29. tammikuuta 2021

Juhlavuosi

Meillä on tänä vuonna Hra Kepposen kanssa juhlavuosi, täytämme molemmat 50. Suunnitelmat olivat sellaiset, että meidän oli tarkoitus olla hiihtolomaviikolla kahdestaan Malediiveilla ja tulevana viikonloppuna läheisimpien kanssa ravintolaillallisella. Meille on käynyt niinkuin monille juhlien suunnittelijoille viimeisen vuoden aikana - kaikki suunnitelmat ovat lentäneet romukoppaan.

Vaikka suunnitelmat vaihtuvat lennosta ja juhlasuunnitelmat pienenevät pienenemistään, aiomme silti juhlia. Vallitsevat olosuhteet ovat saaneet aikaiseksi sen, että pienemmätkin juhlallisuudet tuntuvat mahtavilta! Toisaalta aika vapauttavaa, kun juhlien ei tarvitse olla mitään megalomaanisen hienoa, vaan juhlaksi riittää kunnon kakkukahvit tai ravintolaillallinen.

Viime kesäiset synttärini: mansikkakakku vaarilta ja kukat Hra Kepposelta

Apen myöhästyneet 70v synttärit

Suunnittelen kesäksi omia 50v juhliani kotiimme. Ennen koronaa, en missään tapauksessa olisi edes harkinnut kotijuhlia. Uskon ja toivon, että loppukesästä voisin kutsua kotiimme muutamia naispuoleisia ystäviäni. Koska varmaan vielä ensi kesänäkin kutsuttujen määrän pitää pysyä pienenä, olen järkeillyt, että pystyn kutsumaan vain pienen määrän vieraita, eikä kotiimme isoa määrää mahtuisikaan. Siksi aion noista juhlista sulkea pois kaikki miespuoliset vieraat ja avecit. Juhliin suunnittelen jotain kivaa, pientä ohjelmaa ja hyvää ruokaa joltain catering firmalta, sauna vihtoineen ja ulkona poreallas. Olen miettinyt ohjelmasuunnittelua jo pidemmän aikaa. Haaveenani on ollut palkata juhliin sellisti. Sellistiunelmat nousivat ihan uusiin ulottovuuksiin, kun postasin Faceen sen, mitä Hra Kepponen sanoi minulle sellististä. "Et kai sä mitään sellistä ota, yllätät kaverit kunnolla ja hankit miesstripparin" :D Ystävät ovat jo uhkailleet ulosmarssilla, jos juhliin tulee sellisti. Noh, sellisti on edelleen yksi vaihtoehto, koska rakastan selloa.

Lisäksi olen päättänyt juhlavuoden kunniaksi hankkia itselleni kotimaan elämyksiä. Karhubongaus on listallani ykkösenä ja norppabongaus kakkosena. Vähintään toisen noista aion kokea juhlavuoteni kunniaksi. Haavelistalla on toki kuivapukukelluntaa jäiden keskellä, yö iglussa ja Lapin kevättalven kimaltavat hanget. Kakola-hotelli Turussa houkuttelee edelleen.

Toteuttavissa olevista haaveista karhubongaus on tällä hetkellä suurin

Huomenna vietämme siis Hra Kepposen synttäriä. Päivä alkaa koko perheen yhteisellä brunssilla ravintolassa (koronapelosta huolimatta, maskien ja käsidesien kanssa). Sitten tuomme pojat kotiin ja lähdemme Hra Kepposen kanssa hotelliin. Illaksi meillä on pöytävaraus ravintolaan. Hotellimajoitus ja illallinen ovat lahjani Hra Kepposelle. Odotan jo ihan hirveästi huomista!

Sukuillallinen siirtyy tulevaisuuteen. Voi olla, että se siirtyy ravintolasta mökille. Saa nähdä. Mutta se on varmaa, että koronasta huolimatta meillä juhlitaan huomenna sekä myöhemmin tänä vuonna!

Etukäteen lähestyvä 50v on vähän tympinyt. Teknologiatyömarkkinoilla 5-kymppinen nainen on lähinnä ongelmajätettä, kroppa rapistuu, naama rypistyy ja kaikkea muuta tympeää. Nyt kun 50v alkaa olla varsin lähellä, niin totean, että mikäs tässä. Olen saanut elämässäni kokea paljon kaikkea mahtavaa, toteuttaa itseäni, minulla on hyvä, pitkä parisuhde ja kolme ihanaa (joskin välillä rasittavaa) lasta. Toivon, että minulla on vielä edessäni 20+ vuotta hyvää aikaa ahmia lisää elämää.

Onko juhlia tulossa? Miten juhlit tai aiot juhlia omia viisikymppisiäsi?

Kivaa viikonloppua!

19 kommenttia:

  1. Ihania hotellijuhlia teille, nauttikaa täysillä <3 Korona vaikuttaa kaikkeen, enkä itse uskalla suunnitella vielä mitään. Päivä kerrallaan otetaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)

      Korona voi muuttaa kaikkia suunnitelmia ihan milloin vaan, mutta jotain pientä tekee mieli suunnitella. Toivottavasti ollaan ensi kesänä paremmassa tilanteessa eikä esim. lockdownissa.

      Poista
  2. Mahtava juhlavuosi ❤ Onnea, iloa ja kaikkea hyvää synttärisankareille ❤

    VastaaPoista
  3. Mahtavia juhlia teille hotellia ja nauttikaa! Onnea myös Hra Kepposelle merkkipäivän johdosta!

    VastaaPoista
  4. Teillä on ihania juhlia tulossa - onnitteluja jo etukäteen.

    Hauska sattuma, että omassa aarrekartassani on myös karhu. Haluaisin joskus päästä kuvaamaan karhua sellaisesta kojusta - joskus se vielä toteutuu.
    Omista viisikymppisistä on jo aikaa. Vähän haikeaa näin ulkosuomalaiselle, kun muistin vanhastaan, että Suomessa viisikymppiset on kivat juhlat.
    Ja jotenkin tiedän jotain tuosta ikäasiasta teknisellä puolella - mutta paljon on koettu. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos onnitteluista!

      Minä toivon kovasti, että ensi kesänä pääsisin juurikin sellaiseen piilomajaan katsomaan karhuja. Saas nähdä kuinka käy.

      Naisten ikärasismi pistää vihaksi :( Toivottavasti asenneilmasto vielä muuttuu ja kokemusta aletaan arvostamaankin.

      Kivaa alkavaa viikkoa!

      Poista
  5. Onnea herra Kepposelle! Kivoilta kuulostaa suunnitelmat.

    Kuinkas sattuikaan, mehän ollaan melko samanikäisiä! Myös minä ja mieheni täytämme tänä vuonna 50v (mies elokuussa, minä joulukuussa) ja toiveena olisi juhlia yhdessä synttäreitä joskus lokakuussa, isosti jos korona sallii ja saadaan aikaiseksi. Minulla on 28.12. ja se on niin hankala hetki juhlia yhtään mitään kun kaikilla on omat suunnitelmansa.

    Lisäksi meillä on keväällä toivottavasti uusi ylioppilas, vaikka etäopiskeluaika on ollut kyllä abille vaikeaa enkä tiedä miten hän saa lukumotivaation kohdilleen. Ja kuopuksella rippijuhlat heinäkuussa. Ainiin ja meillä on hopeahääpäiväkin. Tätä vuotta olen pitkään jo kauhunsekaisesti odottanut, mutta katsotaan nyt miten näitä kaikkia juhlia edes päästään juhlimaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnea teille jo näin ennakkoon! Toivottavasti koronatilanne on sellainen, että pystytte juhlimaan. Teillähän tuota juhlittavaa kertyykin yhdelle vuodelle ihan hurjasti. Varsinainen suma! Saas nähdä, että miten kevään ylioppilaat pystyvät valkolakkejaan juhlimaan - vai siirtyykö juhlat myöhemmäs.

      Poista
  6. Ensinnäkin: Toivotan teille molemmille jo etukäteen hyvää syntymäpäivää ja että jollain tavalla pystyisitte juhlistamaan niitä. Itse olen 63-vuotias ongelmajäte enkä vielä tiedä loppusijoituspaikkaani. Ainakin rappuset hissittömässä talossa alkaa olla haaste.

    Viime vuosi oli itselleni nätistikin sanottuna aivan paska. Viimeisin lapsenlapseni syntyi joulukuussa 2019. Seuraavan vuoden tammikuussa äitinsä sairastui pahasti ja hoidin pikkuvauvaa ~3kk. Lisäksi oli kolme muuta pientä. Isänsä piti kuitenkin yksityisyrittäjänä käydä töissä, kun rahaa tarvittiin.

    Ja sitten tuli korona. Alussa pelkäsin koko virusta paniikkiin saakka eikä se pelko vieläkään ole poistunut. Loppuvuodesta kuoli rakas sukulainen. Hautajaisiin en päässyt. Oma terveys horjuu nyt pahasti, mutta eiköhän tämä valitus ollut nyt tässä.

    Toivon sinne ja kaikille muillekin kaikkea hyvää ja että tilanne paranisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jopas on sattunut viime vuoteesi kaikanlaista ikävää. Toivottavasti tänä vuonna alkaisi tilanne koronan suhteen helpottamaan. Aikamoinen kilpajuoksu rokotteiden, tarvittavien pakotteiden ja muuntoviruksen kesken. Toivottavasti käy hyvin.

      Toivon lapsenlastesi perheelle kaikkea hyvää. Toivottavasti tilanne on jo helpottanut heillä!

      Toivottavasti saat terveystilanteen hallintaan!

      Poista
  7. Myöhästyneet synttärionnittelut sankarille! Sinua en vielä onnittele, etten tuota huonoa onnea. <3

    Synttäreitä voisikin juhlia tänä vuonna, kun viime vuonna synttärit meni ihan huomaamatta korona-ahdistuksen takia. Täksi vuodeksi voisi keksiä jotain järisyttävää. Pitäisköhän ostaa oikein kakku. ;-D No synttäreihin on vielä aikaa, joten kyllä tässä ehtii vielä suunnitella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitps onnotteluista Hra Kepposen puolesta :)

      Osta ainakin kakku ja pullo tai kaksi kuohuvaa!! Nyt kun ei oikein tapahdu mitään, niin eikös olisi hyvä panostaa synttäreihin.

      Kivaa viikkoa!

      Poista
  8. Toivottavasti teillä on ollut hyvä viikonloppu! Iloa myös alkavaan viikkoon ja herralle nyt sitten yli puolenvuosisataiseen elämään.

    Miten olisi strippaava sellisti? Win-win, etten sanoisi.

    Juhlia on kiva suunnitella. Ja varsinkin silloin jos ei itse tarvitse valmistella tarjottavia ja siivota kaikkea. Toivotaan, että korona päästää meidät pian pihdeistään ja ihmiset saavat taas juhlistaa merkkipäiviään pitkän kaavan mukaan.

    Onnea vielä kerran viisikymppiselle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä oli kiva juhlapäivä! Kiitos Hra Kepposen puolesta onnitteluista.

      Jotenkin strippaava sellisti kuulostaa ensin hyvältä, mutta hetken päästä todella väärältä :D Ajattellaanpas pukuun pukeutunutta sellistiä, joka soittaisi jotain kevyttä klassista ja biisien välissä tai kesken aina riisuisi yhden vaatekappaleeen ;) Jotenkin ei vaan sovi yhteen :D :D :D Toki Suomessa markkina on niin pieni, ettei ainakaan meikäläisen juhlabudjetilla löydy tuollaista monitaituria. Marjon matkassa blogin Marjolta sain linkin tunnettuun sellistiin, joka soittelee kotonaan huviksen ilmeisesti alushoususillaan. Hän kyllä kelpaisi ;)

      Kivaa viikkoa!

      Poista
  9. Onnea tätäkin kautta HERRALLE. Kiva että teillä oli noin kivoja suunnitelmia jotka jopa toteutuivat. RAvintola ja hotelli on näinä aikoina luksusta :)

    Kivan kuuloiset omat juhlatkin sulla on tulossa. Munkin haave oli juhlia vain naisporukalla ja se onnneksi toteutui yllätysjuhlien muodossa.
    Vielä kun pääsis matkalle!

    VastaaPoista
  10. ihanaa juhlavuotta teille molemmille!
    Yritin kysellä strippaavaa sellistiä, mutta ei tärpännyt. Tiedän sellistejä, mutta eivät olleet riisuutumishaluisia, valitan ;)

    Ja ajatellaanpas vielä hetki sitä sellistiä. Eikös olisi makeaa kun istuisi siinä sellon takana pelkkä mirri kaulassa...

    VastaaPoista
  11. Kovasti onnea näin jälkikäteen! Meillä olisi vuosipäivä tulossa, samaan aikaan kun meillä muutenkin on kulkua Helsinkiin. Olenkin jo suunnitellut, että voisin etsiä jonkun ihanan ravintolan Esplanadilta, jossa voisime hieman juhlistaa. https://www.rioni.fi/helsinki

    VastaaPoista