22. lokakuuta 2020

Koronatestista negatiivinen tulos

Kävin maanantaina koronatestissä. Olisin halunnut mennä drive-iniin, mutta valitsin vahingossa "walk-in" paikan, eikä valintaa voinut muuttaa ilman, että soittaisi puhelinpalveluun ja jonottelisi siellä. Walk-in testausprosessi oli ihan loppuun saakka hiottu sujuvaksi ja kontaktit muihin asiakkaisiin minimoitu. Ovella on päivystäjä, joka varmistaa, että asiakas on tulossa koronanäytteen ottoon. Hänen takanaan on toinen päivystäjä ja siinä pisteessä näytetään kelakorttia lukijalle. Sitten siirrytään huoneen toiseen päähän desinfioimaan kädet, sieltä ohjataan näytteenottopaikalle. Ensin toisen kerran kelakortin luku, sitten nenänniisto ja näyte. 

Näytteenottaja pyörittelee puikkoa nenäontelossa laskien viiteen. Siinäpä se. Käsidesipisteen kautta ulos. Meni ehkä kolmisen minuuttia koko hommaan. Näytteenotto ei sattunut eikä minulla ollut minkäänlaisia vaikeuksia pysyä paikallani. Tuntemus oli hieman epämiellyttävä. Jonkin aikaa tutkimuksen jälkeen sierainta kutitteli oudosti. Piece of cake.

Vastaus tuli 38 tunnissa hieman ennen keskiyötä. Negatiivinen! Ou jee! Flunssan oireetkin ovat suurimmaksi osaksi hellittäneet. 

Kanssani altistunut ystäväni odottaa edelleenkin omaa tulostaan. Näytteenotosta on kulunut jo yli 3 vrk. Espoolainen ystäväni odotteli alkusyksystä testitulostaan 6 vrk eikä tapaus ole mitenkään poikkeuksellinen. Testitulosten saamisen hitaus on heikkous! Osa ei jaksa tai ei voi odotella tuloksia ja palaa normaalielämään ennen testituloksen saamistaan.

Toivottavasti meidän perheen altistukset olivat tässä. Hirveästi en hämmästyisi jos vielä koulun kautta tulisi yksi karanteeni lisää.

Postauksen piristykseksi kamerakopterikuvia Vuosaaresta, Kallahdennimen päästä. Olen ihastunut näihin syksyisiin dronelennätyksiin, kun värit ovat niin mahtavat ja aurinkokin on näyttäytynyt mukavasti. Kallahti, meillä sitä sanotaan edelleen Kallvikiksi, on yksi Helsingin hienoimmista paikoista.


19 kommenttia:

  1. Jes, onnittelut negasta! Meidän perheellä (lapset 13 ja 18 sairastuvat molemmat kaksi flunssaa tuossa heti koulujen alettua) on vaihdellut testituloksen saaminen 20h-yli 8 vrk, Helsingissä kaikki. Tuo 8vrk on musta ihan liikaa, mutta 3vrk just ja just ok.

    Noi sun dronekuvat on ihan älyttömän hienoja muuten!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No pitääkin vielä tulla kertomaan uusimmasta kokemuksesta. Itselläni kipeytyi perjantaina kurkku ja iltapäivästä tein omaolo-testin, joka (yllätyyys!) suositteli koronatestin. Lauantaina klo 8.25 testi ja 19.23 kilahti negatiivinen tulos puhelimeen. Tämä oli kyllä jo supernopeaa!

      Poista
    2. Saitpas sinä testituloksen todella nopeasti. Hyvä, että oli sinullakin negatiivinen!

      Kävimme samana maanantaina koronatestissä ystäväni kanssa ja hän ei ollut vielä perjantai-iltaan mennessä saanut tulosta.

      Poista
  2. Jee, mahtavaa, että tuli negatiivinen tulos!

    Me yritettiin taannoin ukkelin kanssa Kallvikiin, mutta eksyttiin jonnekin väärälle niemelle, eikä sitten enää jaksettu yrittää uudelleen. Ootas hetki... juu se oli Ramsinniemi, jossa käytiin. Ihmeteltiin, että kyllä on tämä Kallvik muuttunut kummalliseksi, kun täällä oli ennen ihan kunnon tiekin. :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Negatiivinen on uusi onni ;)

      Ramsinniemi on minullekin aika vierasta seutua, enkä tiedä, että pääseekö siellä mitenkään ulkoilemaan. Pitäisi varmasti joskus selvittää sekin. Aikoinaan käytiin Ramsinniemellä paljonkin uimassa, kun Vuosaaren seurakunta omisti siellä upea paikan, jonka rantaa sai käyttää ja sieltä sai varata perhesaunankin.

      Poista
  3. Hyvä juttu tuo negatiivinen tulos ! Ja kyllä on kauniit syksyiset maisemat, ehkä ensi vuonna päästään käymään !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Korona-aikana negatiiginen tulos on mahtavaa :)

      Toivottavasti ensi syksynä maailma olisi vapaampi ja matkustaminen olisi jälleen mahdollista.

      Poista
  4. Jee hienoa, että selvisit säikähdyksellä! Kallvik on ihana, yksi kauneimmista paikoista Helsingissä, upeat kuvat. Valoa viikkikseen <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nega oli mahtava juttu :) Vähänhän tässä alkaa pelottamaan, että kuinka monta altistusta perhe voi saada ennenkuin kosahtaa.

      Kivaa viikkoa!

      Poista
  5. Tosi hyvä, että oli negatiivinen! Omakin poikani kävi viime keskiviikkona testissä ja tänä aamuna soitti, että negatiivinen tulos. Yrittäjänä häntä riepoi, että ei voinut mennä töihin. Korona pysähdyttää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa, että poikasikin sai negatiivisen :) Nuo testaustulosten odotteluajat ovat kyllä ikäviä, jos venyvät pitkiksi. Minulla ei ole töiden suhteen ongelmaa, olen tehnyt jo yli puoli vuotta etätöitä.

      Kivaa viikkoa!

      Poista
  6. Hienoa, että sait negatiivisen! Joskus jotain positiivistakin negatiivisessa. Kuulostaa siltä, että teillä on testaus hyvin järjestetty. Mutta kyllähän nuo muut odotusajat ovat tosi pitkiä. Meilläkin nyt tienvarsi valotaulussa ilmoitetaan ilmaisesta testauksesta ihan tässä kotinurkilla. Täytyy mennä jos oireita ilmaantuu. En edes tiedä voiko meillä seurata altistumisriskiä. Todennäköisesti ei. Käytän kyllä koko ajan maskia, kun olen tiloissa joissa on enemmän ihmisiä ja pysyttelen ihmisjoukoista erossa. Käsiä pesen jatkuvasti.

    Onko drone kamerakopteri suomennettuna? Anteeksi höhlä kysymys, mutta törmäsin nyt ensimmäistä kertaa termiin ja olen asiaa joskus miettinyt. Esimerkiksi Ylen uutisissa drone sanotaan muistaakseni "drooni". Upeita kuvia joka tapauksessa. Todella kauniita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa, että teilläkin päin on ilmaista koronatestiä saatavilla. Sitä olen miettinyt, että jos on kehno vakuutus tai ei vakuutusta ollekaan, niin mitäs sitten yksilö voi tehdä, jos sairastuu? Pystyvätkö he saamaan sairaalahoitoa lainkaan? Tuleeko perästä henkilökohtainen konkurssi? Vai pitääkö jäädä kotiin ja toivoa, ettei kuolo korjaa? Olisi mielenkiintoista kuulla, että miten tuollaisen tilanteet hoituu.

      Minullekin kamerakopteri on uudehko sana, olen tottunut puhumaan dronesta. Blogissani oli kysymys, että olenko kuvannut kamerakopterilla ja googlasin heti sanan. Sillä saa sivullisen mainoksia kamerakoptereista. Ilmeisesti käytössä on myös kuvauskopteri ja haku kopterikamerallakin toimii.

      Poista
  7. Ai, kun hienoa, että olet kunnossa! <3 Hurjan kauan kyllä kestää välillä nuo testitulokset. Tässä itsekin odottelen, että milloin tulee koulusta ensimmäinen korona-altistus. Läheltä jo piti, kun alakoulululaisen luokka-astetta alemmalla oli altistus ja karanteenit sen mukaan, mutta ei osunut vielä meihin, kun oli eri osassa koulua se luokka.

    Upeita drone-kuvia!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)

      Toivottavasti koululaisesi välttyy altistuskaranteenilta, vaikka niitä on kyllä ollut jaossa aika runsaasti. Helsingin kaupungin nettisivujen tilastojen mukaan nuo peruskoululaisten altistuskaranteenit onneksi johtavat harvoin jatkotartuntoihin, mutta onhan se silti vähän kuumottavaa tarkkailla, että montako kertaa lapsi köhäisee tai peräti aivastaa ;)

      Poista
  8. Hyvä, että tulos negatiivinen. Kallvik on minulle tuttu enkä osaa puhua siitä Kallahtena. Kävimme pari viikkoa sitten kun oli vielä superlämmintä. Upeita dronekuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marjo :) Kallvik on hieno paikka. Seuraavan kerran kun tulet sinne, niin otetaanpas treffit siellä. Turvaväleillä toki :)

      Poista
  9. Pcr-menetelmä on työvaiheineen hidas. Jos näytteitä ei tulisi tutkittavaksi tällä hetkellä tuhansittain, pystyisi tuloksen tuottamaan helposti yhden työpäivän aikana. Pcr vaatii kuitenkin jonkin verran käsin pipetointia, Lisäksi näytteistä eristetään viruksen rna/dna ja lisäksi tarvitaan vielä monistusvaihe, jotta mahdollinen viruksen genomi saadaan todennettua näytteestä. Kaikki nämä vaiheet vievät tunteja. Toki näytteitä tutkitaan suurissa sarjoissa.

    Pitäisi vain malttaa parannella kotona. Eiväthän nykyflunssa muutenkaan parane parissa päivässä, vaan oireet kestävät useita päiviä, jopa viikkoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla sinusta pitkästä aikaa Kati!

      Tämä vahvisti ymmärrystäni, että koronatesti vaatii manuaalista työtä ja työvaiheet aikaa. Voi kun tulevaisuudessa voisi olla vaikka virtsatestitikku, jolla voisi aamulla katsoa, että onko koronaa vai ei.

      Minua ilahduttaa se ajatus, että nyt flunssaiset pysyvät kotonaan eivätkö mene töihin ja kaiken maailman rientoihin muitakin tartuttamaan. Tilanteen toinen puoli on se, että ainakin meillä on ollut jotain pienempää nuhaa, päivän kestävää lievää kurkkukipua säännöllisesti jollain perheessä. Itsehän en käy juuri missään ja lapsiakin voi pitää koulusta pois aika helposti. Niille jotka joutuvat käymään fyysisesti työpaikallaan tai lapsi vaikka lukiossa tilanne voisi käydä aika hankalaksi, jos sairauspoissaoloja kertyisi rutkasti. Nopea testi ja arkeen palaaminen helpottaisi heitä.

      Poista