kuin yllä, mutta taitaa olla vain puolikas passionhedelmä ja muutama pensasmustikka

Kaikki hedelmät loppu ja olen yrittänyt paikata tilannetta visuaalisuudella :)Toimii myös ilman jugurttia, mutta toki ruokaisampaa jugurtilla

Pakastemansikoita ja -mangokuutiota banaanin sijasta


Nämä keltaiset lautaset ovat olleet syksyn ja talven terveystekoni. Olen aika ylpeä siitä, kuinka paljon olen saanut vähennettyä karkin syöntiä keltaisen lautasen avulla. Odottelen tässä kovasti, että marjojen hinnat laskevat ja valikoimat kasvavat. Olisi kohta aika siirtyä punaiseen lautaseen :)

Mahtaakohan tähän värihaasteeseen tulla jatkoa! Toivoisin pinkkiä tia vaikka lilaa.

Kivaa viikkoa!

18 kommenttia:

 1. Terveelliset ja riemastuttavan iloiset ja kauniit annokset 💛
  Toiseksi viimeisen päällä näytti ensi silmäyksellä makailevan paistettu muna 😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terveellisyyden lisäksi keltaiset lautaset ovat kuin söisi jotain oikeaa herkkua :)
   Rahka on aika vekkulia lautasella, kun se on niin kiinteää, mutta silti ikään kuin kelluu jugurtin päällä. Rahka ja sen päällä mangopilttiä on tosiaan kuin kananmuna.

   Poista
 2. 💛💛💛💛💛💛💛💛💛
  Namskis... ei riitä edes silmillä syöminen - pakko mennä töiden jälkeen isompaan kauppaan ja katsoa löytyykö passionhedelmää!!

  Nämä herkkusi ovat aivan mielettömän upeita - kauniisti esillä ja siis ihan oikeasti mulla kostuu nyt suunpielet siihen malliin, että joudun nieleskelemään tiuhaan...

  Haaste jatkuu... vielä pitkään ja vaikka millä värillä....
  Ihanaa kun ollaan innostuneita - olen itse ihan samaa mieltä, että värejä elämässä ei ole koskaan liikaa... ja niitä on hauskaa "Etsiä elämästään" varsinkin joskus "harmaimpina kausina"!

  Kevätmieltä iloista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keltainen lautanen on todellakin ollut terveystekoni tänä syksynä ja talvena. Ne vielä maistuvatkin hyvältä.

   Passionhedelmä on vähän kirpeä, syön niitä toki sellaisenaan. Parhaimmalta se maistuu jonkun makean kaverina. Niissä on hurjasti c-vitamiinia.

   Tänään tuntuu jo vähän keväältä, kun aurinko paistaa niin kivasti. Piti oikein laittaa kaihtimia kiinni, kun paistaa muuten suoraan silmiini :D

   Poista
 3. Kauniita annoksia! Tuli nälkä... Hyvää alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
 4. Jestas mitä herkkuannoksia. Nälkä tulee katsellessa. Kuivaa suupieltään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Nuo kyllä maistuvat ihan jälkiruualta :)

   Poista
 5. Keltaisia kukkia löytyykin lautaselta ja kauniita löytyykin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Toivottavasti kohta pääsen punaisiin kukkiin eli mansikoihin ja vadelmiin :)

   Poista
 6. Nam nam, olin täysin unohtanut ikisuosikin mangopiltin! Joskus aikoinaan, se ja maitorahka olivat aamupalana jumalallinen kombo! Iloa viikkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mangopiltti on ikuinen luottotuote. Tai ei pidä nyt vielä mainostaa, ennenkuin sillekin tapahtuu jotain. Toinen suosikkini oli kuningatarpiltti, mutta mokomat käyttävät siihen niin happamia marjoja, että en saa sitä alas ilman sokeria :)

   Nopeasti on taas tämä viikko kulunut, enää kaksi työpäivää. Jee jee :)

   Poista
 7. Mahtava näkökulma keltaiseen väriin! Ihan innostuin 🥰

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Keltainen lautanen on ollut terveystekoni ja samalla herkkuhetkeni.

   Poista
 8. Oi miten herkullinen näkökulma keltaiseen kun kaikki on hyvää syötävää! Nappasin sinulta tämän Repolaisen alulle paneman haasteen ja minulla on kovin asupainotteinen keltaisuus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin katsomassa keltaisia asuja. Sinulle sopii keltainen väri hyvin! Minulla on vähän vaikeuksia löytää minulle sopivia keltaisia sävyjä.

   Poista
 9. En tiedä, mihin lautaselliseen lusikkani iskisin. Kaikki annokset niin syötävän herkullisia. Maukasta keltaista.

  VastaaPoista