27. marraskuuta 2022

Pikkujoulun rento mehiläisvahakynttiläpaja

Uimaseuran naisten kanssa vietimme Ilonan luona pikkujouluja jo marraskuun puolivälissä. Ilona järjesti meille kynttiläpajan. Hän oli ollut vuosi sitten tekemässä mehiläisvahakynttilöitä parin tunnin kurssilla ja silloin sovimme, että teemme niitä porukalla tänä vuonna. Ilona kehui, että mehiläisvahakynttilät paloivat kauniista savuttamatta ja valuttamatta.

Minun valmiit kynttilät, osa jo lahjapaketeissa

Mehiläisvahakynttilöiden tekeminen on superhelppoa. Yhdestä arkista tulee kaksi kynttilää. Huoneenlämmössä ollut arkki puolittuu vaikka ihan vaan taittelemalla tai helposti saksilla. Sydänlankaa laitetaan koko kynttilämatkalle ja sitten vaan tiukasti rullailemaan.

Arkki puoliksi

Sitten rullataan

Saumakohta pitää painella tiukasti kiinni. Yläpäätä voi hieman painella suppuun, jos pitää sellaisesta muodosta enemmän.

Koristeet leikkasimme metallisilla pienillä piparkakkumuoteilla. Ne vain painellaan kiinni.

Elinvoimainen ja pirteä askartelija :D 

Minulta loppui palaveri perjantaina klo 17 ja lähdin saman tien ajamaan Ilonalle. Heti perillä piti todeta, että nyt on kyllä kahvin paikka ja menin sohvalle hieman lepuuttamaan kahvin valmistumisen ajaksi. Jos silmänsä hetkeksi sulkee, niin eikös joku kaveri heti kuvaa ;) Kahvin voimalla palasin toimintakuntoiseksi.

Saimme pienen sellokonsertin ja sen jälkeen avasimme ensimmäistä kertaa jouluradion.

Pienet sellistit, jotka esiintyivät 50v synttäreillänikin

Ilona oli tehnyt herkullisen suppilovahvero-pinaattipiirakan, salaatin ja mustikkapiirakan

Tarvikkeista
-Mehiläisvahalevyjä saa ostaa askartelutarvikeliikkeistä, yhden arkin hinta on noin 3€ ja siitä tulee 2 kpl kynttilöitä
-Ilona tilasi materiaalit kilon pakkauksissa täältä: https://www.lahtisenvahavalimo.fi/kynttilatarvikkeet/mehilaisvahakynttilalevyt/, tällöin levyn hinnaksi ilman postikuluja tuli 2,2€
-sydänlangaksi neuvotaan käyttämään 3×9, 3×10 tai 3×11. Meillä oli 3×10

Oli mukavan leppoisa askarteluilta ystävien kanssa. Kiitos erityisesti Ilona <3

Onko mehiläisvahakynttilät sinulle tuttuja?

12 kommenttia:

 1. No enpä ole tiennyt, että kynttilöitä voi tehdä tuollakin tavalla rullailemalla. Taas opin uutta! Mulle ei siis ole mehiläisvahakynttilät tai oikeastaan muutkaan valtakunnan kynttilät tuttuja.

  Pitäisköhän munkin alkaa askarrella, jos se tekee noin pirteäksi (unet olleet taas vähän kadoksissa viime aikoina). ;-D Voisi luulla, että olet laulanut itsesi pökerryksiin (viittaan siis vieressäsi olevaan musiikilliseen opukseen). :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo oli todella helppo tapa tehdä kynttilöitä 👍

   Välillä minullakin on nukahtamisen hukassa ja sitten välillä nukuttaa ihan hirveästi. Laulaminen alkoi vasta kotimatkalla 😆 Mietin että miten pysyn hereillä kotiin saakka. Radiosta tuli niin hyvää musaa, että lauleskelin mukana 😆

   Poista
 2. Teillä on ollut musikaaliset kynttilätalkoot ihan sellojen kera - upea juttu! Minä en ole koskaan tehnyt mehiläisvahakynttilöitä mutta saanut kyllä itse näitä lahjaksi parikin kertaa. Ehkä pitäisi joskus itsekin kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kynttilöiden teko oli tosi helppoa ja samalla pystyi vaihtamaan kavereiden kanssa kuulumiset.

   Minä pakkasin jo valmiiksi isoisille kynttilät, jos vaikka pikkujoulumuistamisena antaisin. Tai sitten viimeistään jouluna.

   Pikkusellistit ovat mahtavat 👍 Toivottavasti jaksavat harrastaa vielä pitkään.

   Poista
 3. Kivat kekkerit, herkkuja sekä musiikkiakin.
  Olen valanut kynttilöitä joskus, mutta en tehnyt näin helpon tuntuisella tavalla. Ilman muuta kokeilen itsekin , kun han saan hankituksi aineet,
  Kiitos vinkistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mehiläisvaha-arkit on erittäin helppo tapa tehdä kynttilöitä. Se on sellaista rentouttavaa tekemistä käsille.

   Meillä oli kivat pikkujoulut 🎄🎄🎄eikä ollut seuraavana päivänä pää kipeä 😆

   Poista
 4. Olen joskus kokeillut, mutta me muistaakseni leikattiin levy suorakulmaiseksi kolmioksi ja lähdettiin rullaamaan niin että yläreuna jäi koko ajan ohuemmaksi kun kolmion sivu lyheni. Näin kynttilästä sai sellaisen ylöspäin kapebevan mallin, jossa oli kaunis kierre koristeena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvaamallasi tavalla voi myös tehdä kynttilöitä mehiläisvaha-arkeista. Meidän valitsema tapa oli vielä helpompi 😆 seuraavan kerran voisin ainakin kokeilla tuota toista tapaa.

   Poista
 5. a) oo miten upeaa livemusiikkia ja rohkeat esiintyjät!
  b) erityisen herkullisen näköinen salaattilautanen
  c) tuollaisia kynttilöitä en ole koskaan tehnyt. En luule tekevänikään, kun en polta kynttilöitäkään. Ovat kuitenkin kauniin näköisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaksoset ovat varsin reippaita esiintymään. Musiikkiopiston konsertit ovat luoneet hyvän pohjan esiintymisille. Pojat myös tietävät, että sello on lempisoittimeni.

   Minä poltan aika vähän kynttilöitä, mutta joulun aikaan tulee hieman poltettua.

   Poista
 6. Olipas kiva löytää tänne blogiisi. En ollut tajunnutkaan, että kynttilöiden teko voi olla noin helppoa. Lopputulokset näyttävät hienoilta.

  Vau miten ihanat sellistit teillä oli paikanpäällä! Musiikki tekee aina hyvää :D

  Iloista joulukuun alkua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun löysit blogiini ja jätit kommentin :)

   Nuo mehiläisvaha-arkeista tehtävät kynttilät ovat todella helppoa askartelua. Nyt joulukuussa on blogeissa näkynyt mallia, jossa arkki leikataan kahdeksi kolmioksi ja siitä rullataan ylöspäin kapeneva kynttilä.

   Nuo sellistit ovat ikäisekseen taitavia ja supersöpöjä. He esiintyivät myös minun 50v synttäreillä ja olivat treenanneet siihen suosikkikappaleitani.

   Kivaa joulukuuta!

   Poista