21. huhtikuuta 2022

Terveisiä Australiasta

Minun oli tarkoitus postailla reissusta, mutta ohjelmaa on ollut niin valtaisasti, etten ole ehtinyt.

Matkaan pääsy oli jännittävää, koska covidin jälkeen testitulos saattaa pysyä positiivisena viikkoja, joillain onnettomilla kuukausia. Australia vaati negatiivisen testituloksen. Onneksi testiin oli nega.

Pääsin onnellisesti perille Sydneyniin ystäväni luokse. Hän muutti perheensä kanssa Sydneyniin 9 vuotta sitten. Meillä on yhteistä ystävyyttä takana yli 40 vuotta ❤️.

Sydneyn rantojen ja nähtävyyksien lisäksi lensimme Cairnsiin ja teimme kaksi retkeä Great Barrier Reefille snorklaamaan. Oli todella huikea kokemus. Ystäväni miehensä kanssa ovat varsinaisia gourmet-kokkeja ja kiinnostuneita ruuasta, joten matka on ollut täynnä hyvää ruokaa ja viiniä. 

Reissu alkaa kallistua loppupuolelle, vielä on muutama päivä lomaa jäljellä ennen pitkää kotimatkaa.

Kivaa loppuviikkoa 🌸





12 kommenttia:

  1. On ollut ihanaa seurata matkaasi myös Instagramin puolella! Ihan mahtavaa että sulla on siellä paikallisopas, varmasti näet ja koet paljon asioita joita muuten ei tulisi löydettyä. Australia on yksi haavematkakohteistani. Tosin jos pitäisi valita pääseekö kerran elämässä Australiaan vai Uuteen-Seelantiin niin en tiedä kumpaan loppujen lopuksi kallistuisin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On ollut ihanaa viettää aikaa ystäväni ja hänen perheensä kanssa ja tietysti olen saanut hyvät vinkit mitä tehdä. Olen tehnyt myös sellaisia ei-niin-turistijuttuja kuten käynyt ruokakaupassa, ystävän pojan kanssa maauimalassa ja tavannut paikallista nuorisoa.

      Australia on hieno maa! Mutta jos pitäisi valita, niin valitsisin kuitenkin Uuden-Seelannin. Siellä luonto on uskomattoman upea. Jos haluaisi erityisesti snorklata tai sukeltaa, niin sitten ehkä kuitenkin Australia.

      Poista
  2. Jännitän jo minkälaisia matkakertomuksia jaat :)

    Australia on kiehtonut siitä saakka, kun lapsena luin Koola ja Keela koaloista kirjoitetun kirjan. Vähintään siitä saakka. Tiedän, että koskaan en tule sinne matkustamaan mutta kuulen mieluusti toisten matkoista (moni työkaveri on siellä matkaillut). Toinen haavemaa on LeekaKoon mainitsema Uusi-Seelanti, Diane-kirjeystävän kautta olen tutustunut tuohon vastakkaisuuksien maahan kirjallisuuden kautta.

    Nauti viimeisistä lomahetkistä ja turvallista kotimatkaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Matkapostauksia tulee varmasti - jopa liikaa - kunhan kotiudun. Matka tänne on ihan älyttömän pitkä ja harmillisesti korona rajoitusten vuoksi ei ollut mahdollista edes tauottaa pysähtymällä puolivälissä Aasiassa. Saa nähdä, jaksanko enää toista kertaa elämässäni matkustaa näin kauas.

      Uudessa-Seelannissa kävimme silloin kun asuimme Tokiossa. Sieltähän matka oli ihan kätevä. Minä tykkään luonnosta ja Uuden-Seelannin luonto teki lähtemättömän vaikutuksen minuun 💚

      Poista
  3. Ihan mahtavia kokemuksia sulla, ja ihanaa kuulla niistä lisää! Elämyksellistä loman jatkoa sinne!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Loma oli tosi onnistunut ja tänään palasin kotiin ja arki iskee päälle rytinällä.

      Poista
  4. Odotellaan kertomuksia, kunhan ehdit. Hienot kuvat on ollut Instassa.

    VastaaPoista
  5. OI ihanuus, täällä myös yksi fani, joka odottaa matkakertomuksiasi ja sanon jo etukäteen, että niitä ei voi olla liikaa.... Ihanaa myös, että et ole sieltä ennättänyt kirjoittaa... sillä reisun päällä imetään kaikki siitä hetkestä... itselläni kävi samoin eteläisessä Italiassa, täällä parhaillaan postailen ja lajittelen kuvia&muistoja!! Tervetuloa takaisin!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Matkapostauksien tekeminen on minulle mieluista, koska siinä saa elää matkan parhaat palat uudestaan :)

      Tänä aamuna laskeuduin Helsinkiin ja nyt on käynnissä sopeutuminen takaisin arkeen ja omaan aikavyöhykkeeseen.

      Poista
  6. Oletkin lähtenyt tällä kertaa vähän kauemmas. :-D Mukavia viimeisiä lomapäiviä ja turvallista kotimatkaa – jos siis et ole jo palannut kotiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli elämän pisin matka. Pitkään sanoin, että en pysty matkustamaan Australiaan saakka, kun matka on niin pitkä, en osaa nukkua lentokoneessa ja kärsin jet lagista. Mutta niin vaan tuli heitettyä reissu. Australiaan mennessä sopeuduin hyvin paikalliseen aikaan. Tänä aamuna palasin Suomeen ja hieman jännittää, että minkälainen kooma iskeekään.

      Poista