29. kesäkuuta 2022

Australian ruokia osa 2/2

Ensimmäinen postaukseni Australian ruuista keskittyi lähinnä ystäväni Marjukan kotona syötyihin herkkuihin. Tämä osa keskittyy ravintolaruokiin.

Aiemmin kirjoitin siitä, että Marjukka perheineen asuu Sydneyen vieressä Manlyssa ja sielläkin on paljon hyviä ruokapaikkoja. Useimmat niistä ovat anniskeluoikeudettomia ja niihin asiakas saa tuoda omat alkoholinsa mukanaan. Ystävälläni on tätä ihan oma näppärä pieni kylmälaukku. Ravintolat olivat yleishintatasoltaan Suomea hieman edullisemmat, oma viinipullo lisäsi edullisuutta Australian hyväksi.

Yhtenä iltana kävimme syömässä läheisessä japanilaisessa ravintolassa. Oli tullut puheeksi se, kuinka paljon olenkaan kaivannut japanilaista ankeriasta makeahkossa kastikkeessa riisipedin päällä. Marjukka muisti, että heidän lähijapanilainen ravintola tarjoaa ankeriasta. Annos tarjoiltiin oikeaoppisesti puisesta kannellisesta rasiasta. Harmillisesti ankerias annos jäi kauaksi Japanissa syömistä annoksista. Olihan se yksi lempiruuistani Japanissa. Australialaisen unagiannoksen maku parani, kun irroittelin ankeriaan nahkaa pois. Veikkaan, että ero oli kalan laadussa. Hyvä yritys kuitenkin :)

unagiannos

Marjukka bongasi ravintolasta uutuusmainoksen: sea grapes. Kukaan meistä ei ollut aikaisemmin maistanut niitä. Kuvan perusteella tulkitsimme, että sea grapes on jonkinlainen merilevälajike.


Wikipedia kertoo, että kyseessä on merilevälajike Caulerpa lentillifera. Kaupallinen viljely alkoi ensimmäiseksi Filippiineillä 1950-luvulla ja japanilaiset seurasivat perässä. Minusta sea grapesit olivat erinomaisia, selvästi merilevää maukkaampia. Sea grapeseja haluaisin päästä maistamaan uudestaan.


 
Jälkkäriksi otin melooninmakuisen jäätelöpallon. Pakkaus oli hauska, maku mieto.

Japanilaista ruokaa söimme myös Queenslandissa, josta retkeilimme Suurelle Valliriutalle. Kävimme Palm Covessa suositussa japanilaisessa ravintolassa, joka oli erikoistunut yakitorivartaisiin. Hyvät vartaat saimme!


Palm Covessa söimme Nu Nu ravintolassa, joka on listattu Queenslandin parhaiten ravintoloiden listalle. Nu Nu sijaitsee aivan rannalla ja kun ilma on lämmintä kuin linnunmaito, niin puitteet ovat varsin kohdillaan. Ruokakin oli varsin hyvää. Sellaisella spekuloimme hetken aikaa, että rannallahan on jonkinlainen alligaattorivaara, että kai se on turvallista pitää pöytiä rantahietikolla?


Alkupalaksi friteerattuja ravunjalkoja ja dippikastiketta. Tälläistä annosta en ollutkaan aikaisemmin maistanut. Ravunjalkojen suutuntuma oli rapea, ravun makua ei jaloissa ollut.

Mausteiset ribbsit, päämakuna kookos. Hyvä annos, mutta olen saanut parempiakin ribbsejä

Mausteista munakoisoa. Tämä oli herkullista

Vesimelonia, fetaa ja leipäsipsejä. Mukavan raikas alkupala.

Pääruuaksi valitsin: kimchi butter poached reef fish, squid ink noodles, corn & seaweed broth. Annos oli mukavan erilainen ja maukas.

Välitön annoskateus iski, kun maistoin Marjukan valitsemaa ankka-annosta. Se oli törkeän hyvää!
Olisinpa minäkin valinnut sugar cane smoked duck, bbq radicchio, rhubarb and pickles

Illallistunnelmia Nu Nussa

Auringonlasku Nu Nussa

Paras ravintola-ateria reissulani oli Sydneyn keskustaravintola Monopole, joka tarjoilee eurooppalaistyylistä ruokaa. Siellä valitsimme valmiin menukokonaisuuden. Seitsemän ruokalajin menu maksoin noin 60€ hengeltä. Kalliimmaksi tulee menu esimerkiksi Frangissa tai Boon Namissa Helsingissä.
 
Ensimmäiset alkupalat veivät kielen mennessään

Lähikuva tonnikala tartarleivistä. Jopas oli herkkua!

Kylmä alkupala: kurkkua ja fetaa liemessä. Yllättävän toimiva, vastaavaa en ole syönyt aiemmin.

Salamia, fenkoolia ja dijon-sinappia

Erittäin herkullista kalaa ja salaattia. Salaattikulhossa oli pelkkä rapea salaatti, jossa oli kivan kirpakka kastike, se toimi todella hyvin.

Hämmästys oli melkoinen, kun aterian kalleinta raaka-ainetta eli pihvilihaa tuotiin tälläinen määrä eteen. Oli kyllä erinomaista lihaa!

Puitteiltaan viehättävin ravintola oli Newportissa sijaitseva Merivale. Merivale sijaitsee harjun päällä ja sieltä on hienot näkymät suojaiselle merenlahdelle. Pöydät sijaitsevat suurimmaksi osaksi ulkona ja ruokaa voi käydä ostamassa useammasta eri pisteestä riippuen siitä mitä haluaa syödä. Listalta löytyy pizzoja, hampurilaisia, salaatteja, muutamia aasialaisia vaihtoehtoja kuten vietnamilaisia leipiä.

Maisemia ravintolan terassilta
 

Rennon letkeää livemusaa


Ostereita alkupalaksi. Pääruaksi söin kalahampurilaisen. Tykkään niistä, mutta mitään yllätysmomenttia kalahampurilainen ei ole toistaiseksi tarjonnut. Jään odottelemaan, että niitäkin aletaan tuunaamaan kuin normi hamppareita.

Aika usein söin reissussa vain jonkun pienen jäätelön jälkiruuaksi. Se on minulle siis vain :) Tämän mahtavan jäätelöjälkkärin söin Queenlandissa Port Douglasissa. 

Sorbetteja, mansikkakastiketta ja keksinmuruja

Ruuankin puolesta annan Australialle 5/5 tähteä. Niinkuin koko reissulle. Harvoin minulla on huonoja reissuja ollutkaan, mutta kovin moni kohde ei yllä ruuan suhteen samalla tasolle kuin nämä Australian kokemukset. 

Edelliset Australian postaukseni: 
 

4 kommenttia:

  1. Olipas super-gourmet! Tuli ihan vesi kielelle 🥰

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli hyvät ruuat! Mielelläni palaisin tuollaisten annosten äärelle :)

      Poista
  2. Oih… suupielet kostui… osittain tuttuja nimiä (maisteltukin) -osa uusia-ruokasivistykseni kasvaa ja minähän teen sapuskaa kuvien perusteella-joten tulen palaamaan lukuisat kerrat blogikuviisi-kiitos! Tällainen ruokahifistelijä nautti täysin siemauksin… onen niin onnellinen, kun löydin aikoinaan blogiisi! T:Repolainen reisun päällä ei ole tunnistettavissa 🤣

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paljon kiitoksia 🌸 Toivottavasti lomareissu on mennyt hyvin ja ollut antoisa.
      Jos joskus törmäät sea grapes niin kannattaa ehdottomasti maistaa.

      Poista