4. huhtikuuta 2022

Rippijuhlat

Viikonlopun juhlaputki on onnellisesti takana. Olo on väsynyt, mutta onnellinen. Toki korona varjosti näitäkin juhlia ja melkein puolet vieraistamme olivat koronan tai muun sairauden takia estyneitä tulemasta juhliin. Korvaavia kakkukahveja on siis vielä edessäpäin :)

Koronasta johtuen päätimme jo hyvissä pitää juhlat todella pieninä ja vielä jakaa ne kahtia: yksi juhla riskiryhmäläiselle sekä toinen juhla kummeille ja muille ei-riskiryhmäläisille. Ei-riskiryhmäläisillä oli mahdollisuus osallistua myös konfirmaatioon.

Keskimmäisemme osallistui kahden koulukaverinsa kanssa naapuriseurakunnan järjestämälle lasketteluriparille hiihtolomalla ja siitä johtuen konfirmaatio oli jo näin aikaisin keväällä. Ripari oli menestys, pojalla oli ollut älyttömän kivaa siellä ja hän sai paljon uusia ystäviä. Minun kannaltani kesäkonfirmaatio olisi ollut todella paljon helpompi juhla-ajankohta. Silloin olisi voinut hyödyntää lasitettua terassia ja pihaa.

 
Keskimmäisemme rippijuhlat

Konfirmaation musiikki oli muuttunut paljon omasta konfirmaatiostani. Virret puuttuivat kokonaan ja musiikki oli menevämpää. Musiikista vastasi kirkon nuorisobändi, se kohotti tunnelmaa kirkossa. Kummit saivat osallistua oman rippilapsensa siunaamiseen ja se oli minusta mukava tapa.

Kiitos paikalla olleille kummeille!

Kotona pidettävien juhlien osalta päädyimme sellaiseeen järjestelyyn, että pyöritimme olohuoneen kalusteet uuteen järjestykseen ja saimme tilan ruokapöydälle keskelle olohuonetta. Ruokapöydän ympärille mahtuu 12 henkeä. Nostimme terassin ruokapöydän sisälle ruokailutilaan ja olohuoneen sohvapöydän terassille. Kattaus oli keltaisen keväinen ja se määräytyi kukkakaupasta löytyneiden jaloleinikkien mukaisesti.



Pöytäjärjestely toimi tosi kivasti. Kun ympärillä on runsaasti tilaa pöydästä on helpompi lähteä hakemaan syötävää. Yksi pitkä pöytä on aina siitä hyvä idea, että kaikki ovat saman pöydän ääressä. Varsinaista ohjelmaa meillä ei ollut lyhyitä juhlapuheita lukuunottamatta. Lauantain yllätysohjelmanumero oli se, että riparin työntekijät kiersivät isosten kanssa kirjallisen kutsun esittäneiden konfirmoitujen juhlia. Kotimme tulvahti 10 henkeä ja nuoristyöntekijällä oli kitara mukana. Keskimmäisemme sai valita, että mitkä biisit lauletaan. Sitä riemua ja yhteishenkeä oli niin upea katsoa. Oli hieno hetki! Sunnuntain juhlaohjelmana oli katsoa videoklipit ja parhaat kuvat konfirmaatiosta ja ripariporukan vierailusta meillä sekä yksi yllätysvideopuhelu Sveitsistä.

Juhlatunnelmia

Keskimmäisen molemmat kummit tarjoutuivat hankkimaan perinteisen ristikaulakorun keskimmäiselle lahjaksi. Hra Kepposella oli tarjota vaihtoehto: hänen äitinsä, meille kaikille niin rakkaan mummin, rippiristi. Keskimmäinen valitsi heti mummin rippiristin ja meistä se oli hienosti tehty. Hieman pyyhittiin silmäkulmia vanhemman sukupolven juhlissa, kun laitoin mummin rippiristin pojan kaulaan. Meidän molemmat mummit menehtyivät vuonna 2019.

"Kepposten perhe elää syödäkseen" -meille juhlissa on siis tärkeässä asemassa ruoka. Tässä pieni katsaus tarjoiluun. Tämän koronapotemisen ja siitä seuranneen työstressin vuoksi olin ulkoistanut kaikki tarjoilut. Lauantaina meillä oli ensin tarjolla lohikeittoa. Lähellä kotiamme sijaitsee kiva rantakahvila ja he myyvät siellä lohikeittoa ja ovat ennenkin keittäneet tilauksesta minulle oman kattilallisen. Kakut valmisti läheinen pienleipomo. Lauantaina oli suklainen juustokakku, jonka valitsin koska se on kananmunaton. Tosin siinä vaiheessa, kun minulta tiedusteltiin, että onko kakku kananmunaton olin unohtanut asian. Lisäksi oli macaroneja, pullapitkoa, kaupan keksejä ja hedelmävati. Sunnuntaina suolaisena oli leipäjuusto-melooni-mansikkasalaattia, vihersalaattia ja pinaattifetapiirakkaa. Makeana oli samat kuin edellisenä päivänä sillä erotuksella, että kakkuna oli perinteinen mansikkakermakakku. Pienentyneen vierasmäärän vuoksi meille jäi yksi ylimääräinen suklaakakku. Rippilapsi kiersi puku päällä soittelemassa naapurien ovikelloja ja tarjoamassa kakkupaloja. Lohikeitolle onnistuin tekemään kaikkien aikojen nopeimman kadotuksen. Olisin halunnut tarjota riparilaisille kakkua, mutta olimme syömässä keittoa heidän tullessaan meille. Kerroin, että meillä olisi vielä jonkin verran keittoa jäljellä ja kysyin, että maistuisiko se. Puff. Ei jäänyt mitään poisheitettävää :)

Pikaisista pikaisin ruokakuva näpsy lauantailta




"naapurikakku"



Juhlat menivät minusta hyvin ja poika tykkäsi juhlistaan. Hieno viikonloppu!

25 kommenttia:

  1. Upeat juhlat kattauksineen ja tuo keltainen Väri raikas. Korona on kyllä tehnyt tepposet monille juhlien järjestäjälle, harmillista. Mutta onnea rippilapselle konfirmaatiosta! Me vierailimme myös eilen rippijuhlissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Korona on kyllä ollut piikki juhlien järjestäjien lihassa. Ystäväni oli häissä, jotka jouduttiin jo kerran perumaan ja hieman ennen uutta hääpäivää tuli kirkosta tieto, että sinne iski rankat osallistujamäärärajoitukset ja kaikki juhlavieraat eivät päässeet kirkkoon. Onneksi nykytekniikalla pystyy hieman paikkaamaan tilannetta ja jakamaan vaikka livenä juhlia netin kautta.

      Poista
  2. Onnea! Ihanat juhlat teillä, ja kylläpä teillä on pitkiä nuoria herroja talossa. Kun aloin aikoinaan lukea blogiasi, tämä nuorimies taisi olla 3-4 vuotta vanha!

    Me oltiin pari viikkoa sitten veljentyttären rippijuhlissa ja myös sieltä jäi pari seuruetta pois koronan/altistumisen takia. Mutta kiva oi silti juhlia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Aivan mahtavaa, että olet viihtynyt blogini parissa noin pitkään. Kiitos siitä.

      Esikoisesta jännitetään, että meneekö 190cm rikki vai ei, nyt taitaa olla vielä sentin alle. Keskimmäisen pituus on 183-185 väliltä. Kuopus meni joulusta minusta (171cm) ohitse ja varmaan hujahtaa myös sinne 185cm paikkeille. Meikäläinen menee kasaan ja kasvaa ainoastaan leveyttä :D

      Kyllähän juhlat tuntuvat erityisen kivoilta, kun suurimmalla osalla meistä ei ole juurikaan ollut juhlia viimeiseen kahteen vuoteen. Onhan tämä juhlanjärjestäjälle tuskaisaa aikaa, kun suunnitelmia pitää koko ajan muutella ja moni on joutunut peruuttamaan juhlat. Eikä aina ole helppoa vieraillakaan, moni iäkkäämpi joutuu miettimään, että mihin uskaltaa mennä.

      Poista
    2. Meillä esikoispoika 23v on 185cm, tytär 19v 160,5cm (se puolikas on tärkeä!) Ja kuopuspoika 15v on nyt noin 175cm. Aika jännästi menee - mies on 182 ja minä 161 ja olisin kuvitellut että kaikki osuu sille välille. Ja ei kestä kiittää blogin lukemisesta, minun puolella ihan se ilo on aina ollut!

      Poista
  3. Lämpimät onnittelut!

    Meilläkin aikoinaan kuopus kävi lasketteluriparin ja tykkäsi kovasti 🥰.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)

      Ilmeisesti suurin osa viihtyy riparilla hyvin. Minäkin pidin aikanani omastani tosi paljon.

      Poista
  4. Ihanan aurinkoisen keväiset juhlat!

    Rippijuhlat ovat kyllä ihanasti muuttuneet vuosien varrella, näistä tulee koko ajan enemmän ja enemmän nuorten näköisiä juhlia.
    Meillä kaikki kolme ovat saaneet nauttia isosten vierailuista ja musiikkiesityksistä ja juuri tuolla tavoin että ovat saaneet toivoa riparin lempibiisejä :)
    Ja koska omat nuoreni ovat aktiivisia isostoiminnassa itsekin, he ovat kiertäneet yhdet jos toisetkin juhlat laulamassa - se on isosillekin tärkeä juttu, he kantavat näitä "omia pikkuisia" mukanaan pitkään.

    Itselleni sykähdyttävintä oli keskimmäisen konfirmaatiossa kun isosten kuoro kirkossa oli vähän vaisu ja esikoinen vieressäni alkoi kiemurrella myötähäpeästä ja minä sanoin sinne että mene laulamaan siskolles. Se meni ja lauloi kuoron mukana (sisko häpesi ja oli otettu)


    Ihana tuo mummin rippiristi <3!
    Meillä nuoret kantavat oman kumminsa rippiristiä tai sellaisesta muokattua korua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Parempaan suuntaa oli konfirmaatiokirkko muuttunut 36 vuodessa :D Veljet tosin vieläkin valittelivat, että tunnin seremonia oli liian pitkä. Heistä olisi voinut vieläkin tiivistää.

      Isosten ja kirkon työntekijöiden vierailu oli mahtava. Meidän keskimmäinen on alustavasti innostunut isoskoulutuksesta sekä ehkäpä lastenleiriohjaajan koulutuksesta. Toivon, että hän osallistuisi ainakin jompaan kumpaan. Poika on ollut mukana jo parina perjantaina nuorten illassa, jossa on kuulemma tosi hyvä meno ja hauskaa.

      Poista
  5. Ihanat juhlat teillä, ja tuo mummin rippiristi <3
    Meillä on olleet molempien rippijuhlat tynkämalliset ja se hiukan näin jälkikäteen harmittaa. Molemmat pojat olivat tyytyväisiä juhliin, mutta molemmilta tuli kommentti " olisipa ollut enenmmän porukkaa".
    O tempora, o mores.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä korona-aika on kyllä tosi haastavaa juhlien järjestäjälle. Rajoituksia on ollut aika paljon ja ne ovat olleet nopeasti muuttuvia ja sitten pitää aina jännittää, että eihän itse juhlittava sentään sairastu ennen juhlia.

      Pieniksi jäi meidänkin juhlat, mutta onhan sekin jotain, että saimme ne kuitenkin pidettyä.

      Poista
  6. Ihana kattaus,makoisat tarjoilut,niin komea,salskea rippilapsi😍Ihanat juhlat ja miten sydämellistä muistaa naapuritkin kakkutarjoilulla 💜 Onnea keskimmäiselle ja vanhemmille 🌼🐦💚

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Yllättävän aikuiselta näytti meidän pikku-mussukka puku päällä. Ihan kuin eri poika kuin se joka kulkee collarihousuissa ja hupparissa :)

      Poista
  7. Onnea teille!
    Mummin rippiristi sai kyyneleet silmiin ja ihana keltainen väritys kattauksessa kevättä rintaan!
    Meillä myös lapset saaneet rippilahjaksi mummuni jonkin korun <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      minusta se, että poika valitsi mummin rippiristin oli niin hyvä valinta.

      Poista
  8. Hienot juhlat! Onnea! Rippileirit on nuorille yleensä niin hienoja kokemuksia. Tuo kaikki yhdessäolo ja samanhenkisyys.
    Hyvin selvisitte sairasteluista huolimatta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Juhlat menivät hyvin ja saimme kodinkin siistiin kuntoon. Se ei olisi onnistunut ilman ulkopuolista apua.

      Muistan omasta nuoruudestani, että tykkäsin rippileiristä ja kaveritkin tykkäsivät. Riparin vetovoima tuntuu säilyneen hienosti. Tuollainen, jossa kaikilla on yhteinen harrastus, varmaan vielä lisää yhteenkuuluvaisuuden tunnetta.

      Poista
  9. Niin komea ja aikava poika ja ihana perhe! <3 Myöhästyneet onnittelut sekä pojalle että ylpeille vanhemmille! :-)

    VastaaPoista
  10. Onpas teillä ollut kauniit juhlat. Ihana kattaus, ihanat tarjoilut ja liikutus tuo rippiristi. Toivottavasti saat kokea juhlat vielä kerran.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Mielelläni järjestäisin vielä toisetkin rippijuhlat. Luulen, että kuopuksella pitäisi olla joku kaveri tulossa samalla leirille, että hän innostuisi lähtemään riparille. Aikalailla yhden kaverin varassa vaikuttaa riparihomma olevan. Kuopuksen kaverit ovat ateisti, ortoksi, muslimi ja yksi ev. lut srk jäsen :D

      Poista
  11. Voi kuinka KAUNIIT juhlat niin silmälle kuin sydämelle - ja ennenkaikkea kaikista muistoista joita sydämiinne tallentui!!Ihania ja onnellisia yhdessäolon kuvia ja sinulla niin-niin kaunis mekko!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Juhlasta jäi kyllä kivat muistot meille. Minä muistan vielä väläyksiä omista rippijuhlista. Toivottavasti nämä olivat keskimmäiselle sellaiset juhlat, että hänellekin jää niistä jotain muistijälkiä.

      Poista
  12. Onneksi rippilapselle ja vanhemmille vielä tätäkin kautta ♥
    Kaunis muisto rippipäivästä välittyy näistä kuvista ja minä kuolaan
    noita tarjoiluita. Keltainen on hyvä väri keväiseen kattaukseen ja
    jaloleinikit ovat suloisia kukkia. Olipa mukavaa, että riparin työntekijätkin
    ehtivät piipahtaa rippilasten juhlissa.
    Kyllä se rippilapsi on kasvanut pituutta siitä kun olen hänet viimeksi nähnyt
    ja vanhemmat jääneet lyhyemmiksi :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marjo!
      Riparilaisten vierailu lauluineen oli aivan mahtavaa! Porukan hyvä henki oli kuin käsin kosketeltava.

      Minä olen perheen pienin :D Rakkaudella kiusottelin ennen kuopusta hobitiksi ja nyt tulee vastaavaa kiusoittelua takaisin päin.

      Poista