24. joulukuuta 2023

Kolmas adventti ja melkein jouluaatto

Tätä kirjoittaessa on melkein puoliyö ja kohta on jouluaatto. Kaikenlaista on tapahtunut sitten edellisen blogipostauksen - myös ikävämpiä juttuja.

Keskimmäisen ja kuopuksen flunssa olikin sitten influenssa. Hämmästyttävää kyllä, se ei tarttunut kenenkään muuhun perheessä. Keskimmäinen lähti ehkä vähän liian nopeasti kouluun ja kylillä ja jälkitaudiksi on jäänyt yskää.

Kolmantena adventtina polvi oli sen verran parempi, että päätin tehdä kepittömän koekävelyn Puotilan kartanon joulumyyjäisiin. Myyjäisten valikoima ei puhutellut minua, mutta tunnelma oli ihana.

Puotilan Kartanon joulumyyjäiset 

Myyntikokuja oli sekä ulkona että sisällä. Myyjinä oli pienyrityksiä ja yksityishenkilöitä


Koekävely meni erinomaisesti ja vahvisti sen, että pystyin lähtemään seuraavana päivänä ystäväni Sirpan mukana Turkuun.

Ensimmäiseksi pysähdyimme Kasvihuoneilmiöön. Olen joskus löytänyt sieltä sopivia lahjoja, mutta nyt ei löytynyt mitään

Sirpa meni hoivakotiin katsomaan äitiään ja minä kiersin sillä välin Turun joulumarkkinat ja kävin opastetulla kierroksella Qwenselin talomuseossa. Siellä esiteltiin säätyläisten jouluperinteitä 1700-luvun lopulta ja 1800-luvulta. Olen käynyt Qwenselin talossa aikaisemminkin myös joulun aikaan. Olin varustautunut väärin matkaan. Turussa oli selvästi vähemmän lunta kuin Helsingissä ja nastakenkäni raapivat jäätöntä ja lumentonta jalkakäytävää. Kengillä on todella ikävä kävellä paljailla kaduilla ja se kipeyttää nopeasti jalkani ja selkäni.




Joulumarkkinoilla

Sitten Qwenselin talomuseoon, kuvassa museokahvilan sisäänkäynti

Mikä ihana tunnelma!

Muodin mukaisessa joulupöydässä oli kalahyytelöä, kasvishyytelöä, makkaraa, kinkkua ja jälkiruuaksi kondiittorin tekemä kakku, jossa oli oman pihan omenoita ja marsipaaniherkkuja. Tuohon aikaan joulun juoma oli olut tai sitten Kupittaan lähdevesi

Kävimme Sirpan kanssa syömässä. Tarkoituksenamme oli kävellä, mutta polveani särki niin, että yhteinen kävelulenkki jäi haaveeksi. Paluumatkalla pysähdyimme Design Hillissä jouluostoksilla.

Maanantaina jalkani olivat niin kankeat ja kipeät Turun reissusta. Sama homma tiistaina. Tiistaina joku pojista oli jättänyt roskapussin pahaan paikkaan ja kompastuin siihen. En kaatunut taaskaan, mutta iskin pikkuvarpaani keittiön ja ruokatilan väliseen kantikkaaseen tolppaan. Se mokoma murtui ihan huolella. Pikkuvarvasta särkee edelleen niin, että syön säännöllisesti särkylääkettä. Ainoa jalkaan käyvä jalkine on Hra Kepposen sporttisandaali.

Mustelmainen varvas teipattuna toiseen varpaaseen

Varvas oli niin kipeä, että kävin näyttämässä sitä työpaikkalääkärille. Hän sanoi, että ainoa hoito on tosiaan teipata varpaaseen. Kävin samalla toimistolla yksissä läksijäisissä ja palavereissa. Asusteeni lumisateisena päivänä oli aika eksoottinen.

Mekkopäivä

Jalassa pitkät villasukat, eikä sukkahousuja ja sitten nuo sporttisandaalit. Ystäväni Otilia tiesi, että minulla on uudet silmälasit, mutta ei huomannut niitä lainkaan, kun villasukka-sandaali yhdistelmä oli niin eksoottinen

Jouluvalmisteluita olemme helpottaneet tilaamalla ruuat kotiin. Ihan ei mennyt tilaus putkeen, koska niistä jäi puuttumaan lähes kaikki jouluaaton ruuat. Hra Kepponen on joutunut hoitamaan kaikki kauppa-asiat. Meillä on jouluvalmistelut melkein tehty. Huomenna syödään pitkän kaavan mukaan isoisien kanssa ja seuraavat kaksi päivää rötväillään.

Sitten vielä kuva joulun ainoasta askartelustani. Työkiireiden vuoksi kortit jäivät tekemättä, mutta havukranssin sain aikaiseksi. Halusin tehdä pöytämallin kynttilöille. Kuusen oksat ovat mökiltä.



Rauhallista ja rentouttavaa joulua!







20 kommenttia:

  1. Söpö mekko ja tunnelmalliset kuvat hyvistä käyntikohteista.
    Harmi vaan noita kipuja ja vastoinkäymisiä.
    Hyvää joulunaikaaa kuitenkin, sandaalit läpsyen!
    Sym- ja empatiaa sinulle, blogikaveri 💕

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3
      Kyllä se joulu tulee sandaalitaloonkin ;) Netflix/Bookbeat joulu tuntuu nyt ihan kivalta vaihtoehdolta.

      Iloista ja rentouttavaa Joulua!

      Poista
  2. Sun työasu on musta oikein mainio, mutta toivottavasti varvas kuitenkin paranee nopeasti.

    Oikein hyvää joulua teille <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin - Ihanaa Joulua!
      Lääkäri ennusteli, että yli 2 vkoa menee varpaan paranemiseen, huonolla tuurilla 4 vkoa. Minua kutsuu siis rentouttava Netflix/Bookbeat joulu :D

      Poista
  3. Voi kurjuus. Asioilla on tapana usein kasaantua ja alkaa tuntua, että sitä valoa ei tunnelin päässä oikein löydy. Asioilla on kuitenkin tapana järjestyä, vaikka sanonta onkin kovin kulunut. Onko sinulla Kääty -sukat? Malli näyttää niin tutulta. Sandaaleissahan niiden komeus tulee esiin kokonaisuudessaan ;)
    Pienistä asioista sitten vaan joulutunnelma kasaan ja kohti uusia tuulia.
    Rauhallista ja rauhoittavaa joulun aikaa teille kaikille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen saanut sukat pikkuserkultani 50v lahjaksi. Malli on komea, mutta en tiedä mikä. Lanka on sellainen jossa on vähän keinokuitua seassa ja ihanaa pientä kimallusta. Meillä on lattiana sellainen karhennettu laatta ja seiska eikka sukat kestävät max 3kk. Näitä pitkiä olen käyttänyt kohta pari vuotta.

      Meillä päästiin onnellisesti jouluaattoon, tokihan ateria myöhästyi tunnilla, mutta mitäs pienistä 😆

      Rauhallista joulun jatkoa 🎄🎄🎄

      Poista
  4. Kaikista kommelluksista huolimatta oikein hyvää ja nautinnollista joulua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos 🙏
      Rauhallista ja rentouttavaa joulunaikaa sinulle ja läheisillesi 🎄🎄🎄

      Poista
  5. Vastaukset
    1. Rauhallista ja rentouttavaa joulun aikaa sinulle ja läheisillesi 🎄🎄🎄

      Poista
  6. Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Niin nopeasti meni joulunpyhät, että en ehtinyt edes vastaamaan. Minulla on jo arki alkanut, mutta mieli on vielä jouluinen ja konvehteja jäljellä :)

      Poista
  7. Toivottavasti varpaasi sekä sinä voitte jo paremmin!?
    Hyvää vuoden viimeistä viikkoa ja kohta alkavaa uutta vuotta! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin!
      Varvas on sen verran paranemaan päin, että saan sen jo nastatalvikenkääni. Ei tässä tarvitse millekään kävelylenkille lähteä, mutta pääsen sentään asioille ja autolle.

      Poista
  8. Voi sinua sekä polveasi että varvastasi!
    Varvashan paranee, olen aikoinani harjoittanut varpaiden rikkomista törmäyksillä melkein tutkintoon asti. Välillä varvas murtui, välillä meni sijoiltaan. Vain toisessa tapauksessa varvasta kannatti venytellä paikoilleen. Siinä oli aina harkinnan paikka.

    Paranemista polvellesi 💖

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Liikuntakyky on tällä hetkellä aika rajoittunut. Varvas alkaa sen verran parantua, että saan sen leveimpään talvikenkääni. Helpottaa autolle kulkemista :D

      Minä olen kerran saanut murtuman jalkapöytään ja nyt sitten tämä varvasmurtuma. Aika vähäisellä olen päässyt. Meidän keskimmäinen on onnistunut murtamaan käsivartensa kahdesti.

      Poista
  9. Hyvää loppuvuotta. Jouluhan on tässä jo mennyt - ja joulu oli vähän hakusessa myös täällä. Paranemisia varpaalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin - hyvää loppuvuotta! Ihan liian nopeasti menee vuodet keski-ikäisen elämässä. Viuh vaan,

      Poista
  10. Teille kyllä aina sattuu ja tapahtuu. JOskus tämmöistä, mutta onneksi myös tosi kivoja juttuja. Onneksi joulu kuitenkin pelastui!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen sitä mieltä, että meillä sattuu ja tapahtuu keskimääräistä enemmän kaikkea. Isäni sanoisi, että johtuu siitä että osa perheestä on kuin minä eli tehdään montaa juttua yhtä aikaa ja ollaan koko ajan menossa tai tulossa 😆 Toisaalta meille on sattunut koulun kanssakin vaikka mitä. Onneksi isoja ikäviä juttuja on ollut harvakseltaan.

      Poista