28. joulukuuta 2023

Onnistunut joulu

Liian nopeasti hurahti joulun vapaapäivät ohitse. Onneksi nämä välipäivät ovat sentään vähän kevyempiä töiden osalta. Olimme kaikki terveenä jouluna ja saimme isoisät kanssamme yhteiselle jouluaterialle. Se olin joulun suurin toive ja tavoite ja se toteutui erinomaisesti.

Joulun kuvat ovat kaikki pikaisia räpsyjä, mutta tässä tunnelmia meidän joulustamme.

Parhaiten onnistuneena #jouluöverit vuotena ostamani joululautaset kyllä ilahduttavat suuresti.
Aaton joulupöydässä oli ensin kala-alkupalat: savulohta, graavilohta, savulohimoussea, sienisalaattia, saaristolaisleipää ja rosollia.

Saimme keskimmäisemme tyttöystävältä ja hänen äidiltään lahjaksi erinomaisen sienisalaatin ja saaristolaisleivän. Tuollaisilla lahjuksilla pääsee heti meidän suosioon ;)

Esikoinen leikkaa vaarin paistamaa joulukinkkua. Vaarin kinkku on legendaarisen hyvää!

Ukki toi joulupöytään lohjalaisen St. Honore konditorian ihanan kakun ja pullakranssin. St Honoresta on hankittu jo vuosikymmenten ajan kakut ainakin jouluksi ja juhannukseksi. 

Ihana moussesisusta kakussa rapean pohjan päällä


Huomasin ruokailun jälkeen, että en ollut itse yhdessäkään kuvassa. Kännykän etukamerassa on jotain vikaa, kun kuvat ovat niin epätarkkoja. Pariskuntaselfieheen tulee kyllä eloisuutta, kun ihan joka kuvassa photo bomberilla on erilainen ilme :)

Meillä annetaan lahjoja aika vähäisesti. Aikuisten lahjat ovat yleensä suklaata tai alkoholia. Nuoriso sai hieman rahaa, tuoksut, musikaaliliput, kalvosinnapit, keilausturnauksen ja OK Boomer pelin. Ok boomer korkattiin heti jouluaattona. Nuoriso oli hieman pettynyt meidän boomerius-asteesta. Olen koittanut sanoa heille, että ihan turha huudella meikäläistä boomeriksi. Se selvisi, että milleniaalien musiikista eli räpistä emme tiedä mitään. Opimme nopeasti, että aina kannattaa vasta Kanye West.


Joulupäivä meni levätessä. Aloitin lukemaan Rönnbackan Hautalehto-sarjaa. Tapaninpäiväksi meillä oli kutsu tulla ajamaan autoradalla. 

Ruokailutilasta on nostettu pöytä ja tuolit pois. Isäntä on nikkaroinut "valeseinän" ja laskusysteemin, jolla autoradan saa seinälle ja alas.

 


Minulle oli varattu autoksi tämä pinkki Porsche. Autorata oli ihan meikäläisen juttu. Hakkasin perheen miehen nopeimmalla kierroajalla ja pysyin radallakin erinomaisesti. Isäntä on tietysti aivan omaa luokkaansa. Oli kyllä kivaa kaahailua!

Autoratailusta menin suoraan saunomaan ja avantoon. Koska pelkäsin liukastuvani, niin köpöttelin kepeillä pukukopista saunalle ja saunasta avantoon. Kukaan ei kummastellut lainkaan sitä, että Kepposka tuli kepeillä saunomaan ja avantoon. Otin kolmet kunnon löylyt ja kävin kolme kertaa avannossa. En muista milloin minulla olisi ollut niin rento olo kuin Tapaninpäivän illalla. 

Eilen oli todella komea kuutamokin

Tapaniniltana oli pakkasta -6. Kyllähän sitä pikkupakkasessa tarkenee ottaa parit selfiet avannossa käynnin päälle.

Ihan liian nopeasti meni joulunpyhät. Minulla ei riittänyt välipäiviin lomaa, tarkoituksena on pitää kaksi viikon lomapätkää vielä ensimmäisen vuosineljänneksen aikana. Onneksi töissä on hiljainen ja lyhyt viikko ja ensi viikkokin on vajaa viikko.

Sellainen kiva uutinen on kerrottavaksi, että murtunut pikkuvarvas on sen verran paranemaan päin, että saan nastakengän siihen. Jalalla ei vielä ulkoilla, mutta pääsen autoon ja pienille asioille.

Täytyy pikkuhiljaa alkaa kokoamaan vuosikatsausta. Kiva muistella oikein antaumuksella vuoden kohokohtia. Meillä joulukoristeet ja kuusi ovat esillä Loppiaiseen saakka. Välipäivinä yritämme ehtiä pelailemaan yhdessä ja tapaamaan läheisiä ja nauttimaan tietysti hyvästä ruuasta. 


13 kommenttia:

  1. Ihanan kuuloinen joulu teillä! Hyvä ruoka, rento fiilis ja läheiset, se on ihan parhautta. Mullakaan ei ole ylimääräisiä vapaita, mutta onneksi töissä on suht rauhallista. Valoisaa uutta vuotta 2024!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Parasta oli kun saimme isoisät yhteiseen joulupöytään. Ja mehän rakastetaan ruokaa :D ja tykätään peleistäkin.

      Kivoja vuoden viimeisiä päiviä ja onnea uuteen vuoteen!

      Poista
  2. Ihana ja monipuolinen joulu! Mikä sen parempaa kuin yhdessä vietetty aika rakkaiden kanssa. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yhteinen aika ja hyvä ruoka - niistä on tehty paras joulu. Tai no teinille vielä vähän lahjusta kehiin ettei tarvitse kuunnella niitten valitusta ;)

      Poista
  3. Ihana leppoisa joulu teillä ollut ja onneksi kaikki tänä vuonna terveinä! Upeaa todella, että isoisät olivat nyt molemmat juhlistamassa myös joulua teidän kanssanne. Tässä on näitä koronajouluja ollut jo ihan riittävästi.

    Ihana tuo teidän Villeroy & Bosch Toy's Delight jouluastiasto. Siinä on hauska jouluinen kuviointi ja pidän myös aaltoileva reuna. Sopii todella hyvin joulukattaukseen.

    Olipa hauskaa kun pääsitte testailemaan vielä autorataakin ja sinulle "Pink Lady" -auto. Katsoin tuota selfien ottoa -6C ja minua alkoi jo sisällä palella. Olet sinä aika sissi!

    Mukavia välipäiviä vaikka tässä jo töitä tehdäänkin kotoa käsin. Kohta on uusi vuosi ja uudet kujeet.... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli ihanaa, että saimme viettää joulua yhdessä isoisien kanssa noitten sairastelu ja koronakieltojoulujen jälkeen. Meillä kun joutuu suhtautumaan ihan vakavasti erilaisiin infektioriskeihin, kolme koululaista kantaa kaikenlaista tartuntaa koulusta jatkuvalla syötöllö kotiin.

      Minä olen kovasti ihastunut tuohon jouluastiastoon, vaikka onkin ehkä hieman typerää ostaa astiat sitä varten, että niitä käyttää pari kertaa vuodessa. Olin jo aikeissa ostaa astiastoon pikkulautasetkin, mutta sitten maltoin mieleni.

      Mukavaa vuodenloppua!

      Poista
  4. Te osaatte jouluttaa, juhlia ja syödä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Syöminen on ihan meidän ydinosaamisaluetta 😆 Juhlat saa kasaan sillä, että laittaa jotain vähän parempaa ruokaa.

      Poista
  5. Ooooh - koko suku koolla ja terveinä - ihan mahtavaa!!
    Yhdessäolo välittyi tunnelmineen kuvista... joskin mun piti käydä vetäisemässä villasukat jalkaan noiden uintikuvien myötä - voi hyrrr sun kanssas....
    Sulla on suojaavaa harmaata kerrosta sydämen ympärillä ja veri virtaa suonissa... nostan kyllä muutakin kuin uimalakkia - tuohon minusta ei ole, ei sitten millään...
    Enkä kyllä pysyisi radalla edes pinkillä autolla... minä olin aikoinaan "meidän kisoissa" suosittu vastus.... hävisin perheen pienimmillekin...
    Iloista ja omanoloista vuoden lopetusta ja Uuden aloitusta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi oltiin kaikki terveitä ja saatiin isoisät joulupöytään. Miehen veljeä perheineen emme saaneet samaan pöytään, mutta heidät tavataan loppiaisena.

      Minä ajattelin pitkään, että minusta ei ole avantouimariksi. Koronan aikaan vasta aloitin ja aloittaminen kävi yllättävän helposti. Tokihan olen uinut aina myöhään syksyllä ja aikaisin keväällä. Avantoon jää koukkuun 😆 Minulla on venekerhon operoimaan kaupungin avantoon 550 askelta kotiovelta, joten käyminen on helppoa.

      Kivaa vuoden loppua ja Mahtavaa uutta vuotta 🎉🎉🎉

      Poista
  6. Tuo autoradan kätkeminen seinään on hieno idea - sellainen insinöörimäinen juttu. Ja todella ihanaa, että isoisät ovat mukana syömässä ❤️ enkä voinut olla kiinnittämättä huomiota sienisalaattiin ja sen alkuperään ! Hyvää loppuvuotta, pian se jo loppuukin ja päästään harjoittelemaan uutta vuosilukua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Autorata "valeseinän" takana on hieno järjestely. Sillä lailla sen saa pelattavaksi hetkessä ja noin pitkä autorata vaatisi ilman noita tasoeroja hirvittävästi lattiatilaa. Ystävä on rakentanut itse olohuoneeseen sohvapöydäksi pelipöydän, josta saa tuplasti pöytäpinta-alaa jäljelle erilaisia pelejä varten. Siihen pystyy myös merkkaamaan pelitilanteen, jos jää vaikka peli kesken.

      Mukavaa vuodenvaihdetta ja onnellista uutta vuotta!

      Poista
    2. Näköjään bloggeri taas temppuilee, ylemmän kommentin kirjoitti Rva Kepponen ihan kirjautuneena :D

      Poista