3. tammikuuta 2024

Kolmesti juhlittu vuodenvaihde

Meidän perheessämme juhlat ovat sellaiset, että pöydässä on jotain sesonkiherkkua tai vähän parempaa apetta ja läheisiä pöydän ympärillä. Niin ja pöytä nätisti katettuna. Meidän on siis aika helppo juhlia. Koska nuorisolla on usein omia menoja, niin juhla-aikataulua pitää hieman sovitella ja keski-ikäisten joustaa, jotta saadaan koko perhe juhlaan mukaan. Siksi juhlistimme kolmesti vuodenvaihdetta. Olisimme juhlistaneet neljästi, mutta vaari on flunssassa ja vuoden ensimmäiselle päivälle suunniteltu retki Talvipuutarhaan lykkääntyi.

Ensimmäisenä juhlistuksena tapasimme jo uudenvuoden aatonaattona Hra Kepposen Sveitsissä asuvaa serkkua ja hänen vaimoaan Elenaa Nokkalan Majakassa. Pariskunnalla on kaksi leikki-ikäistä lasta ja yleensä vähintään toinen kulkee mukana. Elena on kovasti tykästynyt lohikeittoon, joten helpot kahvilat ovat nykyisin suosikkitreffipaikka. Facebook on kyllä muistutellut edellisestä suosikkitreffipaikasta joka on georgialainen ravintola Rioni. 

Kahvilatreffeillä

Kännykän etukamera alkaa kuvaa usein ihan hirveän huonolaatuisia kuvia, mutta pakko laittaa tämä talteen. Minulla ja pikkuneidillä on täsmälleen sama pään poseerausasento :D Mistäköhän tälläinen tulee, että kun otetaan kuvia, niin pää menee usein vinoon

Uudenvuodenaattoa juhlistimme Hra Kepposen kanssa kahdestaan ravintola Paisanossa. Paisano tarjoilee filippiiniläistä ruokaa. Annoksissa on makua, mutta ei polttelevuutta. Paisanon annoksissa on monessa ruuassa yhdistetty suolaista ja makeaa. Palvelu oli erittäin hyväntuulista, hyvin ystävällistä ja nopeaa. Annosten kohdalla oli hajontaa. Oma pääruokani ei ollut kovin kummoinen, Hra Kepposen pääruoka oli erinomainen. Hra Kepposen alkuruoka oli vähän pliisu, minun erinomainen, jälkiruuat olivat taivaalliset.

Malja uudelle vuodelle

Useampi malja uudelle vuodelle ;)

Cheviche lohesta, lohipalat lähes sulivat suuhun

Hra Kepposen pihviannos oli erinomainen yhdistelmä maukasta, täydellisestä paistettua maustettua lihaa ja hieman makeaa kastiketta

Minun kana-annokseni. Meinasi pokka pettää ihan kunnolla, kun tarjoiluja toi lautasen minulle. Tuollainen puolikas broileri on vaikea saada näyttämään kauniilta lautasella ja ravintola-annoksista odotan hyvän maun lisäksi edes pientä visuaalisuutta. Pikkelsi oli erinomainen lisuke, maustekastike loppui hetkessä. Kana oli savustettu ja minua häiritsi runsas savunmaku.

Valkosuklaalla ja pistaasilla kuorutettu jäätelö-sorbettipallo. Pallon alla oli jotain kirpeää kastiketta, pistaasejä ja makeita sattumia. Ihan täydellinen!


Minä olin lupautunut uudenvuodenaaton kuskiksi ja ravintolassakin kävimme autolla. Kuljettelin nuorisoa myöhemmin illalla heidän kemuihinsa sekä niiden välillä ja hain kotiinkin. Uudenvuodenpäivänä oli huonosti nukutun yön jälkeen sellainen olo, että olisin juonut enemmänkin kuin sen yhden lasillisen kuoharia.

Uudenvuoden päivänä söimme sen perinteisen vuodenvaihteen ruuan eli kotitekoista perunasalaattia, nakkeja, pikkubratwursteja ja lihapulla sekä jälkkäriksi vohveleita. Tälle aterialle saimme nuorison mukaan.

Syömään!

Minä rakastan kotitekoista perunasalaattia, jossa on reilusti omenapaloja ja sopivast pienenpieniä suolakurkkupaloja


Minä olen jo melkein palannut normiarkeen, töissä on kyllä ollut aika hiljaista. Tänään alkoi palaverit juoksemaan. Kylmä ilma ja kipeä polvi ovat pitäneet minut sisätiloissa aika tiukasti. Tänään ajattelin käydä vähän haukkaamassa happea, vaikka joutunen taas turvautumaan kyynärsauvoihin. Aivotoimintani sumenee, jos en saa yhtään raitista ilmaa. Ulkona on kyllä ihanan näköistä.



Kivaa loppuviikkoa!


14 kommenttia:

  1. Herkkua on siellä ollut monenlaista, mooo-neeen-lais-ta.. ♪♫♪♪. Tuli yönälkä. Helsinki on nyt kyllä kaunis kylmyydestä huolimatta! Mukavaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vielä joudun urakoimaan loput perunasalaatit lounaaksi :) Pitkälle on riittänyt osa herkuista.

      Minun tekisi mieli kovasti mennä katsomaan Lux Helsinkiä, mutta en tiedä, että tarkenenko. Toivottavasti pakkanen lauhtuisi. Onko sinulla suunnitelmia käydä katsomassa Luxin teoksia?

      Poista
    2. En ole ajatellut asiaa. Toisaalta, luotan siihen, että netti täyttyy kuvista, vaikka eihän se ole sama asia, kuin nähdä itse. Pistän harkintaan - ja toppahousut jalkaan, jos lähden kävelemään! ;)

      Poista
    3. Minä kävin tekemässä koeulkoilua, että tarkenisinko mennä Luxiin. Muuten tarkenisin hyvin, mutta varpaat jäätyy. Villasukat eivät mahdu ainoisiin talvikenkiini. Täytyy kaivella kaappeja, josko pojilta olisi jäänyt sinne jotkut kengät. Nuo todella lämpöisen näköisen eteisessä lojuvat talvikengät ovat kokoa 46 :D Niillä en kykene matkaan.

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Lumikuorrutteiset puut ovat kyllä kauniita, mutta hitsit on kylmää.

      Kivaa viikonloppua!

      Poista
  3. Cheviche on tosissaan suussasulavaa ! Saimme sitä toisinaan kun espanjanakielisillä ystävillä oli tapana järjestää isompia tapaamisia pääkaupunkiseudun hispanoporukalle. Pari heistä oli ammatiltaan kokkeja joten tarjoilut oli aina fantastiset. Eivät silti maksaneet paljon.

    Oi noita teidän ruokianne... Tulee karmea nälkä. Meillä on onneksi iltapalan aika ihan kohta. Ihana tuo viimeinen kuva. Kaunista viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Cheviche on kyllä hyvää. Tämä annos oli yksi parhaista chevicheistä, jota olen syönyt. Lohi oli niin pehmeää ja päätä ihanan kirpakkaa.

      Ruokakuvista tuli mieleen, että me olemme aloittaneet katsomaan tv-kokista kertovaa sarjaa Julia. Onneksi ruokakuvapätkät ovat lyhyitä, mutta välillä ihan tuskaisia, kun kaikki näyttää niin herkulliselta!

      Kivaa viikonloppua!

      Poista
  4. Ihania ruokakuvia, paitsi tuo puolikas broileri oli... hmm, aika retro (kauniisti sanottuna). :-D

    Nokkalan Majakka on kiva paikka, mutta en ole käynyt siellä kuin kesällä. Mitä tykkäsit heidän lohikeitostaan? Mä olen aina luullut, että lohikeitossa ei voi olla liikaa lohta, mutta Nokkalan Majakka todisti luuloni vääräksi, ainakin sillä kerralla kun minä satuin syömään siellä lohikeittoa. :-DD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuollainen puolikas broileri lautasella ei ole visuaalisesti houkutteleva annos lainkaan :D :D :D

      Minulle ei ole sattunut Nokkalan Majakassa sellaista lohikeittoannosta, että olisi ollut liikaa lohta. Varmaan vähän riippuu, että miten keittoa on sekoitettu ja kuinka moni on ehtinyt siitä ottamaan. Nokkalan Majakka on kiva paikka, mutta siitä olisi pitänyt rakentaa isompi. Se on aina tosi tukkoisen oloinen. Sinänsä ihan mukava ongelma, että asiakkaita olisi enemmän kuin sisään mahtuu :)

      Poista
  5. Ihania uudenvuoden juhlintoja teillä! Meillä meni aattoilta kotosalla koiran vuoksi, onneksi pääsin ip leffaan. The Old Oak- leffa oli super. Kaikkea hyvää sinne uuteen vuoteen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uudenvuoden paukuttelu on isolle osalle lemmikeistä tuskaa :( Toivottavasti Kongo pärjäsi ok.

      Ihanaa alkanutta vuotta!

      Poista
  6. Nauroin ääneen tuota puoliakasta broiskua. On siinä annos. Kivasti olette taas juhlineet. Milloin kummassa alan ottaa susta oppia ja mallia? Me eletään täällä kyllä hyvin arkisesti, mutta ei nuo pojat ole selvästikään muuta kaivanneet. (Kun ei paremmasta tiedä) Voisi kuitenkin opetella juhlimaan edes arkea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pienet juhlinnat rytmittävät kivasti vuotta ja tulee valmistettua tiettyjä sesonkiruokiakin silloin. Meidän koko perheen juhlat olivat aika arkiset, mutta pöydässä oli niitä ruokia, joita meillä on yleensä vaan uutena vuotena tai vappuna. Siitä tulee sellainen perinne, että syödään yhdessä ja yleensä jotain tiettyjä juttuja, jollei juuri sillä kertaa päätetä tehdä toisin. Tulee noteerattua, että tälläinenkin juhlapäivä oli :)

      Poista