25. tammikuuta 2024

Kap Verden lomaraportti

Päätimme ystäväni Ilonan kanssa katkaista kaamoksen pakenemalle viikoksi aurinkoon. Matkan tavoitteet olivat uida, nauttia auringosta, snorklata ja tehdä jotain pikkuisia retkiä. Matkakohteeksi olisin voinut Teneriffan Costa Adeje, josta tykkään todella paljon. Olisi kiva päästä ainakin kerran vuodessa johonkin uuteen paikkaan. Suorilla lennoilla olevat vaihtoehdot olivat aika vähäiset. Kun huomasin, että Tui lentää nykyisin suorilla lennoilla Kap Verdelle kahdeksassa tunnissa, oli valintani selvä. Lomakohteeksemme tuli Salin saari ja Riun resort-hotelli Santa Marian kylän ulkopuolella.

Hiekkaa, merta ja hotelleja

Hotelli oli erittäin siisti ja henkilökuntaa oli todella paljon. Loma oli All Inclusive loma. Paljoa ei tullut syötyä hotellin ulkopuolella. Se on sinänsä harmi, mutta nykyisin haluan pelata varman päälle heikon vatsani kanssa - etenkin tälläisillä lyhyemmillä reissuilla on tärkeää, että lomasta pääse nauttimaan vatsaongelmitta. Riiussa oli niin monipuoliset ja hyvät ruuat, että tarvetta muualla syömiseen ei ollut. Hieman jäi kaihertamaan se, että ei tullut syötyä paikallista hummeria. Tosin paikallisia isoja rapuja söin melkein joka päivä ja tietysti paikallista kalaa.


Hotelilla taisi olla kuusi uima-allasta. Valitsimme yleensä sen kauimmaisen, jossa oli kaikkein rauhallisinta.

Loman ensimmäinen pina colada

Päivälämpötilat olivat matkamme aikana tasaisesti +26. Kotiinlähtöpäivänä oli pilvistä. Kap Verde on tuulinen lomakohde ja joka päivä meidän lomamme aikana tuuli enemmän tai vähemmän. Tuuli ei ollut häiritsevä, se toi mukavaa vilvoitusta. Sellainen haittapuoli tuulesta oli, että aallot rannalla olivat isot. Hotellimme kohdalla emme uskaltautuneet kertaakaan mereen uimaan. Kun rantaa käveli Santa Marian kylää kohtaa niin löytyi muutamia hieman tuulensuojaisempia paikkoja. Santa Mariassakin kävimme uimassa. Rannalla kävimme useasti päivässä ihailemassa sen kauneutta.


Kuva ei paljasta mittasuhteita oikein, aivan järkyttävän iso aalto

Yritin ottaa rannalla itsestäni hyviä selfietä. Tuli laatukamaa, ehkä se selfiekin näyttää paremmalta kun vieressä on hevosen ahteri.




Sitten muutama ruokakuva. Joka päivä buffeesta löytyi joku erittäin herkullinen vaihtoehto. Buffet-ruokailun lisäksi hotellissa oli useampi a la carte ravintola. Osassa ehdimme käymään viikon aikana kahdesti. Kiitos aamuvirkun Ilonan, joka oli kärppänä varaamassa illallisia meille.

Jälkkäreitä


Ihan älyttömän hyvä tempura-annos, jossa sekä mereneläviä että kasviksia

Surf'n'turf eli pihviä ja rapua. Tykkäsin!

Lounaaksi söin lähes poikkeuksetta kalaa ja aina noita isoja katkarapuja, kun niitä oli saatavilla. Nuo katkaravut olivat niin hyviä!

Parina aamuna saatoimme sortua myös aamiaisskumppaan

Läheinen Santa Marian kylä oli mukava. Siellä on muutamia kauppoja ja ravintoloita, Ilona kävi ostamassa pari uutta rantamekkoa. Paluumatkalla kuulimme, kuinka Santa Marian kylässä asuneet matkalijat valittelivat parin discon erittäin kovaäänistä musiikin jumputusta. Koska saarella on kaikki tuontitavaraa, niin hintatasoltaan se ei vaikuttanut edulliselta. Meillä rahaa kului lähinnä retkiin ja retkellä ostettuihin juomiin ja ruokiin. Santa Marian ranta oli todella kaunis. Rannalla sijaitsee myös laituri, johon paikalliset kalastajat tulevat aamupäivästä myymään saalistaan.





Sitten vielä vähän kuvia kalastajien kalansaaliista:




Täytyy nyt tässä kohtaa lopettaa kirjoittelu ja jatkaa vielä ainakin toisen postauksen verran matkan muistelua. Teimme kolme pientä retkeä: puolen päivän saarikierroksen, hieman epäonnisen snorklausretken sekä retken katsomaan sitruunahaitten poikasia. Niistä siis lisää myöhemmin ja ehkäpä samalla jonkinlainen Kap Verden hyvien ja huonojen puolten summeeraus. Näin etukäteen voin sanoa, että vaikka saari oli pieni, se oli pelkkää hiekkaa ja nähtävää hyvin rajoitetusti oli reissu silti oikein onnistunut. Nähtävää oli yhdelle lomaviikolle riittävästi. All Inclusive resort tarjosi helpot, toimivat ja siistit puitteet rentoutumiselle, johon jopa jäi aikaakin.

12 kommenttia:

  1. Kiitos! Melkein aistin auringon ja kuulin aaltojen loiskeen. Ihanaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaikka talvesta tykkäänkin, niin olisihan kesä ja aurinko aika ihanaa.
      Kivaa viikonloppua!

      Poista
  2. Kuulostaa todelliselta rentoutuslomalta! Ja miten valkoinen hiekka ja sininen meri. <3 Hevosen ahteri nauratti. Se on aina hyvän valokuvan merkki, jos kuvassa on mukana jonkin eläimen takalisto. :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli oikein mukava aurinkoloma :) Kap Verden rannat ovat kyllä kauniita. Tuo Santa Marian ranta oli niin ihana.

      Ehkä se oma naama näyttää ihan hyvltä, kun vertaa sitä hevosen ahteriin :D :D :D

      Poista
  3. Olipas ihana lomaviikko talven keskellä. Lämpötila oli sopiva, varsinkin kun tuulenvire kävi. Selfiet on aina hyviä, kun saa hepan mukaan kuvaan :D

    Iloista viikonlopun jatkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aurinkoloma on kyllä niin ihana katkaisu talveen, olisipa aina mahdollisuus siihen. Onneksi nyt on ollut aurinkoisia talvipäiviäkin, ne ovat niin ihania! Harmi vaan tätä lämpötilojen jatkuvaa sahausta, nyt on ulkona niin jäistä, että ei houkuta yhtään mennä sinne liukastelemaan.

      Kivaa sunnuntaita ja alkavaa viikkoa!

      Poista
  4. Olipas ihania kuvia. Jotenkin pääsi tunnelmaan täältä käsin. Hyvä loma!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Kyllä auringon näkeminen ja uiminen tekee ihmeitä Pohjolan väsähtäneelle sohjossa kahlaajalle :)

      Kivaa alkavaa viikkoa!

      Poista
  5. Vaikuttaa hienolta paikalta ja rentouttavalta myös, kun ei tarvi tehdä mitään liian suuria retkisuunnitelmia, eikä miettiä, missä syötäisiin. Meiltä suunnataan tuonne ensin mainitsemaasi paikkaan ensi kuussa :)
    Heppaselfie on ihan paras!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä onnistunut loma, vähän retkeilyä ja sopivasti rentoa oleilua.

      Costa Adeje on kiva paikka! Jos ette ole käyneet Teidellä, niin suosittelen.

      Kivaa sunnuntaita!

      Poista
  6. Mukava loma kuulosti olleen ja tuossa lämmössä tuuli tosiaan varmasti kiva vilvoitus. :) Seuraavalla kerralla vielä surffilauta mukaan ja aaltoja päin. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Loma oli todella onnistunut :)
      Näin jälkikäteen hieman harmittaa, että en ikinä yrittänyt opetella surffaamaan enkä hypännyt sitä laskuvarjohyppyä. Näillä polvilla kumpikaan ei enää onnistu :( Mutta onhan sitä maailmassa vielä kaikkea muutakin kivaa kokeiltavaksi.

      Poista