14. marraskuuta 2022

Isänpäivä 2022

Sunnuntaina meillä juhlittiin Isänpäivää kahdesti. Juhlallisuudet aloitettiin meillä kotona Isänpäiväbrunssilla, jonka valmistimme yhdessä poikien kanssa Hra Kepposelle. Illalla kävin kuopuksen kanssa vaarin, eli isäni, luona isänpäiväkahveilla.

Oma isäni on aina kannustanut minua ja uskonut pienestä pitäen minuun. Isäni on sitä sukupolvea, jolloin mahdollisuudet koulutukseen aukenivat työläisperheitten lapsillekin. Isäni on aina uskonut koulutuksen ja sivistyksen voimaan ja se on siirtynyt minuun ja yritän siirtää sitä parhaani mukaan omiin lapsiini. Samat arvot jakaa Hra Kepponen. Hän on myöskin kannustava, perhe-elämään osallistuva ja tasa-arvoa vaaliva. Aina välillä hämmästelen, että kuinka olemme lähes turvaverkottomina onnistuneet yhdistämään kaksi aika vaativaa asiantuntijauraa, molempien ajoittaiset matkatyöt ja kolme lasta pienillä ikäeroilla. 

Hra Kepposta juhlimme siis brunssilla. Pukukoodi oli hyvin vapaa, itse isänpäiväsankari oli aamutakkisillaan. Tarjolla oli juuri paistettua patonkia, leikkeleitä, kaupan smoothieta ja iso hedelmäsalaatti.

Isänpäiväbrunssi vuosimallia 2022

Kahdeksan vuotta sitten isänpäivän alla ostin pikkulettupannun amerikkalaisia pannukakkuja varten. Tämänkin tuikitärkeän faktan pystyin tarkastamaan blogistani täältä: https://pikkukepponen.blogspot.com/2014/11/amerikkalaiset-pannukakut.html. Hyvin nopeasti pikkupannareiden teko siirtyi esikoisen juhlabravuuriksi. Niitä on tarjoiltu isänpäivän ohella myös synttäreillä ja äitienpäivänä. Tänäkin vuonna esikoinen teki niitä.

Täydellinen kombo syntyi makeasta vaahterasiirapista, kirpeästä passionhedelmästä ja pensasmustikoista. Pannarit valmisti esikoinen.

Päätimme jättää lounaan väliin ja sen sijaan paistaa vielä toisen satsin amerikkalaisia pannareita. Muistin, että jääkaapissa on kermavaahdon jämät ja sekin pääsi käyttöön. Lisäksi mätin vielä hedelmäsalaatin jämätkin pannareilleni.

Lounaspannarit :)

Me emme yleensä osta lahjoja äitien/isänpäiväksi. Ruoka, kukat ja kortit riittävät muistamiseksi ja niiden osallistuvat vahvasti pojat. Minä olin poikkeuksellisesti hankkinut Hra Kepposelle lahjan. Vuosi sitten ostin isänpäivälahjaksi hänelle Lakrids by Bülov joulukalenterin. Hra Kepponen tykkäsi siitä niin kovasti, että tilasin sen jälleen tänä vuonna. Yhdestä luukusta tulee useampi nami, joten pääsen osille. Kukkia en ehtinyt ostamaan, mutta keskimmäinen yökylästä palatessaan oli ostanut ruusuja isälleen. Kuopus muisti isäänsä suklaalla ja luovutti lahjansa ihan varmuuden vuoksi jo perjantaina, jotta hänelle ei tule kiusausta syödä sitä itse.


Keskimmäisen ostamat ruusut

Vaarille veimme mukanamme kukkia, leivoksia ja croissantteja. Vaaripa oli varautunut itsekin kaupan täytekakulla. Päivän herkuttelun jälkeen saimme tehtyä vain pienen pienen loven täytekakkuun. Se lähti mukanamme kotiin. Sunnuntai-iltana huokailin, että mitä ihmettä teemme tuon täytekakun kanssa. Olisi todella ikävää, jos se päätyisi biojätteeseen. Keskimmäinen päätti hieman avittaa kakunsyönnin kanssa. Maanantai aamupäivällä heillä oli liikuntatunnilla kävelylenkki. Pururatahan kulkee melkein meidän ikkunan alta. Keskimmäinen tuli neljän kaverinsa kanssa haukkaamaan kakkua. Kakkuongelma korjaantui mainiosti. Lisäksi nuoriso osaa huokailla ihaillen kahvikoneeni lattea.

Isänpäiväkahvilla vaarin luona

Vaarin luona
 
Marraskuun pimeys verottaa voimiani pahasti. Tähän mennessä kuukauden pieniin iloihin on kuulunut lähinnä poikien kanssa yhdessä kokkaaminen ja kirjat. Isänpäivä käynnisti meidän juhlaviikkomme. Tällä viikolla meillä juhlitaan sekä 14- että 18-vuotiasta.
 
Olin suunnitellut tänään tekeväni kakun kuopukselle. Aamupäivän aikataulu meni töissä pitkäksi ja en pystynytkään käyttämään varaamaani pidempää ruokataukoa kakun tekoon. Jouduin siirtymään hätäkotietätyömalliin. Siinä tehdään kotitöitä puhelinpalaverissa. Ehdin mittaamaan kaikki ainekset valmiiksi ennen palaveria. Vatkaus ja sekoittelu piti tehdä palaverin aikana. Se piti tehdä hyvin, hyvin varovaisesti, jotta mitään ei lennä tietokoneelle eikä edes muistikirjalle. Sain kakun ajoissa jääkaappiin hyytymään. Nyt vaan kovasti toivon, että maku on kohdillaan. Tuossa hässäkässä tein vaan ohjeen mukaisesti enkä pystynyt miettimään, että kaipaisiko täyte jotain lisää.
 
Yleensähän työt valuvat vapaa-ajalle, niin kerrankin oli niin, että kakut valuvat työajalle ;)
 
Hätäkotietätyömalli

Täältä kakkujen keskeltä toivottelen mukavaa alkanutta viikkoa kaikille!
 
Seuraavaksi varmaan postaan ihmettelyjä siitä, että ensimmäisestä pienestä pojanpallerostani on tullut täysi-ikäinen.
 

13 kommenttia:

  1. Oli mukava lukea isänpäiväkuulumisianne. Meillä vietettiin lauantaina isäpuolen päivää ja sunnuntaina isänpäivää. Koko viikonloppu oli siis yhtä juhlaa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Tuohan on hyvä idea, että sekä isäpuoli että isä ovat molemmat saaneet juhlapäivänsä <3

      Poista
  2. Ihana julkaisu!

    Koronasta toipuvana pääsen tapaamaan omaa isääni vasta viikon kuluttua (jos siellä päässä ei ole mitään härdelliä silloin).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Toivottavasti pääset viikon päästä tapaamaan isääsi. Juuri mietin, että auttaako juuri sairastamasi korona siinä, että pääsisit vierailemaan joustavammin hoivakodissa? Sitten tuli mieleen, että hoivakodilla ei taida olla mitään mahdollisuuksia tunnistaa juuri sairastaneita muista, joten kaikille joudutaan varmaankin lätkäisemään samat säännöt.

      Poista
    2. Joskus mietiskelin itse myös samaa. Päädyin siihen lopputulemaan, että vaikken itse sairastuisi, voisin silti kulkea viljelyalustana ja välittää tautia muille. Luulen, että he ovat enemmän huolissaan pöpön leviämisestä laitoksessa kuin juuri minun terveydestäni.

      Mutta isä on kuulemma ainakin jo parantunut hyvin. Riisuskellut päivähuoneessa kenkiään ja sukkiaan omatoimisesti pois, joten kaikki on varmasti ainakin sen suhteen reilassa 👍.

      Poista
  3. Oih - ihan nolo-olo tuli lukiessa näin upeita Isänpäivä juhlallisuuksia, sillä minä "ulkoistin" koko isänpäivän!! Kutsututin meidät vanhimman tyttären perheen luo ja siellä kerralla kaikki ISÄT juhlistettiin... minun ei tarvinnut siivota olohuoneeseenkin saakka levinnyttä askartelu"siivottomuutta"... klups... kaikkea se KAPUA teettää.
    Ihanaa oli kyllä nautiskella näin aamukaffen kera teidän tunnelmasta ja nuo kuvat varsinkin onnellisista ISIstä... ja herkuista!! Aaah...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Parastahan juhlapyhissä on yhteinen aika ja sehän toteutui teilläkin. Eli turha nolostella, isät saivat juhlansa :) Minäkin mielelläni välillä ulkoistaisin juhlat, mutta aika harvakseltaan siihen on ollut mahdollisuuksia. Tosin meillä on välillä ulkoistettu juhlat mökille, siellä on paikat aina suht siistinä (kun kukaan ei ole siellä säännöllisesti sotkemassa ja appi osaa siivota omat jälkensä ;) ). Tuolla kikalla säästyy siivoamiselta ja riittää haalia tarjoilut kasaan.

      Tsemppiä KAPUA hommiin!

      Poista
  4. Ihanat herkut, melkein alan harkita pikkulettupannun hankintaa. Me vietämme oman isän ja laajennetun perheen kanssa vasta parin viikon kuluttua. Isä on taitava keilaaja, ja keilaus on ollut traditiona jo monta vuotta. Tärkeintä, että isänpäivä on isännäköinen <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Isänpäiväkeilaus kuulostaa hauskalta tradiotiolta. Tuollaisista kannattaa pitää kiinni.

      Meillä pikkulettupannu on saanut runsaasti käyttötunteja, samoin myös vohvelirauta. Melkein aina hiihtoreissuilla meillä on vohvelirauta mukana :D

      Poista
  5. Ihanasti te juhltte isänpäivää. Teidän perhe tosiaan osaa juhlia. SYDÄN. Arvostan kovin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Meillä juhlintaan liittyy vahvasti ruoka, helppo juhlia, kun aletaan puhumaan, että mitä sitä syötäisiin :)

      Kivaa viikonloppua!

      Poista
  6. Aika makoisat herkut isänpäivänä! Hra Kepponen sai myös aika kivan lahjan, josta on ilo sitten joulukuussa jokaisena päivänä. Ja kuten mainitsit niin siinä saattaa Rva Kepponenkin jonkun namusen saada itselleen. Kauniita nuo valkoiset ruusut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Isänpäivä oli herkullinen ja mukavan leppoisa. Aion päästä vähän osille tuosta kalenterista, vaikka minulle ei kaikki Lakrids pallot maistu. Se ei varmaan haittaa Hra Kepposta lainkaan :D

      Kivaa alkavaa viikkoa Marjo!

      Poista